Voorbereidingen horecavoetbaltoernooi in volle gang

Zwolle – Eigenaren van 20 Zwolse horecabedrijven, personeel en gasten van die cafés en restaurants zijn zondag 6 juni te gast van de voetbalvereniging HTC op het complex van deze vereniging aan de Brinkhoekweg. Daar wordt voor de negende keer het horecavoetbaltoernooi gehouden, waarvoor ruim 250 voetballers in actie komen.

De deelnemers zijn gerekruteerd uit gasten van de cafés en restaurants en daarnaast zijn tientallen scheids – en grensrechters actief tijdens het toernooi. Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNVB district Oost. In 2002 organiseerden horecaondernemers Hans Langenkamp, Paul Bosch en Roy Fernandes een toernooi en dat toernooi groeide inmiddels uit tot een traditie, dit jaar dus al weer voor de negende keer. Op het complex van HTC zullen ook attracties voor de jeugd aanwezig zijn, zodat het evenement een echt familiespektakel kan worden.

De aftrap voor de eerste wedstrijd wordt om 11.00 uur verricht. De wedstrijden in de vier poules duren tot 15.00 uur. De kwart finales beginnen rond 15.30 uur en de finale en troostfinale op het hoofdveld van HTC staan gepland vanaf 17.00 uur.

Er wordt gestreden om de “Rondje Swolle” bokaal.

Voor deelname aan het toernooi bestaat nog steeds een wachtlijst. Om dat twee deelnemers van vorig jaar afvielen zullen dit jaar voor het eerst Bar de Stoof en Stapp’s In deelnemen. Naast deze cafés nemen teams deel van café de Kleine, de Vergane Glorie, de Hete Brij, de Bommel, ’t Swolsch café, De Belgische Keizer, de Casteleyn, de Joffer, café Bosch, café ’t Plein, Bar de Pul, Het Proeflokaal, de Twee Heeren, de Vrolijkheid, ’t Kroegje, café de Pierik en de restaurants de Peppermill en Hawaii.

Kort na de prijsuitreiking zal de kantine van HTC gesloten worden, zodat deelnemende teams en hun supporters voor een “after party” de stad kunnen intrekken. Voetbal staat centraal tijdens het toernooi, voor de nabespreking (de derde helft)  kan men vervolgens terecht in de deelnemende bedrijven.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ben nog op zoek naar een linkerspits met scorend vermogen en een breekijzer op het middenveld.

    de Generaal van café de Pierik,
    Assendörper


    Maak melding

Reageer