Uitreiking International Awards for Young People

Zwolle – Op vrijdag 2 juli 2010 vindt in het Stadhuis te Zwolle de uitreiking van de Awards aan een aantal deelnemers uit Overijssel en Meppel plaats. 23 Enthousiaste deelnemers krijgen uit handen van de heer Mr. F.M. van As, wethouder van de gemeente Zwolle, en de landelijke voorzitter de heer W.O. Baron Bentinck van Schoonheten een bronzen Award of een zilveren Award. De jongeren komen van de Thorbecke Scholengemeenschap te Zwolle en uit Meppel.

Het idee voor “The International Award for Young People” komt uit Engeland, waar de Award al jaren (sinds 1956) een begrip is en de deelnemers razend enthousiast zijn over dit programma. En niet alleen in Engeland; over de hele wereld zijn er al 130 landen die meedoen. In Nederland wordt het programma nu bijna 10 jaar uitgevoerd. De landelijke stichting implementeert het programma via de provinciale steunfuncties in het werkveld. In Overijssel werkt Jeugdwerkbureau STAP te Ommen aan het implementeren en begeleiden van de projecten op scholen en het jeugdwelzijnswerk.

Vrijwillige deelname, ontwikkeling van talenten, zelfstandigheid en plezier zijn de kernwoorden. Deelnemers in de leeftijd van 14 tot 25 jaar nemen via school, het jeugdwerk of een zelfstandige stichting deel aan het programma dat bestaat uit 4 verschillende onderdelen: 1. Maatschappelijke Betrokkenheid Deelnemers doen iets ten behoeve van de samenleving. 2. Individueel Talent De jongere gaat een uitdaging aan op bijvoorbeeld muzikaal, creatief, cultureel gebied. 3. Sport De deelnemer gaat iets doen met beweging. 4. Expeditie De deelnemers maken met een groepje een tocht in voor hen onbekend en “ruig” terrein.

 

Artikel delen:

Reageer