Verkeerscontroles

Zwolle – Op woensdag 26 mei werden er ’s ochtends verkeerscontroles gehouden op de kruisingen Marsweg/Oldeneelallee en Marsweg/Ittersumallee en op de Kranenburgweg.

politie_logo_4.jpg

Er werd gekozen voor deze locaties, omdat er klachten over binnen zijn gekomen of er regelmatig ongevallen plaatsvinden.

Er werden in totaal 72 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:

 • Niet handsfree bellen 13x
 • Niet dragen gordel 25x
 • Rijden door rood licht 8x
 • Losbreek reminrichting 1x
 • Ruiten voorzien van folie 2x
 • Niet goed zichtbare kentekenplaat 3x
 • Rijden over verkeerde weghelft 1x
 • Geen helm 1x
 • Te hoge snelheid 6x
 • Te hoge constructiesnelheid bromfiets/scooter 12x
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Men mag me best een zeurpiet noemen, maar ik blijf versteld staan van het volgende:

  Niet dragen gordel 25x

  Ik kan er maar niet bij waarom je de gordel niet zou dragen! Te hard rijden? Je bent (in ieder geval voor je gevoel) sneller op je bestemming. En binnen bepaalde grenzen vind ik het ook wel lekkerder rijden. Maar wat is het nut van de gordel niet dragen?

  Deze vind ik ook behoorlijk kwalijk:

  Rijden door rood licht 8x

  En dat terwijl ik zou verwachten dat deze veel hoger is:

  Te hoge snelheid 6x

  Tja…


  Maak melding

 2. Gordel dragen is bij mij een gewoonte geworden , voel me zelfs “naakt” als ik hem niet omheb . Ik heb geen zin om de voorruit eruit te koppen bij een aanrijding .


  Maak melding

 3. Gister(ochtend) hadden ze de verkeerslichten op kruising Marsweg/Oldeneelallee anders ingesteld, er konden maar 3 auto’s per keer door met lange rij vanaf Rabobank tot kruising tot gevolg. Vind je het dan gek dat er door rood gereden wordt ?


  Maak melding

 4. Heb 1 x een aanrijding gehad. Als tweede auto optrekken bij ’t groene licht. Mijn voorganger zag midden op het kruispunt een auto van rechts komen (althans dacht dit, want er kwam niks), en ging op het ho-ijzer staan. Glad wegdek wegens regenen. En daar ga je dan; je rijdt niet hard, want net achter iemand opgetrokken, en je ziet jezelf hard genoeg op die voorganger klappen. Ik had mijn gordels aan (mijn voorganger gelukkig ook!), maar als je dan ziet wat er aan losliggende dingen in je auto met grote snelheid je dashbord opzoeken!
  Altijd je gordel om!


  Maak melding

 5. Ik snap dat folie niet. Ze weten dat het niet mag en toch erop plakken en natuurlijk een brulpijp eronder en bling bling


  Maak melding

 6. @Richie ; ja dat vind ik gek. Ik ken die verkeersregel niet: als er meer dan 3 auto’s voor ’t rode licht staan te wachten, en het licht springt op groen, dat dan ieder zelf mag uitmaken offie door ’t volgende rode licht rijdt. Of worden we tegenwoordig allemaal korte lontjes?


  Maak melding

 7. jaja klachten. hou toch op. ze staan alleen op wegen die A veilig zijn B waar veel verkeer langs komt en altijd zijn het wegen waar je makkelijk harder kunt dan die dooie 50 km per uur. ja onze politie zijn grote helden. bleeeeh!


  Maak melding

 8. Aha… vandaar die vertraging. Kon er gisteren 1 uur naar mijn werk rijden over 15km!!!
  Vandaag duurde het “maar” 50 minuten. Wanneer mag ik nu eindelijk weer eens gewoon naar m’n werk toe?
  Vandaag ook weer dikke rij oldeneelallee/ijsselallee richting WKC, zeker stoplicht niet goed afgesteld. Ga binnenkort maar weer de woonwijk doorkrossen, want dit schiet niet op zo.>:(


  Maak melding

 9. Ook kwalijk hoeveel mensen het blijkbaar nog altijd nodig vinden om 贸f geen carkit aan te schaffen 贸f te accepteren dat ze tijdens het rijden gewoon even niet bereikbaar zijn….


  Maak melding

 10. Bericht door Ramon, op 27 mei 2010 om 11:57
  Gordel dragen is bij mij een gewoonte geworden , voel me zelfs “naakt” als ik hem niet omheb

  Precies! Dat idee heb ik er ook een beetje bij.

  Bericht door Richie, op 27 mei 2010 om 12:13
  Gister(ochtend) hadden ze de verkeerslichten op kruising Marsweg/Oldeneelallee anders ingesteld, er konden maar 3 auto’s per keer door met lange rij vanaf Rabobank tot kruising tot gevolg. Vind je het dan gek dat er door rood gereden wordt ?

  Ja! Laatst hier in Groningen 5 minuten voor een rood verkeerslicht staan wachten. En 5 minuten echt wachten is lang, maar ik overdrijf niet! Het was zo lang, dat enkele auto’s voor me (nee, ALLE auto’s voor me) op eigen inzicht door rood reden. Ze namen aan dat de verkeerslichten stuk waren. (Alle andere stromen hadden al 3 keer gereden of zo.) Toch ben ik netjes voor het (nog steeds) rode licht gestopt. En nog een minuutje of 2 later konden we rijden. Ik denk wel, dat ik ze weer allemaal heb ingehaald…

  Bericht door bennie, op 27 mei 2010 om 12:26
  jaja klachten. hou toch op. ze staan alleen op wegen die A veilig zijn B waar veel verkeer langs komt en altijd zijn het wegen waar je makkelijk harder kunt dan die dooie 50 km per uur. ja onze politie zijn grote helden. bleeeeh!

  Als ik zo naar de cijfertjes kijk lijkt me dit juist wel een nuttige controle in plaats van enkel iemand pakken die met 75 km/uur over de IJsselallee rijdt!

  Bericht door Arie, op 27 mei 2010 om 12:59
  Ook kwalijk hoeveel mensen het blijkbaar nog altijd nodig vinden om 贸f geen carkit aan te schaffen 贸f te accepteren dat ze tijdens het rijden gewoon even niet bereikbaar zijn….

  Daar heb je ook helemaal gelijk in! Mijn schoonvader (vrachtwagenchauffeur) was opgevallen dat het vaak vrouwen zijn die handheld bellen. Mij valt vaak op, dat het mensen zijn in de duurste auto’s die handheld bellen.


  Maak melding

 11. @drama123 – helemaal gelijk in – zou ik eigenlijk ook wel willen. Maar dan ben ik helaas iedere dag te laat 馃檨 Eerst de kleine naar school en dan nog op tijd bij de baas zijn – daar past geen fiets in het plaatje 馃檨


  Maak melding

 12. Zwolle uitkomen is de laatste tijd een crime……van Zuid naar Hessenpoort…..30 minuten, welke route je ook neemt.
  Heel Zwolle ligt op de schop, wat een verstand.
  Alle ringwegen mee bezig.>:(


  Maak melding

 13. @ja-tja: kheb maar 25min (= >30km gemiddeld). Kan wel harder trappen naar de baas, maar dan krijg ik ruzie. Z贸 flexibel istie-nie 馃榾


  Maak melding

 14. Het wegennet van Zwolle ligt overhoop.
  Effe de butgetten er door jagen voordat de meerjarenplanning en de financiele middelen straks aangepakt gaan worden? Klinkt logisch.

  Er is zo weinig blauw op straat dat alles wat verboden is niet wordt gehandhaaft.
  Dan zijn dergelijk bliksemacties -zeer succesvol-.

  Vanaf nu kunnen we weer overtredingen begaan, voor de eerstvolgende bliksemactie zal men wel weer een jaartje moeten sparen..  Maak melding

 15. Bericht door Ren, op 27 mei 2010 om 18:48
  Zwolle uitkomen is de laatste tijd een crime……van Zuid naar Hessenpoort…..30 minuten, welke route je ook neemt.
  Heel Zwolle ligt op de schop, wat een verstand.
  Alle ringwegen mee bezig

  Ze zijn inderdaad overal tegelijk bezig. Met name met de vmax op de IJsselallee heb ik een probleem, maar goed…
  Maar 30 minuten van Zwolle Zuid naar Hessenpoort is overdreven. Ik ben nog steeds dagelijks binnen 15 minuten op de snelweg. Maar dan moet je wel op tijd vertrekken 馃槈

  Kan wel harder trappen naar de baas, maar dan krijg ik ruzie. Z贸 flexibel istie-nie

  Met name dat laatste is een kwalijke zaak! Enkele beroepen uitgezonderd is een verplichte werktijd van x uur tot x uur en verplicht op een bepaalde locatie aanwezig zijn niet meer van deze tijd. Gaat gewoon helemaal nergens over!


  Maak melding

 16. Kan wel harder trappen naar de baas, maar dan krijg ik ruzie. Z贸 flexibel istie-nie

  Met name dat laatste is een kwalijke zaak! Enkele beroepen uitgezonderd is een verplichte werktijd van x uur tot x uur en verplicht op een bepaalde locatie aanwezig zijn niet meer van deze tijd. Gaat gewoon helemaal nergens over!

  Mwah plantje… of ik dat nu met je eens ben…
  Bij het woord “trappen” stond ook een smiley achter toch? 馃檪
  Overigens mag ik beginnen tot 0900u. Toch een nette tijd om dat van je personeel te mogen verwachten. Bovendien wil ik zelf absoluut niet later beginnen, want dan zie ik de kids ’s avonds niet meer.
  Maar kids mogen op school afgeleverd worden tussen 0820 en 0830. Dan heb ik dus simpelweg veel te weinig tijd om nog redelijkerwijs te gaan fietsen, en ’s avonds nog op tijd het vlees te kunnen snijden.


  Maak melding

 17. Mwah plantje… of ik dat nu met je eens ben…
  Bij het woord “trappen” stond ook een smiley achter toch? 馃檪

  Heb je gelijk in, maar smileys worden niet zo gemakkelijk mee gekopieerd. Ik val jou er ook niet op aan hoor.

  Ik vind dat bazen zich flexibel moeten opstellen. Inderdaad tot 9 uur beginnen is al best redelijk. We willen allemaal een beetje leven naast het werk (en kinderen grootbrengen hoort ook bij het leven).


  Maak melding

Reageer