Programma Van Eigen Bodem Zwolle bekend

Zwolle – De zevende editie van Nederlands enige Nederpopfestival Van Eigen Bodem, vindt op zaterdag 3 juli plaats op het Rodetorenplein te Zwolle. Bezoekers kunnen hier van 15.00 tot 01.00 uur genieten van echte Nederpop. De organisatie presenteert een bijzonder programma op deze oude vertrouwde locatie.

VEB.jpg

Van Dik Hout is als ultieme feestband geboekt als de afsluiter van het festival. Andere hoofdacts deze editie zijn the Opposites, Ben Cramer, Def P en de Kast. Voor het eerst sinds de omzwervingen via het Wezelandenpark en het Ter Pelkwijkpark is Van Eigen Bodem weer terug op een oude en vertrouwde locatie. In 2005 en 2006 hadden de feestelijke noten van het festival al plaats op dit schitterende plein maar door verbouwingswerkzaamheden is het een aantal jaren niet mogelijk geweest dit mooie plein aan het water te gebruiken.

Van Eigen Bodem heeft dit jaar de tweede editie van het project Jong-Belegen. Het succesvolle project is in 2009 gestart met optredens van Willeke Alberti en de Jeugd van Tegenwoordig die gezamenlijk het nummer ‘Ome Jan’ ten gehore brachten. Dit jaar word het succesvolle project gedaan door Ben Cramer en Def P die samen twee nummers van elkaar ten gehore zullen brengen. Welke nummers dit zullen zijn houdt de organisatie nog geheim.

Voortraject van dit unieke project is het creëren van ontmoetingen tussen oudere en jongere bezoekers op het festival. Deze groepen worden bij elkaar gebracht om samen na te denken over wie hun (muzikale) helden zijn en waarom juist dit hun helden zijn. Dit traject vindt plaats in diverse locaties van Driezorg Zwolle in de gehele maand juni. Van Eigen Bodem vult dit aan met een verrassende act van Ben Cramer. Aan het eind van het optreden wordt de held van menig Nederlandstalig muziekliefhebber van toen bijgestaan door een held van deze tijd: Def P. 

Nederpopprijs

Dit jaar is er voor het eerst gekozen om de finale van de in muziekkringen zeer populaire Nederpopprijs Van Eigen Bodem plaats te laten vinden op het festival. Hiermee wil Van Eigen Bodem nog meer diepte gaan brengen in het festival door nieuw talent naast gevestigd talent te programmeren. De vijf finalisten uit Nederland en België zullen live op het hoofdpodium gaan strijden om de felbegeerde prijs die onder andere bestaat uit een geldprijs, begeleiding door middel van een bandcoachdag, een complete fotoshoot door een professionele bandfotograaf en twee dagen studiotijd. De finalisten zijn: Liedje van de wind, Reinard,  Ruis, Vera de Bree & band en Vlucht13.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Ik mis een programma voor de kids van Zwolle en er zijn ook wel eens grotere namen op het VEB festival geweest. Jammer!


    Maak melding

Reageer