Zwolle Studentenstad?

Zwolle – Studentenkamers, een grote diversiteit aan opleidingen en voor ieder wat wils qua uitgaansgelegenheden. Het is allemaal in Zwolle te vinden. Toch zien studenten Zwolle niet als studentenstad. Maar waarom niet? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het debat in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle op 3 juni aanstaande.

Onder leiding van Caspar van Oirschot zal er met vertegenwoordigers uit de politiek, woningcorporaties, Windesheim, bezoekers van de bibliotheek en natuurlijk veel studenten gediscussieerd worden. Er is genoeg stof voor een pittige discussie. Zijn er wel genoeg betaalbare studentenkamers? Sluit het uitgaansleven wel aan bij de behoeften van de studenten? En kan Zwolle zonder universiteit ooit een studentenstad worden?

Het debat wordt georganiseerd door studenten journalistiek van Windesheim in samenwerking met Bibliotheek Zwolle. Met als prominente gasten jonge politici, Eddie Veenstra (directeur SWZ), Dennis Kaatman (eigenaar café Het Vliegende Paard) en Jan Willem Meinsma (Raad van bestuur CHS Windesheim) belooft dit een debat te worden om niet te missen. Dus schuif aan en praat mee! ‘Zwolle studentensstad?’: donderdag 3 juni van 19.30  tot 20.30 uur in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Inloop mogelijk vanaf 19.15 uur. Het debat is gratis toegankelijk.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Voor mij hoeft Zwolle zich niet verder te gaan profileren als Studentenstad. Het is het toch al voor hoger onderwijs?
  Zwolle moet geen (universiteits-) studentenstad willen worden. Veel te druk! Laat het lekker een groot dorp blijven.


  Maak melding

 2. Op zich is het prima als Zwolle niet echt een studentenstad wordt.

  Aan de andere kant vind ik Groningen en Maastricht (studentensteden) ook nog steeds het karakter van een groot dorp hebben.

  En natuurlijk moet je voorkomen dat Zwolle inkakt en het hoger onderwijs van Zwolle niet serieus genomen wordt.


  Maak melding

 3. Wat een gezeur de heletijd over dat Zwolle een groot dorp is. Want laten we eerlijk wezen welke stad met of zonder universiteit in Nederland is nou geen groot dorp?


  Maak melding

 4. @Plantje,

  Bedoel eigenlijk dat Nederlandse steden nou niet echt groot zijn en een grootstedelijke indruk maken vergeleken met grote steden als Parijs, Barcelona, Madrid, Londen enz.

  Vandaar dat ik het een beetje overdreven vindt. Om de ene stad wel en de andere stad geen groot dorp te noemen.  Maak melding

 5. @ Admin, was dit niet het debat waar de ongeevenaarde, immer vrolijke en opgeruimde Ronald Plasterk bij was? Waar hij het gister bij de mannenbroeders nog over had?

  =========

  nee, dat was de Rode Rekenmeesters in Windesheim vandaag.


  Maak melding

 6. Eerst maareens een discotheek want een beetje “studentenstad” heeft dat, en een uni en dan kan het misschien wel wat worden.


  Maak melding

 7. Zelf zie ik Zwolle wel als een studentenstad, alleen heeft het niet het imago. Dit komt denk ik vanwege het gebrek aan een grote universiteit met naamsbekendheid. Ook heeft Zwolle geen academisch ziekenhuis wat ook een belangrijke rol speelt. Verder is er ook weinig variatie op het gebied van uitgaan. Dit komt ook deels door de instelling van de gemeente. Zo willen ze geen Holland Casino en wordt er ook niet veel gewerkt aan bijvoorbeeld nieuwe gebieden om te stappen.

  Ben ook voor een universiteit, kan je namelijk via Windesheim doorstromen naar het WO en behoud je de studenten. Dit is ook voor de economie van groot belang.


  Maak melding

Reageer