Ouders welkom bij Jong&Out Zwolle

Zwolle – Op zondag 6 juni zijn ook ouders welkom bij Jong&Out Zwolle, het alcoholvrije café van COC Zwolle voor jongeren tot en met 19 jaar. Zo kunnen jongeren én hun ouders kennismaken met de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit.

COC Zwolle.jpg

Jong&Out, het maandelijkse café voor tienerjongeren van COC Zwolle, nodigt elk jaar in juni ook ouders van jongeren uit. Dat biedt ouders de gelegenheid om kennis te maken met de activiteit waar hun kinderen komen. Maar ook andere geïnteresseerde ouders zijn van harte welkom. In april 2005 ging het Jong&Out café van start onder de naam ExpresCjoC. Daarmee voorzag COC Zwolle in de toenemende behoefte van tienerjongeren met homo- of biseksuele gevoelens om elkaar te ontmoeten. In 2009 werd de naam gewijzigd in Jong&Out, om aan te sluiten bij de landelijke Jong&Out café’s die inmiddels waren ontstaan. Elke eerste zondag van de maand is het Jong&Out café geopend.

Iedere cafémiddag heeft een thema of activiteit, door de jongeren zelf bedacht en georganiseerd. De maandelijkse cafémiddag is alcoholvrij en altijd onder begeleiding van een volwassene. Op 6 juni zijn ook voorlichters van COC Zwolle aanwezig om informatie te geven over de vereniging.

Het Jong&Out café is van 14.00 tot 17.00 uur in het pand van COC Zwolle aan de Kamperstraat 17 in Zwolle. COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland. Voor meer informatie kijkt u op www.coczwollle.nl/jongenout

Artikel delen:

Reageer