Geert Wilders op campagne in Zwolle

Zwolle – De politieke partij PVV met lijsttrekker Geert Wilders is zaterdag 29 mei in Zwolle om voor zijn Partij Van de Vrijheid campagne te voeren.

Vanaf 12.00 uur zal Wilders met een aantal fractiegenoten in de Zwolle te vinden zijn. Dat laat een woordvoerder van de PVV woensdag weten. De preciese locatie van het bezoek van de PVV is nog niet duidelijk. Dat zal donderdag bekend worden gemaakt. Na het bezoek aan Zwolle gaat de PVV naar Lelystad.

Artikel delen:
Reacties 92
 1. de pvv is netals een kaars waarvan de vlam langzaam dooft en nooit meer aan gaat, het is alleen maar gebakken lucht van pvv.
  ze lossen geen echte problemen op maar ze zeuren wel over de islam en moslims mensen en andere problemen doen ze niks mee
  ahh het is alleen kwestie van tijd en dan is pvv ook verleden tijd net als lpf  Maak melding

 2. ik had er geen flauw idee van dat geert zoveel aanhang heeft in zwolle. hij zal wel niet voor niets hiernaartoe komen.
  zwolse en dick al een anti geert demonstratie op poten aan het zetten?


  Maak melding

 3. @aalii
  In deze democratie mag die man gewoon zijn verhaal komen vertellen.

  Ik weet niet of je helderziend bent, maar je voorspelt op voorhand dat het niks wordt.
  Los van de vraag of ik het wel of niet eens ben met die partij is Wilders is erg volhardend en wijkt niet af van zijn standpunten, dat kan je van anderen niet altijd zeggen..
  De PVDA heeft recent alweer een wijziging in het programma bekend gemaakt. (nu krijg ik Dick op mijn dak…)

  De tijd zal het leren.
  Dat het niet rooskleurig is en ook voorlopig niet zal worden wordt steeds duidelijker.  Maak melding

 4. Achteraf is cohen toch erg tegengevallen. hij weet de partij niet te leiden en in het debat erg slecht vragen te pareren. jammer hij leek mij zo sympathiek.

  ===========

  On-topic a.u.b. !


  Maak melding

 5. Geert vasthoudend, maar polariserend, geen premierstype.
  Marc debatteert goed, pareert aanvallen en zet zich af tegen andere partijen, maar geen premierstype.
  Job, geen getallenman, sympathiek, geeft in tegenstelling tot anderen toe dat het verdomde moeilijk is een koers uit te stippelen in deze moeilijke tijden, maar sterk genoeg voor het premierschap?
  Wat nu?


  Maak melding

 6. maar ze zeuren wel over de islam en moslims mensen en andere problemen doen ze niks mee

  Dus je bent het wel eens dat de islam en moslims een probleem zijn?  Maak melding

 7. NEt zoals elke andere partij heet PVV goede dingen en slechte dingen, alleen bij Geert zijn de slechte dingen vrij extreem. Maar ik geloof wel dat de problemen in de grote steden beduidend anders zijn dan in ons Zwolle.  Maak melding

 8. Ik ben benieuwd hoe Wilders ons door de bankencrisis geleid zou hebben. Buitenlandse tegoeden bevriezen? Investeringen in Islamitische landen verbieden? Bankmedewerkers met hoofddoek ontslaan? Ik heb werkelijk geen idee. Over dat soort zaken hoor ik hem nooit.
  Als hij zaterdag om 12.00 uur op dezelfde locatie is als waar ik ben, zal ik het hem eens vragen.


  Maak melding

 9. denk inderdaad niet dat die “problemen” in Zwolle actueel zijn. Ik zie Zwolle nogsteeds als een stad waar alle culturen normaal met elkaar omgaan en er negrns “te veel” van is.
  Dat Zwolle zo denkt zag je wel bij die demonstratie van die rechtse rakkers.


  Maak melding

 10. Bericht door Dame, op 27 mei 2010 om 08:00
  Ik ben benieuwd hoe Wilders ons door de bankencrisis geleid zou hebben. Buitenlandse tegoeden bevriezen? Investeringen in Islamitische landen verbieden? Bankmedewerkers met hoofddoek ontslaan? Ik heb werkelijk geen idee. Over dat soort zaken hoor ik hem nooit.
  Als hij zaterdag om 12.00 uur op dezelfde locatie is als waar ik ben, zal ik het hem eens vragen.

  Zijn we dan al door de bankencrisis?
  En is het niet zo dat de abn minder gaat opbrengen dan wb beloofd heeft?  Maak melding

 11. Tevens ben ik erg benieuwd hoe de cda, pvda en vvd het criminele buitenlander probleem gaan oplossen. En dat is niet door de kop in het zand te steken en roepen dat er niets aan de hand is.  Maak melding

 12. waar ging deze log nou over… o ja Wilders komt naar Zwolle. En eerlijk, ik heb niets met deze man… maar hij doet maar lekker.


  Maak melding

 13. Mischien komt die nog wel een pakje sigaretten bij je halen HUUB. Hij begint aan jou kant van de Diezerstraat met campagne voeren


  Maak melding

 14. Wilders op zaterdag 12.00 uur in Zwolle?
  En het is op dat tijdstip al zo belachelijk druk!!!
  Mag dat wel van zijn beveiliging? 😉
  Maar goed… het is voor mij in ieder geval een reden (of eigenlijk 2 redenen) om zaterdag maar niet naar de stad te gaan….
  Hij heeft alle recht op zijn mening, ook om die te verkondigen, maar ik heb ook alle recht om het er NIET mee eens te zijn!
  Aan de andere kant… laat hem maar lekker vaak in de publiciteit met zn mening. Hoe meer hij verteld, hoe eerder hij door de mand zal vallen!


  Maak melding

 15. in de krant gelezen:

  De neger van Venlo. Zo werd-ie vroeger op z’n scholen genoemd. Er zit iets “indisch” in z’n trekken, en “dus” werd Wilders in die jaren zo genoemd. Verschrikkelijk gepest op school (o.a. mulo).  Maak melding

 16. Derk : Misschien komt die nog wel een pakje sigaretten bij je halen HUUB. Hij begint aan jou kant van de Diezerstraat met campagne voeren

  Weet niet of hij rookt weet wel dat als hij binnen zou komen ik hem ondanks zijn regelmatige respectloze gedrag hem met respect zou helpen.


  Maak melding

 17. @Derk. soms ontgaat mij zelfs iets op dit log (ahum). Ook hier speelt m’n selectieve geheugen weer op. Gelukkig weet ik nog wel DAT ik het gelezen heb (sommige mensen verzinnen van alles op dit log;)). ’t komt uit de NRC of de Elsevier.
  Maar goed, Hans heeft inderdaad met goed fatsoen z’n troefeend gespeeld, en daarmee is natuurlijk dan wel de kous af.

  Eén ding weet ik zeker: de afkalving van normen en waarden en fatsoen kan nooit aan de media liggen (zeggen ze zelf…)


  Maak melding

 18. Mensen veel plezier/sterkte/succes met Wilders, ik ben blij dat ik iets anders te doen heb:D

  Tenzij Han Wilders op de gevoelige plaat moet leggen natuurlijk;D


  Maak melding

 19. Ik vind dat ie in sommige stand punten gelijk heeft.Bv minder geld naar het buitenland,we zitten met een te kort , maar wel miljarden naar griekenland .Hoe gek ben je dan.


  Maak melding

 20. @fred:
  Ik vind het ook erg storend, dat we miljarden in Griekenland moeten pompen… Alleen, als we dat niet doen, gaat de Euro onderuit en dan gaat heel Europa failliet, in plaats van nu alleen Griekenland!
  En je wilt niet weten hoe groot het probleem wordt, als heel Europa failliet is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. Ik vind het alleen zo jammer, dat Wilders alles op buitenlanders gooit! Nog even en dan is de aswolk in IJsland ook nog de schuld van alle buitenlanders, of zo!
  Weet je, als je veiligheid wilt, dan zal je respectvol moeten omgaan met alle partijen die nodig zijn om veiligheid te maken. Als er ook maar 1 partij zich respectloos behandeld voelt (en met de campagne van Wilders kan ik me dat best voorstellen), is het komen tot veiligheid een zeer moeilijk verhaal.
  Je kan beter met elkaar thee drinken, dan haat zaaien!


  Maak melding

 22. De enigste die hier zwaar voor moeten boeten en betalen zijn de Grieken zelf.Door zeer strenge regels en sancties door de EU opgelegd,zullen de Grieken dit zelf moeten ophoesten.Het was een groter drama geworden als het failliet was verklaard.Dan had Europa inc.l Nederland grote kapitaal vernietigingen moeten incasseren.


  Maak melding

 23. Duh – denk je nu echt dat de grieken gaan boeten….
  Die witteboordenciminelen hebben te lang zitten smikkelen van de ruif gevoed door de burgers.
  De staatsschuld die nu ontstaan is (belastingontduiking, pensioenen, overh uitgaven etc) wordt gewoon betaald door het westen.
  Je gelooft toch echt niet dat X (wie dan ook) jaren lang boven zijn stand geleefd te hebben nu ineens zijn uitgaven zodanig kan beperken zodat naast de huidige schulden ook de (nieuwe) aflossingsschulden betaald kunnen worden? Als het zo makkelijk was, was het allang afbetaald.
  Welnu, ome Geert zal vast minder willen geven aan Griekenland dan de huidige voorstellen – en dat is maar goed ook. Het is pure spiegelogie om ons wijs te maken dat “we” financieel onderuit gaan door zo’n land….
  Wat dat betreft kan je zeggen over Geert wat je wil, maar hij heeft toch een behoorlijk pragmatische benadering ipv bladiebla met groene thee.  Maak melding

 24. Zou ik ook doen Hans het is nl een stukje van Francisco van Jole Je weet wel onze internet deskundige met het wijzend vingerdje

  Maak melding

 25. ik geef het op… wilders komt naar Zwolle… dat is het onderwerp. Maar blijkbaar vinden jullie gewoon dat hij lief kijkt en verliezen jullie in no-time het hele onderwerp weer. Maar als jullie het nog niet weten… Wilders komt naar Zwolle… schijnt…


  Maak melding

 26. @Derk 15.30. Het prettige van dit log vind ik: dat iedereen hier maar wat heen en weer mag koeterwalen, tot lering en vermaak, maar vooral op vrijwillige, en onbezoldigde basis.

  De beide door jou genoemde “schrijvers” beunen er maar wat bij, wat uitsluitend kan doordat een aantal mensen zich geroepen voelt elkaar of wie dan ook “de huid vol te schelden”. Je zult mij daar nooit zien/lezen.

  Ik ben nogal éénloggig.


  Maak melding

 27. Maar nu on topic: de erehaag van Willen Lucht c.s. Zouden ze daar in Zwolle wel een vergunning voor durven afgeven i.v.m. de beveiliging van GW?


  Maak melding

 28. beetje off/on topic:

  staat een neger achter de bar
  komt een chinees binnen: obel één biel, en wel dilect!
  zegt die ober: meneer zo zijn we dat hier niet gewend; we gaan even een rollenspel doen om dat duidelijk te maken: gaat u maar even achter de bar, u bent nu de ober.
  De neger: goedenavond mijnheer, ik zou graag een biertje willen bestellen
  zegt die chinees: negels geen biel.

  (beetje baard)


  Maak melding

 29. Wat is nu het probleem dat GW naar Zwolle komt?
  Ik lees overwegend meningen van mensen die het niet met hem eens zijn.
  Dat hoort bij een democratie, GW komt langs en uiteindelijk bepaalt iedereen zelf wat hij of zij stemt..

  Buiten dat hij doorslaat kan ik hem niet betrappen op dwalingen zoals bv. Cohen inmiddels en steeds weer presenteert..

  Een potentiele premier moet standvastig zijn. Wilders slaat vaak door en Cohen buigt het hooft uit onmacht.
  Cohen valt als politicus steeds door de mand.
  Wouter heeft hem vooruit geschoven en geniet nu van (ons) wachtgeld.

  Vandaar dat Marc Rutte de lachende derde is.
  (Men heeft Balkenende en zijn verhalen inmiddels wel gehad)  Maak melding

 30. Als ik zie hoeveel er op Wilders stemmen snap ik de kritiek niet, allemaal schijnheiligen?

  En Jasper wat moet Wilders bij de Herberg, jou een handje geven? Wees duidelijke man.


  Maak melding

 31. daar loopt ook de snelweg duss…

  (AIVD leest mee dus let op wat je zegt!!!!!)

  Hij mag van mij wegblijven.

  Dat hele recht op meningsuiting is door hem helemaal uit zijn verband gerukt. Het is nu je recht om bevolkingsgroepen te beledigen, maar is het fatsoen gebleven? En blijkbaar zijn grappen over negers en chinezen ook gewoon passend?
  Geertje lacht in zijn vuistje/bunker als we hier straks de eerste moskee of kerk in de fik hebben.
  Het probleem ligt voor Geertje bij de moslimcultuur alleen kent de strondboer uit habbecutsveen niet het verschil tussen de hardwerkende allochtoon en een capouchonkloodzak. Dankzij de angst die gevoed word is straks alles met een tintje aan de beurt.


  Maak melding

 32. De woorden van Wilders; Kuitenbrouwer haalt bezem door taalgebruik Geert Wilders

  AMSTERDAM – Het ‘Kalifaat van de Multicul’, ‘overlegpaleizen’ en ‘heimweeschotels’. Taalkenner en schrijver van ‘De woorden van Wilders & hoe ze werken’ Jan Kuitenbrouwer legt aan NU.nl uit hoe de ‘Ethan Hunt van Den Haag’ Nederland ‘framet’.

  © ANPFrames zijn, aldus de in het boek aangehaalde taalkundige George Lakoff, mentale constructies die bepalen hoe we de wereld zien. “Door de manier waarop Geert Wilders over Nederland spreekt, bouwt hij een frame waar bijna geen verweer tegen is”, zegt de auteur.

  Jan Kuitenbrouwer (1957) is journalist en columnist en een autoriteit op het gebied van taal. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan, Turbotaal uit 1987 was een absolute bestseller.

  “Wilders spreekt voortdurend over hoe Nederland zou moeten zijn. Over hoe Nederland is bedoeld. Een mooi voorbeeld daarvan is zijn herhaaldelijke ??waarschuwing?? dat we ??dit land kwijtraken??. Kwijt aan de Islam, kwijt aan softe bestuurders en ga zo maar door. Hij veroorzaakt daarmee een gevoel dat het ons allemaal door de vingers glipt.”

  Stijlfiguren

  En gevoel en emotie opwekken is nou precies een van de dingen waar het Wilders om te doen is, betoogt Kuitenbrouwer, die in zijn boek een boeiende uiteenzetting geeft van hoe allerlei stijlfiguren en taaltrucjes ervoor zorgen dat de PVV-voorman zijn politieke concurrentie retorisch de baas blijft.

  “De metafoor van de onderbuik is in Nederland altijd een excuus geweest om niet over emoties te praten. Dat geeft Wilders dat rijk alleen.”

  Dus tijd voor een boek?
  “Met het fenomeen framing houd ik me al een tijd bezig, als sinds ik zag dat het in de Amerikaanse politiek zo??n grote rol ging spelen. Dan weet je al, het komt ook hier. Wilders leek me al snel een uitgelezen persoon om een publicatie hierover aan op te hangen.”

  “Toen hij het vorig jaar september in de Kamer plots had over een ??kopvoddentaks?? wist ik zeker dat ik een boek ging schrijven over Wilders?? taalgebruik.”

  Categorische waarheden

  Kuitenbrouwer werkte zich door nagenoeg alle publicaties die er van Wilders, nadat hij de VVD verliet, zijn verschenen. “Als gewone krantenlezer kun je nog denken: ‘Die Wilders weet het toch allemaal wel lekker bondig te formuleren.'”

  “Maar als je zijn woorden in grote hoeveelheid tot je gaat nemen zie dat het eigenlijk ook niet heel veel meer is dan het strooien met categorische waarheden.”

  Uitspraak

  Hoewel hij in zijn boek Wilders?? politiek puur linguïstisch benadert, kan Kuitenbrouwer het naar eigen zeggen toch niet helemaal laten af en toe een kanttekening te plaatsen.

  “Het boek heb ik niet geschreven als Kuitenbrouwer de columnist, maar als ik me dan toch even laat gaan: Als Wilders alles wat hij zegt écht meent, kan hij eigenlijk niet goed bij zijn hoofd zijn. Neem de stelling dat er in Nederland geen moskeeën meer mogen worden gebouwd. Dat is toch eigenlijk een vreselijke uitspraak die indruist tegen alles wat Nederland is.”

  “En daarbij: hoe moeten we het uitvoeren? Een christen mag een kerk bouwen maar een moslim met hetzelfde idee krijgt een verbod? De andere optie is: Wilders woorden zijn een façade voor iets anders. Maar wat dat dan is? Geen idee.”

  U schrijft dat de veelbesproken ??kopvoddentaks?? een uitglijer was. Wilders ging te ver?
  “Het was een beetje zoals in het café. Iedereen lacht om je en je gaat steeds pikantere grappen maken tot de mensen om je heen plots allemaal stilvallen. Gênant.”

  “Het was veel te grof gesteld. Niemand ging meer op het idee in, het ging alleen nog maar om dat bizarre woord. Ook ik heb pas later begrepen dat hij het nog meende ook, belasting op hoofddoeken.”

  Heeft het Wilders’ imago blijvend geschaad?
  “Ik wil het ook weer niet overdrijven. Zijn aanhang vergeeft hem wel een foutje en er staan veel, zeker in hun ogen, goede vondsten tegenover.”

  “Tegelijkertijd was het voor velen een soort onthulling van ‘hij deugt echt niet’. Ik denk dat veel mensen, inclusief mijzelf die hem ook nog wel een beetje amusant vonden toen vonden dat hij een grens overschreed.”

  Buiten dit foutje is Wilders vooral een briljante taalgebruiker, zo blijkt. Moeten we niet veel bewuster worden van hoe taal ons kan beïnvloeden?
  “Over de relatie tussen taal en gedachte is nog erg veel te zeggen. De taalfilosofie en taalwetenschappen zijn het er nog lang niet over eens. Ik denk erover om een boek volledig aan framing te gaan wijden.”

  “Maar het hele idee van dat we denken in frames en metaforen vind ik erg aannemelijk. Alleen al al die versteende metaforen in onze taal. Iets dat belangrijk is, is ??groot??, iets onbelangrijks ??klein??. We hebben niet eens meer door dat we dergelijke metaforen gebruiken.”

  © NU.nl/Wilma Haan  Maak melding

 33. Bericht door V. Dijk, op 28 mei 2010 om 11:09
  Worden er al tegen-acties georganiseerd in Zwolle?

  Waarom dan en door wie?  Maak melding

 34. Is dit zwolle?
  wat een ongelooflijk domme mensen hier zeg, verdiep je eens & weet waar je het over hebt of waar je op stemt.

  Wilders staat voor de burger! stelletje simpele zielen.

  pfff :s


  Maak melding

 35. Ah als ji denkt dat alle zwollenaren hetzefde zijn wat ben jij dan een simpele ziel.Vrijheid van meningsuiting mag nu eenmaal in Zwolle


  Maak melding

 36. Bericht door drama123, op 28 mei 2010 om 14:06
  Wilders staat voor de burgers: stelletje simpele zielen

  Inderdaad Wilders staat voor de burgers, niet achter de burgers.:o


  Maak melding

 37. Bericht door Fredric, op 28 mei 2010 om 14:37
  Bericht door drama123, op 28 mei 2010 om 14:06
  Wilders staat voor de burgers: stelletje simpele zielen

  Inderdaad Wilders staat voor de burgers, niet achter de burgers

  Nee, het cda en pvda staan achter de burgers, alleen met het doel om de burger te naaien.


  Maak melding

 38. haha ja, ga jij je geld maar weggeven…..
  Ik werk hard voor mijn centen, zoals heel veel mensen hier in nederland. We zijn een mooi fijn volk! maar nu gaan onze centen naar griekenland (CDA) —> Of naar de immigranten (pvda/cda) (of dat nou duitsers, turken, amerikanen of spanjaarden zijn) het kost ons 7 miljard per jaar! inburgeringskosten zijn dat, cursus hier, ww-uitkering daar!& omdat ze (pvda/cda) daar zo druk mee bezig zijn, trekken ze mijn hypotheekrente-aftrek naar beneden…. nou dat noem ik pas 10 stappen voor je burgen staan.

  die wilders snapt het: even geen immigranten meer maar eerst het hollandse volk (dat is iedereen die hier woont & zich netjes kan gedragen)
  -> zorg voor de ouderen & niet zorg voor de mensen die in een gevangenis zitten!!! die zitten in een Hotel & onze opa’s & oma’s moeten 30 uur wachten op een schone luier….

  waar gaat dit land heen?


  Maak melding

 39. Bericht door Edwin, op 28 mei 2010 om 14:51 Nee, het cda en pvda staan achter de burgers, alleen met het doel om de burger te naaien.

  Zo denken al die ego trippers.;D


  Maak melding

 40. Tja de mensen die zeggen dat mensen ego trippers zijn, zijn gewoon bang dat hun gesubsideerde baantjes en hun uitkeringtjes op de tocht staan, gewoon werken en niet lopen plukken van het belastinggeld zo blijft het voor iedereen goed. Beetje mentaliteit mensen 😛


  Maak melding

 41. vroeger zorgde we gewoon thuis voor onze oudjes. En dat is in menig “buitenlandse”cultuur nogsteeds hetzelfde. Neem daar maar eens een voorbeeld aan! Die zorg is zo duur geworden omdat we alles uit handen tegenwoordig!

  Wilders staat alleen voor de HAMburgers…


  Maak melding

 42. Voor de fans, vroeg naar bed nog 1 nachtje slapen. Ben benieuwd naar jullie ervaringen en foto’s. Ik kan morgen niet moet naar een lezing van Rouvoet 😉


  Maak melding

 43. Bericht door ah, op 28 mei 2010 om 13:59
  Is dit zwolle?
  wat een ongelooflijk domme mensen hier zeg, verdiep je eens & weet waar je het over hebt of waar je op stemt.

  Wilders staat voor de burger! stelletje simpele zielen.

  pfff :s

  ——————————————————————–
  Laat ik het nou ongelooflijk dom vinden ,om achter een eenmansclubje aan te lopen.Een clubje waar geen democratie heerst,waar leden geen medezeggenschap hebben.Waar geen inzage mogelijk is,waar de verkregen donaties/uitgaven heen gaan.Een clubje die geen cijfers aan konden leveren aan het CPB om door te laten rekenen.Een clubje die met hazenleer onder de schoenen wegloopt en geen verantwoording durft te nemen in een coalitie(Almere,Den Haag).Een clubje die zijn klapvee knollen voor citroenen verkoopt,en het klapvee trapt er met open ogen in. Een clubje die totaal geen enkele relevante oplossing aandraagt om de crisis om te lossen.

  Als we het over domme simpele zielen hebben zegt bovenstaande meer dan genoeg toch?


  Maak melding

 44. Ach Zwolse laat ze toch ze denken dat Wilders gaat winnen en dan gebeurd hetzelfde als in die gemeentes, Wilders trekt de keutel op omdat die geen coalitie kan vormen en gaat vervolgens in de oppisitie zitten. Na een tijdje komen de kiezer er achter dat ze bedrogen zijn want al die plannen waar ze voor waren gebeuren niet, gevolg over 4 jaar nog maar 25% aanhang


  Maak melding

 45. Precies Derk,en morgen loopt het klapvee achter een cordon kleerkasten aan:D.
  Bij mij betekent campange voeren,canvassen,met de burgers in gesprek gaan,tussen de burger bewegen.

  Maar dit derderangs clubje heeft een partij phoeha,maar weinig zinnigs te zeggen.

  Enigste wat leuk en vermakelijk zou kunnen zijn, als Willem Lucht als tamboermaitre de kolderieke meute voorgaat :D:D:D


  Maak melding

 46. Wat ik las bij WL op zijn forum is dat hij nog een appeltje met Wilders te schillen heeft. Hij was het er niet mee eens hoe ze omgingen met mensen die zich kandidaat wilden stellen ( hij is dus afgepoeierd) Toch hoopt die dat Wilders nog even Berkum aan doet Yeh 😮


  Maak melding

Reageer