Mambapoint, Deltion en Windesheim voor project Bali

Zwolle – Mambapoint, onderdeel van NCRV doneert 100 computers en 130 beeldschermen aan het leerbedrijf Goede Doelen van het Deltion College. De computers en beeldschermen worden, nadat ze door studenten van Deltion en Windesheim voorzien zijn van educatieve programma’s, beschikbaar gesteld aan een kindertehuis en universiteit op Bali. Maandag 7 juni vindt vanaf 11.00 uur een feestelijke kick-off van het project plaats op de campus van het Deltion College in Zwolle.

Het leerbedrijf Goede Doelen van de dienst Automatisering van het Deltion College zamelt jaarlijks honderden gebruikte computers in voor hergebruik. Alle computers krijgen voor verspreiding een onderhoudsbeurt van studenten, die hierdoor zinvolle praktijkervaring opdoen. Bij het project Bali wordt nauw samenwerkt met studenten van de Pabo en ICT-opleidingen van Windesheim. De studenten van Windesheim ontwikkelen educatieve programma’s, die de studenten van Deltion vervolgens installeren.

Begin juni vertrekken Deltion ICT-studenten Chantal van den Berg uit Deventer en Mandy Bekking uit Noordwolde samen met Arjan Andriessen, projectleider van het leerbedrijf, naar Bali. De reis start met een bezoek aan een kindertehuis op Java. Hier gaan ze bestaande pc’s updaten. Vervolgens reizen ze af naar Bali, waar ze de medewerkers van een kindertehuis leren lesgeven en een universiteit bezoeken. Op deze universiteit richten ze het netwerk voor de door Mambapoint beschikbaar gestelde pc’s en beeldschermen in.

Mambapoint is een platform voor, over en van kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Mambapoint laat aan de hand van inspirerende beelden zien dat ontwikkelingswerk inspirerend en spannend is. Ook de studenten en projectleider van het Deltion worden op de voet gevolgd. Vanaf 12 juni worden beelden uitgezonden via: www.mambapoint.tv

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik denk dat ze met 100 computers en 130 beeldschermen ook heel wat armlastige nederlanders voort zouden kunnen helpen maar ja, dan zit er zo’n mooi reisje natuurlijk niet in.


    Maak melding

Reageer