Gerdi Verbeet bezoekt gymnasium in Zwolle

Zwolle – Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer, brengt dinsdag 1 juni 2010 een bezoek aan het Gymnasium Celeanum. Gerdi Verbeet deelt dan de eerste stempas uit aan een leerling in aanloop naar de scholierenverkiezing op 8 juni 2010 en zij geeft een klein college over democratie en verkiezingen.   

De verkiezingskaravaan van de PvdA bezoekt Zwolle voor de derde keer in korte tijd. Na het bezoek van Anja Timmer (Tweede Kamerlid) en de Rode Rekenmeesters, brengt nu Gerdi Verbeet een bezoek aan onze stad. Na de ontvangst en welkomst ontmoet Gerdi Verbeet circa 100 leerlingen uit klas 4. In deze klas is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan democratie en verkiezingen. De eerste handeling verricht Gerdi Verbeet door de eerste stempas uit de reiken aan een leerling voor de scholierenverkiezing (schaduwverkiezing) op 8 juni. De gemeente Zwolle heeft in samenwerking met het Voortgezet Onderwijs een speciale stempas ontwikkeld voor de scholierenverkiezingen.

Het Gymnasium Celeanum is erg enthousiast over dit initiatief. Met het uitreiken van de 1e stempas wordt de pas ook geïntroduceerd. Na deze uitreiking krijgt Gerdi Verbeet de gelegenheid de leerlingen iets mee te geven over democratie en de betekenis van verkiezingen. Leerlingen vertellen vervolgens over hun rol bij het stembureau op het Celeanum. Het Celeanum is 9 juni 2010 voor het eerst ingericht als stembureau. Leerlingen worden ingezet als hulp bij het stembureau.

Artikel delen:

Reageer