Noordschil Westenholte wordt Stinspoort

Zwolle – Stinspoort is de nieuwe (werk)naam voor de buurt Noordschil in Westenholte. Het gaat niet om een officiële naam, maar om een aanduiding voor deze buurt. Stinspoort wordt gebruikt in communicatie-uitingen, bijvoorbeeld in advertenties, brochures en de website van de gemeente Zwolle. Op deze website is de naam inmiddels gewijzigd.

Omdat Noordschil Westenholte niet een lekker in het gehoor liggende naam was hebben de wijkvereniging, de wijkmanager, de projectleiding vanuit de gemeente en twee toekomstige bewoners van de Voorsterweg, vier nieuwe namen bedacht en voorgelegd aan de buurtbewoners. Zij hadden de keuze uit vier namen: de Schakel, Stinspoort, de Verbintenis en Achter de brug. De meeste stemmen zijn uitgebracht op Stinspoort.

De heer Sleiderink gaf zijn voorkeur voor deze naam door en won daarmee een cadeaubon ter waarde van € 25, -. Wethouder Volkshuisvesting, Erik Dannenberg, heeft de cadeaubon persoonlijk aan hem overhandigd.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zeer verwarrend De Stins licht aan de andere kant van westenholte ,maar wel de beste naam van die vier slechte namen waar je uit kon kiezen.


    Maak melding

Reageer