Nationale Verwendag voor (ex-) kankerpatiënten

Zwolle – Op vrijdag 28 mei organiseerden Landstedestudenten van het Landschap Mooi & Mode een verwendag voor (ex-)kankerpatiënten. Deze dag vond plaats in het kader van de Viva la Donna Day. Jaarlijks organiseert Stichting Viva la Donna eind mei de Viva la Donna Day.

verwendag.jpg

Deze verwendag is een ode aan alle vrouwen die getroffen zijn door kanker. Honderden salons openen dan belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 200.000 vrouwen die recent of in het verleden de diagnose kanker hebben gehad. Stichting Viva la Donna stelt zich voor de komende jaren ten doel om al deze moedige vrouwen een moment van ontspanning aan te bieden.

Aan de verwendag op Landstede werkten ongeveer dertig studenten mee vanuit de richtingen Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode Parfumerie en Styling. Deze studenten organiseerden en regelden de gehele dag: van het inplannen en uitvoeren van de behandelingen, het ontvangen van de gasten, tot het inkopen van de lekkernijen. Een ieder kon starten met een schoonheidsbehandeling, een voetverzorgingsbehandeling, een lichaamsbehandeling of handverzorging. Na de schoonheidsbehandeling waren de gasten van harte welkom bij de studenten van de richting Haarverzorging om eventueel hun haren te laten verzorgen of een hoofdhuidmassage te ondergaan. Deze dag en de behandeling was helemaal kosteloos.

Landstede is in de wijde regio het enige opleidingsinstituut dat meedoet met dit initiatief. Zij werkt samen met Viva La Donna, een stichting die tot doel heeft om vrouwen met kanker of zij die daarvoor behandeld zijn weer te laten stralen. De Stichting wordt gerund door vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften. Naast Landstede doen er tal van salons en andere bedrijven in de Uiterlijke verzorgingsbranche mee met deze verwendag. Vorig jaar kregen 10.000 vrouwen een gratis verwenbehandeling.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer