Geert Wilders bezoekt Zwolle

Zwolle – De politieke partij PVV met lijsttrekker Geert Wilders was zaterdagmiddag in Zwolle om voor zijn Partij Van de Vrijheid campagne te voeren. Het bezoek in Zwolle duurde een uur en kenmerkte zich door een opeengehoopte massa, met veel beveiliging, politie en pers (drie tv-teams, waaronder wereldomroep de Deutsche Welle)  op straat, die het Zwolse centrum doortrok.

b5.jpg
Wilders flyerde in Zwolle en kreeg van een ondernemer van de markt een bos bloemen… 

Vanaf 12.00 uur begon zaterdag het bezoek bij de Kerkstraat. Een vijftigtal nieuwsgierigen en enkele aanhangers van de PVV stonden daar Wilders en zijn partijleden op te wachten. De politie had bij de Kerkstraat, voor de Plantagekerk, een speciale commandopost ingericht. Op straat waren wel 20 politieagenten zichtbaar aanwezig om calamiteiten te voorkomen. Daarnaast waren er ook onopvallende persoonsbeveiligers en rechercheurs paraat. Via de Diezerstraat en een rondje over de markt en de Melkmarkt ging de caravaan van kamerleden en persoonlijke beveiliging door de Zwolse binnenstad. Tijdens de wandeling waren er twee kleine protestdemonstraties. De nieuwe politieke partij Lijst 17 wilde aan de PVV, door middel van een verklede dame met burka, een sleutel voor integratie aanbieden, maar de politie schermde hen van de campagnecaravaan af. Een klein groepje Van de Communistische Jongeren Beweging uit Overijssel scandeerde afkeurende leuzen naar Geert Wilders, en zwaaide met rode vlaggen. Na het bezoek aan Zwolle ging de PVV naar Lelystad.

29-05-2010_geert_w_in_zwolle_04.jpg

 b1.jpg
Lijst 17 kon de sleutel voor integratie niet aan Wilders kwijt…

29-05-2010_geert_w_in_zwolle_07.jpgDe CJB werd nauwlettend in de gaten gehouden door de politie…

Via Lees verder meer foto’s…

29-05-2010_geert_w_in_zwolle_03.jpg 
Aankomst in Zwolle… 

29-05-2010_geert_w_in_zwolle_02.jpg
Politie en persoonsbeveiliging paraat… 

29-05-2010_geert_w_in_zwolle_09.jpg

 29-05-2010_geert_w_in_zwolle_11.jpg

b6.jpg
Deze jongeman verwelkomde Geert Wilders namens het campagneteam in Zwolle

b7.jpg
Geert Wilders met de nummer twee van de PVV-lijst Fleur Agema.

b8.jpg
Even op de foto met Wilders… 

b9.jpg
Een fan laat zich door Fleur Agema op de foto zetten.

b2.jpg
De caravaan beweegt zich door de Diezerstraat… 

b3.jpg
Met Wilders en Agema kwam er een bus vol partijgenoten mee naar Zwolle… 

b4.jpg
Op de warenmarkt en Melkmarkt… 

Artikel delen:
Reacties 145
 1. Wow, wat een circus in de stad. Ik hoorde al snel dat het Wilders betrof en heb wel 50 politiemensen gezien. Dat dit allemaal kan!!?


  Maak melding

 2. (zeikmodus aan) wie gaat dat allemaal betalen dat extra blauw op straat en dat alleen maar omdat een politicus campagne komt voeren (zeikmodus uit)

  :D:P;)


  Maak melding

 3. De nummer twee op de lijst van de PVV heet inderdaad Fleur Agema. Ze was onlangs nog te gast bij Knevel & Van den Brink. Ik ben absoluut geen aanhanger van Wilders, want ik vind het niet correct om mensen te veroordelen vanwege hun geloof of ras. En dat doet hij zeker! Iedereen verdient een eerlijke kans. Als je die verspeelt, wordt het naar mijn mening een ander verhaal. Ik vind het buitengewoon moedig van Wilders dat hij ‘gewoon’op campagne gaat en zich dus onder de mensen begeeft. Helaas is tegenwoordig bij hem hiervoor een extreme vorm van beveiliging nodig.


  Maak melding

 4. @Dirk Bosman Ziet er inderdaad nogal triest uit al die beveiliging. Ik vind het trouwens belangrijk genoeg dat ook Geert Wilders op campagne kan. Het geld dat hiervoor nodig is, is dan secundair.

  -editted-


  Maak melding

 5. Wallie: Alsof die mannen (DKDBers ) niet herkenbaar zijn zonder dat ze gefotografeerd worden….
  Oortjes in, vesten onder de kleding en strak int pak.  Maak melding

 6. Pfff word zo moe van dat communistische tuig, van die linksdraaiende yoghurt figuren. Als die ooit aan de macht komen dan gaat het land echt kapot dan liever geert! 😉


  Maak melding

 7. Zo zwaar gemodereerd hier hoop dat de poster(s) wel op de hoogte zijn gebracht. Maar nog steeds zie ik die schaduw op de laatste foto kun je er niet beter balkjes voor maken LOL

  Zo te zien heeft Wilders het naar zijn zin gehad in Zwolle


  Maak melding

 8. Als je zoveel beveiliging nodig bent moet je je zelf eens gaan afvragen wat je niet goed doet.
  En wij maar krom liggen om dit allemaal te betalen.
  En dat verkondigd bezuiniging. Dan kan hij beter thuis blijven dan kost het ons ook niets.>:(


  Maak melding

 9. oke,

  Denk dat Wilders ook liever rond had willen lopen zonder beveiliging…
  Helaas is het hebben van een mening een noodzaak voor beveiliging.

  Wat betreft die bezuinigingen, lees het programma eens na.

  Heb het eerder hier gezegd, werd mij toen niet door iedereen in dank afgenomen; programmas SP en PVV verschillen niet zo gek veek!


  Maak melding

 10. Pssst dame ik ben niet van het ganzenbord gevallen hoor dat had ik wel in de gaten 😉 Maar die foto’s van de DKDBers van Wilders staan overal al op het internet.


  Maak melding

 11. Bericht door Brug, op 29 mei 2010 om 21:51

  Denk dat Wilders ook liever rond had willen lopen zonder beveiliging…
  Helaas is het hebben van een mening een noodzaak voor beveiliging.

  Eerste regel? Dat wil ik best geloven (hoewel ik die rare kwast er ook wel toe in staat zie om het helemaal niet zo erg te vinden zóveel aandacht te krijgen en het past ook nog eens uitermate goed in z’n politieke plaatje)

  Tweede regel? Het hebben van een mening is geen reden tot beveiliging door politie etc. Ik heb ook meningen, jij hebt ook meningen maar ik gok niet dat jij met politie rondloopt, ik doe het in ieder geval niet.

  Het ligt ook niet zozeer aan wát voor mening. Er lopen genoeg Wilders-aanhangers rond die dezelfde meningen zijn toegedaan maar die nog altijd zonder politiebeveiliging rondlopen.

  Waar ligt het dan wel aan? Misschien wel aan de manier waar op hij het brengt? Hij discrimineert, hij schoffeert.
  Ik ben van mening dat hij echt wel een paar sterke punten heeft maar geen haar op m’n hoofd die eraan denkt om op hem te stemmen. Zo’n haatzaaier kan alleen maar van kwaad tot erger laten gaan.

  Een mening hebben is één
  De manier waarop je een mening verkondigt is een andere zaak.


  Maak melding

 12. De beveiliging is niet een eerste wens van Wilders. Dat is aangegeven door het dem.kabinet, dat politici beschermt.
  Daarvoor was dus schijnbaar voldoende aanleiding.
  Dat is het grote verschil met “ons” – wij zijn geen politici.


  Maak melding

 13. ook ik ben zeker geen fan… even een glimp kunnen opvangen van hem per ongeluk al werkende. En democratie in Nederland? ja, dan moet dit normaal zijn dus… ook hij heeft het recht hier te lopen. Moet trouwens wel toegeven. sympathiek ogende vent totdat hij gaat praten… dan ineens…


  Maak melding

 14. Dat je beveiliging nodig hebt ligt aan bepaalde meer onfatsoenlijke Nederlanders.
  Een democratie waar je niet mag zeggen wat je denkt is erg, je mag het wel denken, maar wat is erger, dat ik weet wie en wat ik voor me heb of heb ik liever een huichelaar voor me.

  Hij krijgt heel veel stemmen maar het gros durft het niet openlijk te uiten en dat is triest, dat heeft al voor heel veel ellende gezorgd in de wereld.


  Maak melding

 15. haha die jongen die geert verwelkomde namens het campagneteam werkt in de smartshop, heeft dus duidelijk teveel van zn eigen waar zitten snoepen ;D


  Maak melding

 16. Circus Wilders is in de stad geweest, inclusief beveiliging, waarvan de kosten door ons, belastingbetalers, mogen worden opgehoest. Deze haatzaaier moet voorlopig maar weer wegblijven uit Zwolle. De vrijheid van meningsuiting gebruikt hij om mensen en religies te beledigen en te schofferen. En diezelfde vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor hem en zijn politieke beweging. Lekker hypocriet, want als hij van alles mag roepen mogen zijn tegenstanders dat ook. Maar nee, dan gelden er ineens hele andere regels. Triest dat er zoveel mensen achter hem aanlopen, het maakt mij tegelijkertijd bang en ongerust over wat ons land te wachten staat. Deze man biedt geen oplossingen, de zogenaamde oplossingen die hij aandraagt zijn of onuitvoerbaar of volstrekt onrealistisch. Mensen met een Nederlands paspport het land uitzetten? Dream on mr. Wilders. Ik hoop dat op 9 juni in de stemhokjes het gezonde verstand gaat overwinnen en dat die partij voor eens en voor altijd weggestemd wordt. Ik ben Wilders en zijn haatzaaierij namelijk spuugzat!


  Maak melding

 17. Mensen met een dubbelpaspoort moet geen probleem zijn lijkt mij vooral als je hier de regels aan je laars lapt en je handje ophoud dan ben je hier niet juist. Maar daarom denk ik een cabinet VVD PVV CDA een juiste oplossing is, een vleugje wilders zou wel goed zijn voor het land.


  Maak melding

 18. @Zusenzo; Die beveiliging ligt niet aan onfatsoenlijke Nederlanders, die beveiliging heeft hij aan zichzelf te danken. Mensen tot op het bot beledigen en kwetsen is zo laf en zo gemeen. Die groep die beledigt wordt door hem kan zich niet verweren, want alles wat die groep tegen Wilders inbrengt wordt zo verdraaid dat het weer tegen die groep gebruikt. Wilders leeft van de niet bestaande complottheorietjes, hij leeft van ZIJN WAARHEID en er zijn hele volksstammen die daar intrappen, met open ogen. Als iemand zich verbaal zo misdraagt als Wilders, dan is er alle reden om die kosten van zijn beveiliging door hemzelf te laten betalen. Dat gebeurt niet, want als de overheid dat voor zou stellen dan worden Wilders en zijn PVV weer gedemoniseerd. De overheid zit door toedoon van deze racist in een spagaat en heeft ervoor gekozen de kosten van de beveiliging dan maar te betalen. Wilders zegt, schreeuwt en denkt dingen, waar nog niet zolang geleden Janmaat voor vastgezeten heeft. Het zegt erg veel over de staat van Nederland dat dit tegenwoordig ongestraft kan, soms schaam ik mij om Nederlander te zijn. Ik zou voor willen stellen dat 15 miljoen Nederlanders als een schild om die 1 miljoen moslims hier in Nederland gaan staan. Om Wilders en consorten te laten zien dat de overgrote meerderheid van Nederland geen twee-deling in de maatschappij wil en om die 1 miljoen moslims te beschermen tegen Wilders en consorten. Ik vind het prachtig dat wij zo’n multi-culturele samenleving hebben, daar verandert die blonde proleet helemaal niets aan!


  Maak melding

 19. @Zusenzo; WAT kan allemaal dankzij de democratie, is decmocratie een vrijbrief om mensen ongevraagd en ongestraft te beledigen en te kwetsen? Wij hebben ook nog zoiets als fatsoen en discussie op basis van inhoud en niet op basis van vooroordelen. Stem jij maar lekker op die blonde malloot, ik zal dat nooit doen en ik hoop dat de PVV heel snel van het politieke toneel verdwenen is!


  Maak melding

 20. Goede dingen die onuitvoerbaar zijn, droom lekker verder. Die partij stort Nederland in de afgrond, ook economisch. Ze willen terug naar de gulden, uit de EU stappen, terwijl Nederland voor de export afhankelijk is van de EU. Er worden 10.000 extra verpleegkundigen en 10.000 extra agenten opgeleid. Hoe dat gefinancierd moet worden is onduidelijk. Oh nee, niet helemaal, we stoppen gewoon met ontwikkelingshulp met andere woorden; Iedereen die het ongeluk heeft gehad geboren te zijn in een arm en achtergebleven gebied kan verrekken! Hoe a-sociaal kun je zijn? En we gaan stoppen met immigratie en dat terwijl er een ernstig tekort op de arbeidsmarkt aankomt, wat de onze economische positie ook al minder sterk maakt. Of ga jij soms dat smerige werk doen, wat nu in 9 van 10 gevallen door allochtoon, laag-opgeleid personeel wordt gedaan? Denk het niet h?. Op alle fronten kan Wilders niet waarmaken wat hij nu allemaal belooft en hij sleurt Nederland in zijn onvermijdelijke val mee als hij het hier voor het zeggen krijgt. Kijken of jij het dan nog zo’n geweldenaar vindt!


  Maak melding

 21. we hoeven alleen mar naar opsporing gezocht te kijken dan weten we wel wat wel aan dat linkse schooiers te danken hebben stem pvv dus


  Maak melding

 22. @zucht 12:56 schaam jij je ook nog 😮
  @zucht 13:27 gister rond om 10 gezien???

  nee zeker!!!

  p.s. kijk naar stukje film op’www. geen stijl……. Z U C H T:'(>:(:'(


  Maak melding

 23. beste zucht wat zit jij toch te lullen over 15 miljoen nederlanders rond 1 miljoen moslims lees de koraan eens met dat geblaat van je


  Maak melding

 24. Zucht, ik ben blij dat ik mag kiezen en stemmen, jij scheert alles over een kam en dat wil niet iedereen snappen of begrijpen.


  Maak melding

 25. Hallo mensen, welnu ik was er wel degelijk met een lwl delegatie om hem welkom te heten in zwolle, alleen was ie op een ander punt uitgestapt dan ik begrepen had volgens zijn secretaresse dus heb op nog geen 200 meter alles gemist!! Uiteraard was ik door de pvv op de hoogte waar ie zou aankomen maar men heeft hier kennelijk vanaf geweken jammergenoeg! Maar mijn groeten zijn wel aan hem overgebracht door een toevallige passant die hem tegenkwam en ook lwl bestuurslid is. Ik hoop dat het hem zonder kleerscheuren afgegaan is zowel in zwolle als in lelystad. Ik hoop dat het hem veel stemmen heeft opgeleverd en wens hem een succesvolle campagne toe! Namens het volledige bestuur van de LWL wensen wij Geert veel succes de komende weken!
  met vriendelijke groeten, willem lucht, lijsttrekker LWL
  lokale zwolse politieke partij voor de kleine man!!


  Maak melding

 26. Bericht door mark, op 30 mei 2010 om 13:51
  we hoeven alleen mar naar opsporing gezocht te kijken dan weten we wel wat wel aan dat linkse schooiers te danken hebben stem pvv dus
  ——————————————————————–
  Stoere taal Mark,maar je geeft perfect het a-sociale kaliber van de PVV hier mee aan.
  Heb gisteren de bevestiging gezien en ervaren dat het een clubje is met HEEL VEEL onbeschoft volk in hun gelederen,fatsoenlijk in discussie gaan is niet mogelijk met die gasten,als je een tegen argument geeft wordt je op een zeer onbeschofte manier uitgescholden als linkse rakker.Wordt je vergeleken met de NSB en CPN
  hoe zielig kun je dan wezen.Maar het was wederom heerlijk om te zien dat vele fatsoenlijke burgers die flyerende blonde duivel afkeurden en weigerden om dat foldertje aan te nemen.Zelfs voor toiletpapier is het nog te slecht.


  Maak melding

 27. dat hebben we gemerkt ja met cohen in amsterdam daar word je als normale burger door de je burgemeester niet geholpen dat klopt u kunt beter verhuizen wij kunnen u niet beschermen


  Maak melding

 28. @Mark

  Prima dat je een discussie wil voeren maar probeer iets te beargumenteren.
  Je antwoorden raken kant noch wal en zitten vol met spelfouten.  Maak melding

 29. Ik heb niets met ‘rekenwonder’ en stotterende Cohen, maar een feit is dat de veiligheid in Amsterdam is toegenomen. Daar is de afgelopen week een rapport over verschenen. De PVV zelf kan niets aantonen!


  Maak melding

 30. Weet niet of de KNVB dat wel zo tof vindt dat ze (middels die snuiter op foto-Deze jongeman verwelkomde Geert Wilders namens het campagneteam in Zwolle) nogal met Geert worden gelinkt :o:o:o


  Maak melding

 31. Mark,

  De gastarbeiders zijn hier naar toe gehaald tijdens regeringen van CDA. 40 jaar later hebben zij nog steeds NIET het integratiebeleid gemaakt, dat mensen als jij gerust kan stellen over allochtonen.

  Echter toen Fortuyn botste met Melkert en kort daarna omgelegd werd, kreeg PvdA opeens exclusief de schuld van alle integratieproblemen, omdat de Pvda stelselmatig weigert discriminerend of generaliserend over allochtonen te spreken. Mensen met beperkte vermogens blaten Fortuyn (Wilders) na. Omdat de Pvda niet scheldt op buitenlanders, denken zij dat de Pvda daarmee integratieproblemen ontkent. Niets is minder waar, ook de Pvda wil de integratieproblemen aanpakken, die ontstaan zijn in decennia regeringen waarin het CDA en het VVD toch echt het meest geregeerd hebben. Het CDA was hierbij meestal de grootste partij.

  Tevens hebben CDA en VVD het grootste aandeel gehad in de financiele crisis die we nu kennen. Zij hebben de laatste decennia het financiele beleid voor het grootste deel bepaald. Stem jij maar lekker PVV, dan krijg je de VVD erbij, uit wiens midden Zalm en Nijpels kwamen, die de andere kant opkeken terwijl de banken de boel bedonderden.


  Maak melding

 32. Gezien Dirk Bosman,17:57; in dat bebat tussen 4 nummers 2 (allen vrouw) van de grootste partijen.

  Ik ben absoluut geen aanhanger van Wilders, want ik vind het niet correct om mensen te veroordelen vanwege hun geloof of ras. En dat doet hij zeker!

  Dit spektakel heeft echter nixxx met buitengewoon moedig te maken.
  Politieke partijen kunnen het zich natuurlijk niet veroorloven om niet op campagne te gaan.
  Tussen een haag “oortjes” lopen ze ook geen enkel risico.


  Maak melding

 33. denkfout, de Amerikaanse crisis (bankgedoe) is de reden van onze zorgen. Dat valt dus geen enkele politieke partij te verwijten. Louter Bos had als verantwoordelijk minister eerder kunnen anticiperen.


  Maak melding

 34. @ Ed R. gister 19:44. Vanwaar deze provocatie en valse beeldvorming. Wat bedoel je precies

  communistische tuig, van die linksdraaiende yoghurt figuren.

  en hoe ga je met je haat en angst om?

  Wil je misschien ook nog uitleggen waarom je liever kloven schept en behoudt als dat je je eventueel in zou kunnen zetten om bruggen te bouwen?  Maak melding

 35. Respect:

  Bericht door Zucht, op 30 mei 2010 om 10:59

  Circus Wilders is in de stad geweest, inclusief beveiliging, waarvan de kosten door ons, belastingbetalers, mogen worden opgehoest. Deze haatzaaier moet voorlopig maar weer wegblijven uit Zwolle. De vrijheid van meningsuiting gebruikt hij om mensen en religies te beledigen en te schofferen. En diezelfde vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor hem en zijn politieke beweging. Lekker hypocriet, want als hij van alles mag roepen mogen zijn tegenstanders dat ook. Maar nee, dan gelden er ineens hele andere regels. Triest dat er zoveel mensen achter hem aanlopen, het maakt mij tegelijkertijd bang en ongerust over wat ons land te wachten staat. Deze man biedt geen oplossingen, de zogenaamde oplossingen die hij aandraagt zijn of onuitvoerbaar of volstrekt onrealistisch. Mensen met een Nederlands paspport het land uitzetten? Dream on mr. Wilders. Ik hoop dat op 9 juni in de stemhokjes het gezonde verstand gaat overwinnen en dat die partij voor eens en voor altijd weggestemd wordt. Ik ben Wilders en zijn haatzaaierij namelijk spuugzat!  Maak melding

 36. @ willem 14:06; Wat sneu voor jou en je delegatie! Je grote politieke held op 200 meter gemist. Vreemd dat dit keer je secretaresse schuldig was. Jij vindt wat Geert wil nog steeds te rijmen met de boodschap van liefde van het Christendom?


  Maak melding

 37. @rigter

  Tuurlijk speelde dat ook een belangrijke rol, feit blijft dat over decennia gekeken het CDA en VVD het vaakst geregeerd hebben en dus de financien van Nederland bepaald hebben. Toch wordt de PvdA (of in het algemeen links) gezien als de partij die al het geld uitgegeven heeft. Deze onjuistheid alsmede die omtrent integratie zijn redenen voor mensen om anti-Pvda te stemmen en zelfs op de PVV te stemmen, ookal weten ze diep in hun hart wel dat het een discriminerende partij is.


  Maak melding

 38. @ rigter, 16:10; ik zet in op “hebzucht” als hoofdoorzaak. Boeven vertrouwen geven als CDA-er Dirkie Scheringa en al zijn VVD-raadplegers, heeft zeker meegespeeld. Al gaat het er hier niet over, even een citaat

  Rutte blijft nog steeds, in de woorden van partijgenoot Frans Weisglas, het jongere broertje van Wouter Bos – en dan ook nog eens zonder diens financiële expertise en internationale ervaring. Slaat nog geen deuk in een beetje recalcitrante bank. Of ziet U hem meneer Tilmant kapittelen, omdat die wegens bedreiging van zijn bonus er met ING vandoor dreigt te gaan? Welnee: die behoort tot zijn kiezers-doelgroep, waarover straks meer.

  Rutte vormt de Nederlandse versie van de Duitse liberaal Guido Westerwelle, even kefferig als hij. Die was afgelopen najaar de grote winnaar bij de Bondsdagverkiezingen. Daar hebben ze nu erg veel plezier van, daar in Duitsland. Een en al geruzie in de coalitie, en nu Westerwelle zich moet bewijzen, is alle FDP-winst al weer in zes maanden tijd verdampt.

  en

  Want met Rutte in het Catshuis krijgt U er wel het VVD-verkiezingsprogramma bij: het meest onbeschaamd rabiaatrechtse van deze partij ooit. Wilders en Balkenende houden stug vol dat de burger niets van hun plannen in zijn portemonnee zal merken. Wilders heeft het met zijn afbraakplannen inderdaad vast zo bekeken dat hij zijn eigen Telegraafkiezers spaart.

  De overige negentig procent zijn immers linkse elite. Balkenende heeft de miljonairsvillasubsidie voor ononderhandelbaar verklaard – dat is kennelijk inmiddels punt één van het christen-democratische beginselprogram – en voor zijn woorden inzake behoud van koopkracht geldt verder, wat een Nederlandse premier ooit eens zei over een concurrent: u draait en u bent niet eerlijk.

