Rijrichtingen deel binnenstad aangepast

Zwolle – De Sassenpoort wordt op maandag 31 mei aanstaande afgesloten voor het verkeer. Alleen voetgangers mogen nog onder de poort door, fietsers en auto’s kunnen hier geen gebruik meer van maken. Naast het sluiten van de Sassenpoort voor het gemotoriseerd en fietsverkeer veranderen ook de rijrichtingen in het zuidelijke deel van de binnenstad.

sassenpoort.jpg

Het wijzigen van de rijrichtingen in het zuidelijk deel van de binnenstad is één van de maatregelen die getroffen worden om het centrum autoluw te maken. Het ‘autoluw’-beleid komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015.Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Wat gaat er veranderen?

·         Op 31 mei 2010 wordt de Sassenpoort afgesloten voor alle verkeer. Het autoverkeer kan vanaf dat moment alleen nog via die weg de stad uit.

·         De Sassenstraat wordt heringericht: parkeerplaatsen verdwijnen en de straat zal worden ingericht voor eenrichtingsverkeer.

·         De Nieuwe Markt wordt heringericht en autoluw gemaakt: in het najaar van 2010 verdwijnen de betaalde parkeerplaatsen.

·         De afsluiting van de Sassenpoort brengt met zich mee dat de rijrichting in de Sassenstraat, de Walstraat, de Praubstraat en de Vijfhoek wordt gewijzigd:

·         Sassenstraat: gaat deels van tweerichting- naar éénrichtingsverkeer (Bloemendalstraat ->Sassenpoort) en deels wordt de rijrichting omgedraaid (Grote Kerk -> Bloemendalstraat)

·         Walstraat: rijrichting wordt omgedraaid (Gasthuisplein -> Sassenpoort) ·         Praubstraat: rijrichting wordt omgedraaid (Koestraat -> Grote Kerk)

·         Vijfhoek: rijrichting wordt omgedraaid.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer