Start bouw medisch wooncomplex Fenix

Zwolle – Op het voormalige fabrieksterrein van Fenix in de Kamperpoort in Zwolle vond donderdagmiddag de start plaats van de bouw van een medisch wooncomplex waarin 1e en 2e lijns zorg samen gehuisvest worden.

 27-05-2010__start_bouw_medisch_wooncomplex_fenix_1.jpg

In het nieuwe complex komt een apotheker, huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten, huid- en oedeemtherapeuten en diëtist bij elkaar onder de naam Fenix en daarboven een kleinschalige verpleeghuisvoorziening van Woonzorgconcern IJsselheem. Het nieuwbouwproject is na realisatie van De Nieuwe Haven het eerste nieuwbouwtraject dat op dit terrein van start gaat. IJsselheem biedt in deze woningen verpleeghuiszorg volgens het concept kleinschalig wonen. De bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en kunnen zelf hun dagelijks leven inrichten. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en sluiten, in de ondersteuning en zorg die zij verlenen, zo veel mogelijk aan bij de leefstijl en de voorkeuren van de bewoners.

27-05-2010__start_bouw_medisch_wooncomplex_fenix_4.jpg
Mevrouw D. Oosterveen , bewoonster van IJsselheem.

 

27-05-2010__start_bouw_medisch_wooncomplex_fenix_2.jpg

27-05-2010__start_bouw_medisch_wooncomplex_fenix_3.jpg
De heer de Jongh (locatiemanager Nieuwe Haven) laat aan de hand van de maquette de locatie zien aan wethouder E. Dannenberg.

fenix.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer