Presentatie Kunstenfestival Zwart

Zwolle – Van 18 tot en met 27 juni vindt in de Zwolse binnenstad de derde editie van Festival Zwart plaats. Donderdagmiddag vond op het Grote Kerkplein de kunstzinnige presentatie plaats.

img_9701_copy.jpg

Zwart is een eigenzinnig kunstfestival met bijzondere voorstellingen op unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Dit jaar voor het eerst een 10-daags festival, met Jan Fabre als internationale hoofdgast. Het finaleweekend van Festival Zwart vormt de kern van het festival: Van vrijdag 25 t/m zondag 27 juni wordt het Grote Kerkplein omgetoverd tot festivalhart. Vanuit hier kunt u iedere dag genieten van meerdere kleine en grote voorstellingen op bijzondere en spannende locaties in het hart van de stad. Het thema van Festival Zwart 2010 is ‘Schoonheid’. Nu de programmering rond is, start op 21 mei de kaartverkoop. Op www.festivalzwart.nl kunt u voor zowel de routes als de voorstellingen online kaarten kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij één van de kassa´s in het festivalhart op het Grote Kerkplein.

img_9738_copy.jpg
Artistiek leidster Ingrid Docter wordt geïnterviewd…

img_9712_copy.jpg

Programma

Kunstroutes

In het festivalhart kunt u kiezen uit 6 verschillende kunstroutes. Ze nemen u mee op ontdekkingstocht naar bijzondere locaties in de binnenstad. Maar liefst 27 kunstenaars zetten onder leiding van 6 meesters voorstellingen neer waarbij u kennis maakt met o.a. dans, theater & video.  

Locatietheater

Op verschillende locaties rondom het Grote Kerkplein spelen iedere dag meerdere malen voorstellingen gemaakt door jonge, avontuurlijke theatermakers, dansers en musici.

Familievoorstellingen

Speciaal voor de jongste zijn er zes familievoorstellingen ontwikkeld door o.a. Theater Gnaffel, Theatergroep De Jonge Honden en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.           

Zwart in opleiding

Festival Zwart organiseert in samenwerking met een aantal onderwijsinstellingen diverse educatie trajecten. Er wordt samengewerkt met het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het MBO en het HBO.
Grote Kerkplein

In het laatste weekend van Festival Zwart is het Grote Kerkplein omgetoverd tot een openbare stationswachtruimte. Gedurende de dag zijn er allerlei kleine voorstellingen en previews te zien.

Net als vorig jaar eindigen we elke avond met een gratis concert!·         Vrijdag 25 juni –Nynke Laverman – 22.00 uur

·         Zaterdag 26 juni – Hanggai – 22.00 uur

Jan Fabre

Tijdens Festival Zwart is Jan Fabre de internationale hoofdgast en in samenwerking met Museum de Fundatie, dAcapo ArtEZ en Theater Odeon de Spiegel worden er in de maand juni diverse projecten georganiseerd. Zo is er de Nederlandse première van de Trilogie van de Schoonheid van 18 t/m 26 juni, tentoonstelling De geleende tijd van 6 juni t/m 29 augustus en tekstreadings met o.a. Hans Kesting en Roeland Fernhout in de tuin van het Stedelijk Museum.

Kijk voor meer informatie op www.janfabrezwolle.nl

Kijk voor meer informatie over Festival Zwart en de kaartverkoop op www.festivalzwart.nl.

Artikel delen:

Reageer