Isala erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie

Zwolle – Na een jaar van ambassadeursschap nam Marion Stolp, HR-manager, namens de Isala klinieken op een landelijke conferentie over werk en mantelzorg de officiële erkenning voor een mantelzorgvriendelijke arbeidsorganisatie in ontvangst van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In het ziekenhuis is ongeveer een op de vijf medewerkers ook mantelzorger. Dat betekent dat zij langdurig en intensief de zorg hebben voor een zieke partner, kind, ouder, buur of vriend. Vaak is dit een zware belasting naast het werk. De Isala klinieken hebben ervoor gekozen om extra aandacht te besteden aan de combinatie werk en mantelzorg en waren sinds juni 2009 al ambassadeur voor een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat. Tijdens het landelijke congres hebben de vakcentrales FNV, CNV en MHP een convenant afgesloten waarin vastgelegd is dat mantelzorg een gesprekpunt wordt bij cao-onderhandelingen met werkgevers. Maatwerkoplossingen Als ambassadeur hebben de Isala klinieken op verschillende manieren aandacht aan mantelzorg besteed.

Zo waren er bijeenkomsten voor mantelzorgers, is er een speciale pagina op intranet en zijn alle leidinggevenden geïnformeerd over dit thema. Ook is naar alle mantelzorgers erkenning uitgesproken op de Dag van de Mantelzorg door middel van een presentje. Het komende jaar zal er speciale aandacht zijn voor het werken aan maatwerkoplossingen als de combinatie van werk en mantelzorg (te) zwaar wordt. Marion Stolp: ‘Ik heb veel waardering voor medewerkers die naast hun werk ook thuis intensieve zorgtaken hebben. Vanuit HR willen wij daarom graag bijdragen aan de inzetbaarheid van deze medewerkers.’

Artikel delen:

Reageer