  De crisis? Bonussen en graaien speelde natuurlijk ook een rol. Maar op wie zullen graaiers als Rijkman Groenink stemmen?

  Ben het eens met deze voorspelling

  Voor wie zou een premier Rutte kiezen? Tegen de Tilmants? Vergeet het maar. De VVD belooft U wat lagere belastingen, zodat U in de winkel inderdaad nog iets meer postzegels kunt consumeren, maar breekt achter Uw rug de collectieve voorzieningen af, zodat U in feite duurder uit bent. Dat zal het gevolg zijn van de electorale ver-Rutting van Nederland die nu dreigt.  Maak melding

 39. @Zusenzo, boeiende reactie van iemand als jij. Ik scheer alles en iedereen over 1 kam, natuurlijk! Dat ik daar zelf niet opgekomen ben. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet! Als er iemand in Nederland is die 1 bevolkingsgroep stelselmatig over 1 kam scheert en zwart maakt dan is het die door jou zo bewierrookte Geert Wilders. Hij is het toppunt van onverdraagzaamheid en het toppunt van onfatsoen, zowel in woord als gebaar. Ieder debat met Job Cohen wordt ontzierd door ernstige en grove beledigingen van zijn kant aan het adres van diezelfde Cohen. In Engeland een paar maanden geleden heeft hij zeer grove en misselijkmakende beledigingen geuit aan het adres van de Turkse premier. Je moet je schamen dat jij dat allemaal normaal en gewoon vindt. Keihard stoppen met ontwikkelingshulp is zo a-sociaal en zo onmenselijk. We leven hier in 1 van de rijkste landen van de wereld. Maar sinds Pim Fortuyn (hem heb ik hoger zitten dan Wilders) vinden mensen dat alles maar gezegd en geschreven moet kunnen worden en dat er vooral op basis van incidenten beleid moet worden gemaakt. Wilders liegt in deze campagne keihard, zie het onderzoek door onderzoeksburo Nyfer, de immigratie kost volgens dat onderzoek 7,2 miljard euro per jaar. Dat cijfer betwist ik niet, als Wilders niet zo’n xenofoob was geweest en tegelijkertijd eerlijk, dan had datzelfde buro ook opdracht gegeven wat immigratie ons land jaarlijks oplevert. Ik weet bijne zeker dat dat veel meer is. Maar dat wil hij niet horen en dat wil hij niet weten, want dat ontneemt hem de kans diezelfde immigranten in de hoek te zetten en te discrimineren. Ga jij je eens verdiepen in de geschiedenis en zie wat er met een bepaalde bevolkingsgroep in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Ik zal niet zeggen dat Wilders hetzelfde met moslims van plan is, maar door zijn uitspraken en door zijn (wan)gedrag in de media zorgt hij wel voor een verstikkend klimaat. Ik moet een compliment maken aan de moslimgemeenschap in Nederland, zij zijn tot op heden op geen enkele manier in de provocaties van die blonde paspop getrapt. Ze negeren hem en dat is misschien nog maar het beste ook. En Mark; als jij je meent met deze discussie te moeten bemoeien kom dan eens met steekhoudende argumenten en doe wat aan je schrijfvaardigheid. Ik durf te wedden dat de gemiddelde allochtoon beter Nederlands spreekt en schrijft dan jij. Je hebt geen idee waar je over praat!


  Maak melding

 40. Bericht door Zucht, op 30 mei 2010 om 16:40
  We leven hier in 1 van de rijkste landen van de wereld.

  Volgens mij is Nederland bijna failliet met al die schulden die we hebben.

  En Mark; als jij je meent met deze discussie te moeten bemoeien kom dan eens met steekhoudende argumenten en doe wat aan je schrijfvaardigheid. Ik durf te wedden dat de gemiddelde allochtoon beter Nederlands spreekt en schrijft dan jij.

  Beetje kinderachtig om iemand aan te vallen over zijn of haar schrijfvaardigheid. Ik heb ook enkele reacties gelezen die je misschien wel aangesproken hebben waar ook taalfouten in stonden.


  Maak melding

 41. Zucht,

  Om te te beginnenen gefeliciteerd met je Godwin….

  Als er iemand in Nederland is die 1 bevolkingsgroep stelselmatig over 1 kam scheert en zwart maakt dan is het die door jou zo bewierrookte Geert Wilders.

  Is Geert Wilders de oorzaak, of het gevolg? We hebben een probleem, maar geef nu niet de boodschapper de schuld!

  Je stelt dat bezuinigen op ontwikkelingshulp asociaal is, ben ik met je eens. Denk alleen dat het veel doeltreffender kan(iets over strijkstokken mompelt).

  Je zegt dat GW liegt, om vervolgens te stellen dat je de cijfers niet betwist. Geef je een leestip mee, binnen zonder kloppen, van Pieter Lakeman.

  De Pvv is niet tegen allochtonen. Iemand die gewoon meedoet hoort erbij. Wel is er een probleem met mensen die dat niet willen, en let wel, dit kunnen ook Nederlanders zijn. In dit geval graag de harde hand.


  Maak melding

 42. Beste Brug, lezen kan je niet, ik betwist niet dat immigratie 7,2 miljard euro per jaar KOST. Wilders liegt, omdat hij de cijfers van de opbrengsten van de immigratie niet vermeld. Dat is niet eerlijk en daardoor stigmatiseert hij stelselmatig een bevolkingsgroep. Wilders liegt dus! De PVV is volgens jou voor mensen die meedoen, echter ze moeten dan wel afstand doen van hun religie, in dit geval de islam. Immigranten zijn hier welkom, of ze zijn niet welkom, onvoorwaardelijk dus. Wilders benoemt de problemen zeg je, zal best, wat mij betreft vergroot hij de problemen die er zijn en reageert hij zeer consequent op incidenten die plaatsvinden. Met een politiek gebaseerd op haatzaaien wil ik niets te maken hebben, nogmaals dat komt de sfeer in ons land niet ten goede. Voor je kritiek op mijn mening hebt (wat prima is), zou ik je willen vragen eerst goed te lezen wat er staat. Je mag achter Wilders aanlopen, geen probleem, alleen moet ik er niet aan denken dat hij in de regering komt. Als het er op gaat neerkomen dat de VVD overweegt om met hem te gaan regeren, trek ik mijn stem op die partij in en dan wordt het alsnog de PVDA of Groen Links, alles beter dan de PVV in de regering.


  Maak melding

 43. Zucht,

  Verwijs nogmaals naar boek Lakeman. Verder zijn op site CBS alle cijfers te vinden. Had van jou geen VVD verwacht, maar dat is andere discussie..

  zucht, van mijn kant


  Maak melding

 44. Bericht door droko, op 30 mei 2010 om 15:50
  @Mark….wanneer heb je de koran gelezen en hoe lang heb je er ongeveer over gedaan?

  Laat hem eerst voor de gein eens de hele bijbel lezen. Schoppen we ook direct alle christenen het land uit (ohjee, daar hoor ik zelf ook bij)

  Laten we AUB niet de lettertjes uit een héél oud boek letterlijk gaan nemen (dat geldt voor Koran en voor de Bijbel) want daar krijg je ellende van.

  En laten we AUB niet het gros van de mensen over één kam scheren met de kleine extremistische groep.

  Maarja, dat is iets wat Wilders en aanhangers niets van willen weten.


  Maak melding

 45. omdat hij de cijfers van de opbrengsten van de immigratie niet vermeld

  Exact, hij laat zich horen wanneer het hem goed uitkomt. Roept er een geestelijk leider in een moskee op tot haat horen we de PVV (en terecht natuurlijk), komen er berichten naar buiten over seksueel misbruik van jongens door priesters in blijft het angstvallig stil. Waarom dan geen verhaal over het Christendom?


  Maak melding

 46. Vind je het gek dat die sleutel niet aangenomen wordt?
  Weet jij wie er achter dat gekke geweven raampje zit?
  Enige wat ik zie zijn 2 wazige vlekken en een enorme neus.
  Het kan een Freggle zijn, wie weet was Osama wel in Zwolle Niemand zal het weten. En krijg maar eens een ID kaart met zo een gruwelkleed. Ik zeg verbieden die krengen!


  Maak melding

 47. Dick, is het wel zo dat die jongeman met knvb jack op wilders wacht? Ik was ook in de stad toen ik ze tegen kwam, stel dat ik dan op de foto wordt gezet en iemand schrijft dat ik…beetje raar toch.
  Waarom mag die jongen niet voor Wilders zijn trouwens, omdat hij een knvb jack draagt? Van de kringloop misschien?Nou dan lust ik er nog wel tien. Trouwens mag de pers maar zo foto’s ongevraagd plaatsen? Wie is deze jongeman? Stel dat jij het de volgende keer bent…


  Maak melding

 48. Die gast met het KNVB jack aan was wel degelijk van de PVV,het is nl de campangeleider afd Zwolle.

  Ook naar mijn mening lijkt het mij niet dat de KNVB hier happy mee kan zijn.


  Maak melding

 49. @ Z&z: Nu verdraai je expres wat er boven je post staat. Ook lijk je moeite met lezen te hebben. Dat van die campagneleider….staat er notabene onder 😮


  Maak melding

 50. Die jongen is niet de campagneleider van de afdeling Zwolle. Ik weet niet hoe je daarbij komt, maar dat klopt in ieder geval niet.


  Maak melding

 51. @Zusenzo; gelukkig hebben we zoiets als persvrijheid hier in Nederland en mogen dit soort foto’s gewoon geplaatst worden. Geniet er nog maar even van, want zodra je vriend Geert aan de macht komt voorzie ik een erg éénzijdige berichtgeving in de diverse media. Partij voor de Vrijheid, alleen de naam is al een gotspe. Vrijheid moet voor IEDEREEN gelden in dit land, de PVV vindt van niet, die willen namelijk de godsdienstvrijheid van een bepaalde groep inperken. Democratisch, vind je niet?


  Maak melding

 52. @ Natascha, je krijgt zo misschien ideeen die je liever niet hebt. Maar de KNVB zou er verstandig aan doen er niet over te reppen. Immers Geert is een kei in zaken opblazen en uit zijn verband trekken. Mooi dat het spul weer weg is. Vreemd dat Willem Lucht niet op mijn vraag antwoord (30/5 16:21). Maar ook zwijgen hoort bij vrijheid van meningsuiting.

  —–

  @ Derk, hoe weet jij dat dan?


  Maak melding

 53. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag van de aankomende verkiezingen. De debatten op dit moment vind ik van een bedenkelijk nivo. De heren en dames lijsttrekkers zijn alleen maar bezig om elkaar vliegen af te vangen en inhoudelijk vind ik alles niet bijster sterk. Ook het “bashen” van Job Cohen vind ik zo beneden alle peil. Helemaal de persoonlijke aanvallen van Wilders op Cohen vind ik te triest voor woorden. De PVV staat voor normen en waarden, nou de lijsttrekker van dat clubje weet niet eens hoe je dat schrijft. Ik ben erg benieuwd wat de uitspraak wordt van de rechter in het proces wat Wilders aan zijn broek gekregen heeft. Ik hoop oprecht dat die rechter grenzen stelt aan wat Wilders wel en niet mag zeggen. Ik ben niet voor beperking van de vrijheid van meningsuiting, maar zodra iemand discrimineert mag hij wat mij betreft gestraft worden. In dit geval is dat Wilders en dat is niet zo raar, want hij discrimineert gewoon. Overigens zou ik dat ook vinden als Cohen, Roemer, Balkenende, Rutte, Halsema of Pechthold voor de rechter zouden staan. Hoe heeft het toch zover met Nederland kunnen komen dat een plee-figuur als Wilders zoveel aanhang heeft? We hebben hier alles wat ons hartje begeert en toch is een hele grote groep ontevreden en gefrustreerd. raar, maar waar.


  Maak melding

 54. Bericht door dick, op 31 mei 2010 om 10:33
  @ Derk, hoe weet jij dat dan?

  Google 😉 Maar echt een sympatisanten club van de PVV kom je niet tegen uit zwolle


  Maak melding

 55. Eens Zucht met

  Ik hoop oprecht dat die rechter grenzen stelt aan wat Wilders wel en niet mag zeggen.

  Vooral wat je niet mag zeggen, omdat dat discriminerend is. Bijvoorbeeld aangaande religie. Geert wilde niet voor niets artikel 1 van de grondwet al eens aanpassen:

  Artikel 1 Grondwet biedt een belangrijke basis voor de bestrijding van discriminatie. In dit artikel staat namelijk het gelijkheidsbeginsel en het discriminatieverbod geformuleerd. Het artikel geeft aan dat gelijke gevallen gelijk behandeld dienen te worden (gelijkheidsbeginsel) en dat discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook niet is toegestaan (discriminatieverbod). Het gelijkheidsbeginsel en het verbod van discriminatie zijn een van de meest fundamentele beginselen van onze rechtsorde.1 In het hierna volgende stuk zal uiteengezet worden wat de betekenis is van artikel 1 Grondwet. Voorts zal worden uiteengezet wie een beroep kan doen op dit artikel en op welke wijze dit kan gebeuren.

  Goeie vraag

  Hoe heeft het toch zover met Nederland kunnen komen?

  Het eens zo verdraagzame, tolerante en gastvrije volk
  lijkt na Fortuyn een omslag te hebben gemaakt. Haat, angst en discriminatie lijken zomaar in het welvarende volk te zijn geslopen. Volgens mij is dat echter niet heel moeilijk uit de mensen te praten.

  Uiterst triest en veelzeggend dat de VVD en het ChristelijkDA met de PVV een rechts blok willen vormen. Laten we zelf zorgen dat we altijd met iedereen in gesprek kunnen blijven.


  Maak melding

 56. @ Derk, Willem L. profileert zich anders als sympatisantenclub….maar helaas, hij reageert niet op:

  Bericht door dick, op 30 mei 2010 om 16:21
  @ willem 14:06; Wat sneu voor jou en je delegatie! Je grote politieke held op 200 meter gemist. Vreemd dat dit keer je secretaresse schuldig was. Jij vindt wat Geert wil nog steeds te rijmen met de boodschap van liefde van het Christendom?  Maak melding

 57. Ik had mijn keuze gemaakt om op de VVD te gaan stemmen, nu het erop lijkt dat Rutte met de PVV in zee wil mbt de vorming van een nieuw kabinet, ga ik toch echt links stemmen. Hoezeer ik mezelf daarmee ook in de vingers snijd. Ik heb een goede baan, een eigen huis en een auto van de zaak. Maar alles beter dan te moeten leven in een land waarin de PVV regeringsverantwoordelijkheid krijgt. Ik snap helemaal niets van het CDA en de VVD als het gaat om meeregeren met de PVV. Als dat gebeurt mag ik toch hopen dat de C verdwijnt uit de naam van het CDA, want met naastenliefde (om maar wat te noemen als Christelijke waarde) heeft de PVV niets te maken. En wat Willem Lucht betreft, op zijn eigen forum geeft hij hoog op van Wilders en zijn PVV. Omdat Wilders voor de gewone man op schijnt te komen. Welnu, als iemand NIET voor de gewone man opkomt is het Wilders wel, hij denkt alleen maar aan zichzelf en zijn eigen image. Een ego-tripper en narcist eerst klas, hij kickt op alle aandacht die hij krijgt, anders kan ik zijn gedrag echt niet verklaren.


  Maak melding

 58. Willem Lucht gaat zich als een kloon van Geert Wilders profileren, zijn taalgebruik is net zoals die van Wilders van een bedroevend a-sociaal en dom niveau.

  Triest om te zien en te lezen dat een volwassen man die werkelijk niets begrijpt,laat staan de kennis bezit, zichzelf als politiek leider ziet:o.


  Maak melding

 59. Willem Lucht die aan de andere kant van de straat waar wilders zou komen heeft staan wachten van 11.45 tot 13.30 *proest* en die heeft geregeld contact met Wilders…….??? Ja tuurlijk joh


  Maak melding

 60. @Zwolse; klopt, zijn intenties zullen best goed zijn, maar hij slaat echt wartaal uit. Jammer dat mensen zoals hij niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Maar goed, er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. In zijn situatie en die van zijn achterban zou hij altijd links van het midden moeten stemmen. En Wilders heeft maling aan mensen zoals Willem Lucht.


  Maak melding

 61. Bericht door Derk, op 31 mei 2010 om 11:37
  Willem Lucht die aan de andere kant van de straat waar wilders zou komen heeft staan wachten van 11.45 tot 13.30 *proest* en die heeft geregeld contact met Wilders…….??? Ja tuurlijk joh

  ——————————————————————-
  Ik heb geen contact met Wilders,maar wist om 10uur al dat die bij het kerkbrugje aankwam.:D.
  Maar Willem Lucht denkt indruk te maken,om zijn achterban(tje)wijs te maken,dat die een prominent politica is en hij een persoonlijk lijntje met Den Haag heeft.

  Hoe dom kun je zijn,maar ook wel weer vermakelijk om te lezen ….proestttttttttttttttttttttttttttttttt:D:D:D


  Maak melding

 62. Wilders had er Lucht van gekregen en heeft vervolgens een andere route genomen,hij was bang voor de MAN die een hond bijt.Een man als W L komt niet in zijn straatje te pas.Zucht ik denk dat veel mensen zo gaan denken als jij doet.Als VVD samen wil met Wilders ergens anders op stemmen.De enigste die in mijn ogen groeit in de debatten is Roemer,of je er nu wel of niet op stemt ,hij maakt punten en is nog geestig ook.Dat is voor de duidelijkheid wat anders dan geestelijk.


  Maak melding

 63. @ Zucht,

  Hoezeer ik mezelf daarmee ook in de vingers snijd.

  . Zal altijd wel progressief blijven stemmen.

  Maar dat is misschien het verschil wel tussen solidair zijn (ook al verdien je wat meer) en naar je eigen geldbuidel stemmen.

  Ook in dat “haatzaaiende, klovenscheppende” tegenover “de boodschap van liefde” heb je volkomen gelijk. Geloof dat van Agt zijn lidmaatschap al wilde opzeggen als ze met de PVV samengaan. Toch erotiseert macht, dus JP zal wel aardig gaan kronkelen om te melden dat het zo’n vaart niet zal lopen.

  ====

  Idd Zwolse, wel vermakelijk om te lezen. Met het advies het nog minder serieus te nemen dan de stijllozen.


  Maak melding

 64. Niet dat ik nou zo’n fan ben van Wilders en z’n opvattingen, maar wat me eigenlijk nog meer stoort dan zijn bezoek is die debiele actie van Lijst 17. Ze bewijzen andermaal wat voor onzinpartij ze zijn. Hoe tegenstrijdig kun je zijn als je uitgerekend een vrouw in boerka de sleutel tot integratie laat uitreiken? Als IETS het toonbeeld van niet-integreren is, is het wel de boerka…


  Maak melding

 65. @ Wichert, vind Roemer ook een gezellige Brabo lijken. Maar ik weet niet of de SP daar wel voor wil staan. SP is toch linkser (extremer) dan de PvdA. Ze hebben de laatste jaren al wat aangepast (minder tegen het koningshuis en had ook ook het idee dat ze minder tegen defensie waren)….ze moeten natuurlijk ook niet te mild overkomen. Anders kunnen ze ook wel samengaan met de PvdA. Daar lopen ook wel mensen die wat extremer zijn. Zoals Pronk en Spekman, Samsom op milieugebied. Op zich ben ik voor minder partijen. Over de verschillen heen kijken en (door goede samenwerking) op termijn 1 progressieve partij. Zou ik mooi vinden.


  Maak melding

 66. Zo zusenzo, wat een praatjes hier op dit forum. Ik pretendeer helemaal geen held te zijn. En Wilders een held? Ik heb daar eerlijk gezegd andere denkbeelden over. Voorlopig zorgt hij alleen maar voor onrust, als jij dat leuk vindt word je op je wenken bediend. Toch jammer, ik geef argumenten om aan te geven dat ik het niet met Wilders eens ben. Argumenten die inhoudelijk zijn. Mensen zoals jij kunnen dat niet en gaan gelijk schelden en onsympathiek doen. Wat dat betreft pas je beter bij de PVV dan bij de VVD. Ik zou dus maar PVV gaan stemmen als ik jou was, daar ben je goed op je plek. Ik wacht de volgende belediging hier op deze weblog wel weer af. Ik laat me graag verrassen.


  Maak melding

 67. De enige die ik kan vinden op goole en iets met PVV te maken heeft is deze: Michiel Dijk Zwolle
  Leerling 4 MAVO

  Wil je deze achternaam aub niet met de PVV associeren :'(


  Maak melding

 68. De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten wil dat de PVV onmiddelijk beelden van hem uit zijn verkiezingsspot verwijderd.

  Dat schrijft de Pers. In het fragment refereert Wilders in een voice over aan de verstoorde verhouding tussen Welten en burgemeester Cohen. Maar Welten wil niet dat daarmee de indruk gewekt wordt dat hij instemt met de standpunten van de PVV. Hij heeft aangegeven niet in een van de verkiezingscampagnes gebruikt te willen worden.

  Wie wil er nu wel gebruikt worden?


  Maak melding

 69. Geert is goed bezig. Hij heeft tenminste de ballen en er scheit aan om de waarheid te vertellen. Hij heeft super gelijk met z’n massa-emigratie/hypotheekaftrek/pensioenleeftijd/miljarden naar andere landen. Eigen land gaat voor !! Belachelijk dat wij de dupe zijn als werkende nederlandse burger. Wij betalen alles voor hun! En wie wil er nou niet met hun 65e met pensioen !!! Daarnaast heeft ie beveiliging nodig voor wie ??? Juist, voor de debielen die hier in dit land rondlopen die niet tegen een mening van een ander kunnen omdat ze zich persoonlijk aangetrokken voelen…. triest… Ow ja, ikzelf ben een pinda voor de kenners. Dus ik zie het totaal niet als discriminatie wat hij zegt.


  Maak melding

 70. @ Wichert, ja wat mij betreft. GL, SP, PvdA en het progressieve deel van D’66. Bij D’66 schuren er ook nogal wat tegen de VVD aan. Die hebben vanzelf geen behoefte aan één progressieve partij. Misschien nog wat van de CU; waarom niet? Die hebben vaak progressieve standpunten en misschien zijn er daar ook wat die niet perse op een Christelijke partij hoeven te stemmen als ze Christelijk zijn.


  Maak melding

 71. Wat een verademing,weer iemand die het visitekaartje van de PVV presenteerd,met onbeschoft taalgebruik.:o:o:o

  Schijnbaar is fatsoen een ondergeschoven kindje bij de PVV.


  Maak melding

 72. @ Pinda 13:37. Net iets witter: misschien ook wel gebleekt. Net als zijn om op te vallen-kuif. Tja, sommigen vinden de buitenkant belangrijker dan de binnenkant. Of het nu uber-ijdelheid is of niet.


  Maak melding

 73. Zo Pinda, dat vind jij dus allemaal en dat vindt je held Geert dus ook. Je reactie is nauwelijks te begrijpen. Zo heb je het over massa-emigratie, wat bedoel je daarmee? Dat er miljoenen mensen uit Nederland vertrekken? Hypotheekrente-aftrek? Wat wil je daarover kwijt? Eigen land gaat voor, hoezo en wat wil je daarmee zeggen. Je ziet ik snap niets van je mening. Het is meer een beetje roeptoeteren hier op dit forum. Wij betalen alles voor hun? Wie bedoel je met hun? Duitsland, Luxemburg of de allochtone mensen hier in Nederland. Mag ik je er op wijzen dat ook heel allochtonen een baan hebben en dus belasting betalen, pensioen opbouwen en sociale premies afdragen. Het klopt dat we langer door moeten werken, daar is niks mis mee, tenslotte worden we met zijn allen steeds ouder en dus is het niet gek dat de pensioengerechtigde leeftijd opschuift. De kosten van de vergrijzing zullen toch betaald moeten worden, nietwaar? Ik ben nu 43 en heb me erbij neergelegd. Wilders heeft beveiliging nodig, dat klopt, maar jij geeft daarvan debielen de schuld die niet tegen de mening van een ander kunnen. Als het nu zo was geweest dat Geert Wilders niemand beledigde of schoffeerde dan had je een punt gehad, maar zou het ook niet een klein beetje aan die haatzaaierij van Wilders kunnen liggen. Dat jij een pinda bent vind ik verder niet zo relevant en dat jij je niet gediscrimineerd voelt vind ik ook prima. Ik snap echter helemaal niets van je betoog hier op deze weblog. Misschien dat je in duidelijke bewoordingen uit kan leggen wat je precies bedoelt. Want waarom je op Wilders stemt is mij niet duidelijk. Ik kan me niet herinneren dat Wilders tegen de hypotheekrente-aftrek is om maar eens wat te noemen. Gratis tip van mij; misschien is het verstandig goed na te denken voordat je zomaar iets op internet zet. Fijne dag verder!


  Maak melding

 74. Max Pam, haalt iet aan wat ik heb gemist.

  Geert Wilders maakte weer een van zijn misselijke opmerkingen door zijn excuses aan te bieden voor het feit dat hij had beweerd dat één op de vijf Marokkanen crimineel is, in plaats van één op de zes.
  Is dat hoog?
  Eén op de vijf beoogde Kamerleden van de PVV droeg wederrechterlijk een pistool, verzon een boek of was een oplichter.

  Dat na het “?” kende ik als trieste waarheid.


  Maak melding

 75. @Zwolse; Iedere politieke partij krijgt de aanhang die het verdient. Je hebt helemaal gelijk, meestal zijn de reacties van PVV aanhangers van een tranentrekkend nivo. De PVV zegt normen en waarden voor te staan, ik houd mijn hart vast mochten ze zwaar verlies lijden bij de komende verkiezingen. Kijken hoeveel Tokkies er dan de straat op gaan.


  Maak melding

 76. Het is een apart figuur das waar. Maar bij hem zie ik tenminste de buitenkant….en binnenkant. Dat kan je niet van alle “nederlanders” zeggen. Hé Zwolse…ik onbeschoft taalgebruik….valt best mee….heb je zeker niet net als ik in Overvecht en kanaleneiland in Utrecht gewoond, ik denk dat je daar je scheld-woordenboek erbij moet halen in alle talen ….alsjeblieft zeg.


  Maak melding

 77. wat een discussie. sommige mensen hebben een politiek besef dat niet verder reikt dan (ik zeg maar wat) de bestuurskantine van een of andere voetbalclub.
  laat wilders toch lekker zijn gang gaan, het is net zo’n verliezer als cohen


  Maak melding

 78. Beste Pinda, je ziet de buiten- en binnenkant bij Wilders? Kan ik me nauwelijks voorstellen, als deze man echt zichzelf is zoals hij naar buiten treedt dan is het nog erger dan ik dacht. Ik heb steeds het idee dat we met een hele slechte B-acteur te maken hebben. Dat geldt ook voor die figuren die eromheen lopen, zoals dat drankorgel Hero Brinkman en die Fleur Agema. Het is een mooi rariteitenkabinet die PVV. En of je nu wel of niet in Overvecht gewoond hebt doet niet terzake, het is echt niet zo daar overal in die wijk de hele dag gescholden wordt. Ikzelf heb ruim 25 jaar in Utrecht gewoond, dus ik weet waar ik het over heb.
  @Verdieping1; Ik laat Wilders zeker zijn gang niet gaan, als iedereen zo denkt dan heeft ie binnen no-time zoveel aanhang dat hij wel moet gaan regeren. En dat is het laatste wat ik wil. Ik ben het met je eens dat Wilders een loser is, ik vind echter wel dat de weldenkende mensen moeten laten merken dat ze het niet met hem eens zijn!


  Maak melding

 79. Verdieping de bestuurskantine van een voetbalver ,wat is dat precies.Je wilt toch niet beweren dat de bestuurskamers van de voetbalverenigingen geen niveau hebben.Hoezee is een afkorting van een publieke vrouw die in de Noordzee zwemt.


  Maak melding

 80. Bericht door Pinda, op 31 mei 2010 om 13:49
  Het is een apart figuur das waar. Maar bij hem zie ik tenminste de buitenkant….en binnenkant. Dat kan je niet van alle “nederlanders” zeggen. Hé Zwolse…ik onbeschoft taalgebruik….valt best mee….heb je zeker niet net als ik in Overvecht en kanaleneiland in Utrecht gewoond, ik denk dat je daar je scheld-woordenboek erbij moet halen in alle talen ….alsjeblieft zeg.

  ===========================================Dat jij de scheldwoorden in alle talen kent,zegt meer over jezelf lijkt mij.

  Ik ben nl niet opgevoed met termen als scheit aan en debielen.
  Het valt namelijk opmerkelijk veel op dat onder de PVV aanhang deze kracht termen erg gemakkelijk uit hun mond komen.


  Maak melding

 81. @ zucht. Nou dat is hartstikke fijn dat je daar ook gewoond hebt. Woonde je zeker aan de Witte Vrouwensingel waar het zo rozengeur en maneschijn is. Met we bedoel ik “wij” als nederlander, met hypotheek aftrek bedoel ik dat die niet afgeschaft moet worden, met massa-emigratie bedoel ik de illegalen die hier in nederland komen met hoeveelheden…pfff..volgt u niks in het nieuws of debatten die op tv gehouden worden of doet u nou of u het niet snapt. Ik schrijf toch geen moerstaal.


  Maak melding

 82. Pinda, natuurlijk mag jij je mening hebben en uitspreken. Alleen kom dan wel met steekhoudende argumenten. Nee, ik heb niet aan de Wittenvrouwensingel gewoond, in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, weet je waar dat is en wat voor buurt dat is? Als je vindt dat de hypotheekrente-aftrek moet blijven bestaan dan moet je dat ook opschrijven, want is je eerste reactie was dat niet duidelijk. Je hebt het over massa-EMIGRATIE van illegalen die hier komen wonen, bedoel je waarschijnlijk massa-IMMIGRATIE van asielzoekers, voorzover ik weet ben je dan niet meteen illegaal, jij maakt daar gelijk illegalen van. Je schrijft inderdaad wartaal, want er was geen touw aan vast te knopen en ook in je latere reacties maak je allerlei taalfouten die het er niet makkelijker op maken om te begrijpen wat jij bedoelt. En nog wat over die mening van jou, zoals gezegd prima dat je een eigen mening hebt. Maar als jij een mening mag hebben mogen moslims dat ook, toch?


  Maak melding

 83. “Geert is goed bezig. Hij heeft tenminste de ballen en er scheit aan om de waarheid te vertellen”

  Geert vertelt zijn waarheid, en als iemand een kritische vraag – of ?berhaupt een vraag – stelt dan antwoordt hij niet. Nog los van zijn gedachtegoed, zo’n iemand wil je toch niet als leider van een land?


  Maak melding

 84. Rutger,

  en als iemand een kritische vraag – of ?berhaupt een vraag – stelt dan antwoordt hij niet […] zo’n iemand wil je toch niet als leider van een land?

  Onze laatste “leider” Balkenende had bijzonder veel gelijkenis met je bovengenoemde quote. En die is ook leider geweest, met voor- en tegenstanders…


  Maak melding

 85. Pinda.
  Laat ik nou het wel volgen,en nog snappen ook.
  Wist je dat afschaffen van de hypotheekrente op termijn een bedrag van 11 miljard opleverd? Dat alle top economen aangeven dat de hypotheekrente niet meer te handhaven is,en afgeschaft dient te worden?
  Wat die 17 miljard betreft de emigratie waar Wilders zo graag meeschermd is geen complete weergave.
  Het buro (Bomhoff oud LPF) die dit berekend had was voor het gemak even vergeten wat de baten zijn van deze emigratie.

  Dat jij je knollen voor citroenen laat verkopen is jou zorg,maar ik en velen met mij prikken door die luchtkastelen en grootspraak van Wilders heen. Want niets ,maar ook helemaal niets zal hij kunnen waarmaken wat hij eruit kraamt.


  Maak melding

 86. @ Hans

  Je kunt van Balkenende veel zeggen – en het is ook absoluut mijn type niet – maar hij gaat wel op vragen in en durft kritiek te pareren. Wilders gaat er niet eens op in…


  Maak melding

 87. @Zwolse; Niet alle economen zijn het eens over het afschaffen van de hypotheekrente-aftrek. Op korte termijn helpt het afschaffen van die maatregel de economie nog verder om zeep. Er zal wel wat aan gedaan moeten worden alleen niet nu. En wat de kosten betreft van die door Wilders genoemde massa-immigratie, onderzoeksburo Nyfer heeft die kosten geraamd op 7.2 miljard euro per jaar en geen 17 miljard. Ben het met je eens dat Wilders nooit kan waarmaken wat ie belooft. Hij pleegt dag-in dag-uit kiezersbedrog!


  Maak melding

 88. hahaha je hebt gelijk zucht,het is idd7,2 miljard,de vingers waren sneller dan de ogen.

  Over het algemeen zijn de economen het erover eens dat het op deze manier niet te handhaven is. Maar deze afschaffing zal in fases moeten gebeuren en pas in 2020 zal moeten beginnen.


  Maak melding

 89. Nee Pinda, eerst zijn Portugal, Spanje en italië aan de beurt. De zogenaamnde knoflook landen volgens Wilders. Goed naar hem luisteren hoor!


  Maak melding

 90. Ik heb net de “bijdrage” van 2 pagina’s van Geert Wilders aan de Telegraaf gelezen. Werkelijk stuitend, vooral de samenstelling van het kabinet Rutte is werkelijk te onbeschoft voor woorden, dat de Telegraaf hem dit podium biedt is veelzeggend. Toegegeven de andere partijen mogen ook 2 pagina’s vullen, maar wat Wilders ervan gebakken heeft is triest en het bevestigd voor mij alleen maar waarom ik zo’n hekel aan de PVV heb. Voor de liefhebbers check; http://www.telegraaf.nl.


  Maak melding

 91. Pinda.

  Vertel jij mij dan eens hoe de PVV dit zou oplossen.

  Niet komen met, uit de EU en de gulden terug stappen,want dat zijn uitspraken die nergens opslaan en niet realistischs zijn.


  Maak melding

 92. Aan stuitende weergave maakt de Telegraaf zich wel vaker schuldig.

  Zelfs vandaag nog ,kijk eens naar de schreeuwende kop
  Prominente CDA-economen tegen hypotheekrente-aftrek ,en als je het stuk leest komt het tegenover gestelde naar boven.

  Een schandalige verkeerde krant.


  Maak melding

 93. Wat de euro betreft en de EU, we kunnen er niet eens uitstappen al zouden we dat willen. Het lijkt me bijzonder onverstandig overigens, want dan kan meteen het faillissment voor de BV Nederland worden aangevraagd. Nederland is een klein landje, wat economisch afhankelijk is van de export. Dat vergeet Wilders voor het gemak maar even of beter gezegd dat vertelt hij er niet bij. Zoals alles wat hij wil roept hij wat, zonder het te onderbouwen. Immigratie stoppen? Hoe dan? Criminele Marokkanen met een NEDERLANDS paspport het land uitzetten? Hoe dan? Invoering van de gulden? Hoe dan? 10.000 extra agenten op straat? Hoe financiert hij dat? 10.000 extra verpleegkundigen aan het bed? Hoe financiert hij dat? Allemaal luchtfietserij, waar heel veel mensen met open ogen intrappen!


  Maak melding

 94. @Dick; ik hoop dat je begrijpt waarom ik met die link kom, mijn krant is het absoluut niet, maar ter ondersteuning van mijn mening over de PVV en Wilders vond ik het wel passend dit even te melden. Als dit tegen de huisregels is, zal ik dat in de toekomst nalaten.


  Maak melding

 95. Owww (T)ja, ik had het over de link die Zucht hier plaatste…..

  Zucht: Nee joh, prima! Zat zelfs de link al aan te maken op het alg.log. Bedankt voor de link.
  Admin schijnt nogal moeite te hebben met mijn link naar http://www.swollen*er.nl Vond het zo’n foute kop ‘Zwolle omarmt Geert Wilders’

  Heb er daar, dit op gereageerd:

  Geschreven door dick , op maandag 31 mei 2010
  Wat een bijzonder vreemde kop, Pedro (? en/of redactionele mening van De Swollenaer?)! ‘Zwolle omarmt Geert Wilders’ Haha, het tegendeel is waar.

  Kijk voor de gein de 130 reacties maar eens op “Geert Wilders bezoekt Zwolle” op het onvolprezen http://www.weblogzwolle.nl

  Goedgoan.
  voorStemmen: +1

  ======

  Hoopte dat deze kop toch niet in de papieren Swollena*r staat vandaag. Misschien kan Brug er ff inkomen, misschien dat hij het weet?


  Maak melding

 96. Als ik adverteerde in De Swollena*r en de redactie/de verantwoordelijken bleven achter de internetkop ‘Zwolle omarmt Geert Wilders’ staan…..trok ik gelijk mijn advertentie en eventuele anders sponsoring in. Als je toch plaatselijke media wilt sponsoren….begint ZOO binnenkort weer, WLZ natuurlijk en De Peperbus. Opvallend en schokkend dat alles er daar nog hetzelfde uitziet als zaterdag jl :o:o:o


  Maak melding

 97. Als je goed naar de foto’s kijkt zie je dat de schare fans van Wilders helemaal niet groot is. Daar ben ik blij om, op foto’s genomen op de warenmarkt lijkt het alsof de belangstelling enorm is, maar op die markt is het altijd druk en dat heeft niets met die poppenkast van Wilders en consorten te maken.


  Maak melding

 98. Hoopte dat deze kop toch niet in de papieren Swollena*r staat vandaag. Misschien kan Brug er ff inkomen, misschien dat hij het weet?

  @Dick, ik heb de papieren versie, daar is de kop NIET aanwezig.:D


  Maak melding

 99. De PVV schrapt de beelden van hoofdcommissaris Bernard Welten van de Amsterdamse politie uit haar campagnefilm.

  Dat heeft PVV-leider Geert Wilders maandag laten weten. Welten had de PVV gevraagd per direct te stoppen met het gebruik van beeldmateriaal van hem in het spotje.

  Wilders heeft juridisch advies ingewonnen en daaruit bleek volgens hem dat de kans groot is dat de PVV een door Welten aangespannen zaak zou verliezen.  Maak melding

 100. Dan mocht er markt zijn er waren meer mensen dan normaal die gewoon wilders wilde dus zien dus ga neit zeggen dat dit normaal is want het was drukker!


  Maak melding

 101. Bericht door QuestionMaster, op 2 juni 2010 om 18:57
  Volkert van der G Fail… nou ja, hij (of de zijnen) hebben nog een week…

  Om ons te verlossen van de politieke partijen die jarenlang beloven en het nooit waarmaken?
  Dag CDA, PVDA, VVD, D66 en ga zo maar door.  Maak melding

 102. Vraagjes:
  hebben we een buitenlander probleem?

  of

  Kunnen we de criminlen niet aan in bepaalde wijken in Nederland?

  Hoe komt dat?
  en wat wordt er aan gedaan?  Maak melding

Reageer