Diverse zomerconcerten op carillon van de Peperbus

Zwolle – In de maanden juni en juli kan Zwolle weer genieten van het mooie klokkenspel van de Peperbus. Tijdens de Zomeravond concertreeks spelen iedere dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur Nederlandse en internationale beiaardiers bijzondere muziekstukken op de Zwolse klokken.

Stadsbeiaardier Roy Kroezen trapt dinsdagavond 1 juni af, samen met het vrouwenkoor GIOIA. Het koor bestaat uit 40 vrouwen en staat onder leiding van Joan Jonkman. Samen brengen zij onder andere beroemde stukken van componist Henry Purcell en musicals als Sunset Boulevard, The King and I en Oklahoma. Later in de concertreeks wordt de Peperbus onder andere nog bespeeld door de Japanse Toru Takao, de Poolse Malgosia Fiebig, Luc Rombouts (stadsbeiaardier van de Vlaamse stad Tienen en bespeler van de twee universiteitsbeiaarden van Leuven), Bernard Winsemius (stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam) en Carlo van Ulft (beiaardier van het Centralia Carillon in Centralia, Illinois, USA).

Reguliere bespeling van de PeperbusDe Zwolse stadsbeiaardier Roy Kroezen bespeelt de Peperbus iedere vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur en iedere zaterdag van13.30 tot 14.30 uur. Ook wordt er gespeeld op nationale of plaatselijke feest- en gedenkdagen. De beiaardier is, behalve te beluisteren, ook te zien op een plasmascherm in het Stedelijk Museum.

Artikel delen:

Reageer