Het weer: bewolkt

Zwolle – Zaterdag gaat de dag droog van start met veel ruimte voor de zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking in de loop van de ochtend geleidelijk toe. In de middag is het overwegend bewolkt en gaat het vanuit het westen licht regenen. De wind is zwak tot matig en aan zee soms even vrij krachtig en komt uit zuidelijke richtingen. Het is met 16 tot 20 graden wel aangenaam warm.

28-05-2010_weerfoto__gezicht_op_berkum_.jpg
Gezicht op Berkum

Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag is het bewolkt en valt er in het hele land regen. Het koelt niet verder af dan naar een graad of 12. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is vlagerig. Zondag is het overwegend bewolkt. De dag begint met flink wat regen, maar in de middag wordt het wat droger. Er komen dan nog wel enkele buitjes voor en er staat veel wind uit een meest westelijke richting. Doordat er koelere lucht wordt aangevoerd wordt het slechts 14 tot 16 graden.

Maandag kan er in de ochtend nog een druppel motregen vallen, maar later op de dag is het droog en klaart het steeds meer op. De zon komt in de middag ook tevoorschijn, maar vanuit het westen verschijnt er wel wat sluierbewolking. Er staat een stevig bries uit een noordwestelijke richting (matig tot vrij krachtig) en het wordt gemiddeld 16 graden.

Daarna is er op dinsdag en woensdag eerst nog kans op wat buien. Wel wordt het dan iets warmer dan maandag. Later in de week wordt het onder invloed van een hogedrukgebied geleidelijk droger. Doordat er echter opnieuw een noordelijke stroming op gang komt wordt het niet veel warmer dan een graad of 20.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer