Werkzaamheden kruispunt Hanzeallee-Van Walsumlaan

Zwolle – In de afgelopen periode is er al hard gewerkt aan de verbreding van de IJsselallee. Zo is in de afgelopen weken het fundament voor de verbreding van het kruispunt Hanzeallee – Burgemeester van Walsumlaan aangelegd. De komende periode wordt er ook twee keer in het weekend ’s nachts doorgewerkt. 

De eerste drie weken van juni wordt het oude asfalt van het kruispunt gefreesd en een eerste nieuwe laag asfalt gelegd. Ook wordt er twee keer in het weekend ’s nachts doorgewerkt. Zo kan het werk zo snel mogelijk afgerond worden en heeft het verkeer overdag geen last van de afsluiting van het kruispunt.


Nachtelijke werkzaamheden

Van vrijdag 11 juni 20.00 uur tot zaterdag 12 juni 18.00 wordt er op het kruispunt gefreesd en asfalt gelegd. Van vrijdag 18 juni 20.00 uur tot zaterdag 19 juni 22.00 uur wordt de bovenste laag van het asfalt gelegd en wordt er belijning aangebracht.

Op zondagen wordt er niet aan de weg gewerkt. In de tussenliggende week, van 14 juni tot 18 juni, worden er lussen in de weg aangelegd, waarmee de verkeerslichten op het kruispunt worden geregeld.

Omleiding tijdens nachtwerk

Voor het doorgaande verkeer op de IJsselallee is er tijdens de weekenden van 12 juni en 19 juni per rijrichting één rijbaan beschikbaar. Vanwege de werkzaamheden moeten de Hanzeallee en de Burgemeester van Walsumlaan in deze weekenden afgesloten worden. Afslaand verkeer wordt omgeleid via de Reysigerweg.

Meer informatieMeer informatie over de verbreding van de IJsselallee vindt u op www.ijsselalleezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer