Het weer: zonnig

Zwolle – Vrijdag begint de dag lokaal nog met een buitje en veel bewolking, maar vanuit het westen klaart het flink op. In de middag schijnt op veel plaatsen de zon. Alleen in het uiterste oosten is er nog veel bewolking met kans op een bui. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, westenwind. De temperatuur komt uit tussen 14 op de Wadden en 18 graden in het zuiden van het land. In de avond en nacht is het droog en vrijwel onbewolkt. Daardoor kan het landinwaarts afkoelen naar 4 graden. Aan zee liggen de minima rond 7 graden.

27-05-2010_weerfoto__zwolse_binnenstad.jpg

Zaterdag gaat de dag droog van start met veel ruimte voor de zon. In de loop van de dag ontstaan, vooral in het binnenland, stapelwolken die lokaal uitgroeien tot een bui. Met een matige zuidwestenwind wordt er zachtere lucht aangevoerd. De maxima komen uit tussen 16 graden in het noordwesten en 19 graden in Limburg. Zaterdagavond neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en volgt er lichte regen. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de neerslag intensiever van karakter.

Zondagmorgen trekt de regenzone geleidelijk naar het oosten toe, maar de rest van de dag vallen er ook nog een aantal buien. Bovendien komt er een stevige noordwestenwind te staan. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5 tot 6). Boven land is de wind matig van kracht (3 tot 4 Bft). De maxima komen uit rond 17 graden.

Maandag bouwt zich een hogedrukgebied op in onze omgeving, waardoor de wisselvalligheid wordt onderdrukt. In het oosten van het land kunnen er echter nog steeds buien vallen. Met 16 tot 21 graden kunnen we wel spreken van aangename temperaturen.

Daarna lijkt het een aantal dagen droog te blijven. Mogelijk stijgen ook de temperatuur op veel plaatsen tot rond of boven de 20 graden.

Artikel delen:

Reageer