Be Quick’28 krijgt nieuwe spelersgroep

Zwolle – Na een verblijf van vijftien jaar in de Hoofdklasse C zal Be Quick ’28 sportief een stap terug moeten doen. Dat is een teleurstelling, maar dat betekent geenszins dat de club bij de pakken neer zal zitten.  

Op de Algemene Ledenvergadering van 21 juni a.s. zal een geheel vernieuwd hoofdbestuur worden gepresenteerd. Onder voorzitterschap van clubman Henry Beekman zal het bestuur sturing gaan geven aan een aantal belangrijke veranderingen binnen de vereniging. Prioriteit daarbij zal zijn om de club weer een solide financiële basis te geven. De met de betrokken partijen gemaakte regelingen geven het bestuur  het vertrouwen dat dit proces zal slagen. Een ander hoofddoel is de herkenbaarheid van het eerste elftal. Om dit alles te realiseren heeft de club daarom tot een paar ingrijpende wijzigingen besloten. De verantwoordelijkheid voor het eerste elftal zal weer bij het hoofdbestuur van de vereniging Be Quick ’28 komen te liggen. Dat betekent dat de Stichting Prestatief  Be Quick zal worden opgeheven. Dit houdt tevens in dat er naast een nieuw hoofdbestuur een vrijwel nieuwe spelersgroep zal aantreden.


Uitgangspunt hierbij is dat er zoveel mogelijk zal worden gekeken naar de mogelijkheid tot instroom van jeugdspelers, spelers die een verleden hebben bij Be Quick en spelers uit de regio. Het komende seizoen zal handhaving in de Eerste Klasse het doel zijn. Op termijn hoopt men terug te keren in de Hoofdklasse, hetgeen ook het zelfde niveau is als dat van het eerste dameselftal en bijna alle standaardjeugdteams.  

Met deze zaken wil het bestuur de club van nieuwe impulsen voorzien. En doordat Be Quick als satellietclub van FC Zwolle gaat fungeren bij het damesvoetbal zal het sportief een heel spannend en uitdagend jaar worden voor de hele vereniging.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. lijkt mij goed plan. in zwolle werkt het iets anders dan in de omliggende “dorpen” wezep en genemuiden waar meer geld zit. Zwolle heeft als stad wel meer aanloop van nieuwe inwoners,studenten etc. Met deze aanloop, eigen jongens en misschien een aantal gerichte aanvullingen moet er op een behoorlijk niveau gevoetbald kunnen worden. vooral investeren in jeugdopleidingen is daarbij belangrijk. Ook stadgenoot Berkum zal die kan op moeten gaan want als over een aantal jaar de huidige eigen jongens uitgevoetbald zijn komen zij ook voor (nog meer) de keus om jongens te halen of wellicht een klein stapje terug.


  Maak melding

 2. Mooi dat dat doorgaat dan: Henry Beekman.

  geheel vernieuwd hoofdbestuur

  Maar dit lijkt me MINSTENS

  even belangrijk

  De verantwoordelijkheid voor het eerste elftal zal weer bij het hoofdbestuur van de vereniging Be Quick ??28 komen te liggen. Dat betekent dat de Stichting Prestatief Be Quick zal worden opgeheven. Dit houdt tevens in dat er naast een nieuw hoofdbestuur een vrijwel nieuwe spelersgroep zal aantreden.

  Stichting weg!
  Veel spelers uit het goed presterende A1 ook?


  Maak melding

Reageer