Dutch Homeless Cup

Zwolle – Zaterdagmiddag vond op het Grote Kerkplein in Zwolle de Dutch Homeless Cup plaats.op het programma. Er waren diverse teams uit bijvoorbeeld Utrecht en arnhem naar de Zwolse binnenstad gekomen. Ook gastheer Zwolle deed weer mee met een team.

d4.jpg

De Zwolse wethouder Vedelaar kwam zaterdagmiddag ook nog even langs om de teams aan te moedigen op het Grote Kerkplein. FC Zwolle heeft tenues in bruikleen beschikbaar gesteld waarin het team zaterdag speelde, en toonde verdere betrokkenheid door in de nabije toekomst een clinic te organiseren voor het team.

d8.jpg

d6.jpg

d3.jpg
De transparante boarding maakte het kijken heel apart…

De Stichting Meer dan Voetbal en de KNVB zien als initiatienemer van de Dutch Homeless Cup tot haar genoegen dat een lokale voetbalvereniging is betrokken bij dit initiatief en ziet dat als een goed voorbeeld van lokale samenwerking. De Dutch Homeless Cup is de nationale voetbalcompetitie voor sociaal kwetsbaren, waaronder daken thuislozen. Het project heeft als doel om sportprojecten binnen de maatschappelijke opvang te initiëren.

d1.jpg

d2.jpg

d7.jpg

d5.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ja het was een feestje in Zwolle. Veel beter weer dan vorig jaar en nog beter voetbal. Jammer dat Zwolle niet het gewenste resultaat behaalde en dat de Zwollenaren, op de wedhouders na, niet als een blok achter het thuis spelende team gingen staan. Volgende keer beter!

    Groet,

    Rene, DJ Dutch Homeless Cup


    Maak melding

  2. Applaus idd voor de wethouder! Het thuisvoordeel werd dus amper uitgebuit. Misschien hebben veel Zwollenaren wel wat schroom om voor hun emoties uit te komen? Mooi en praktisch die transparante boarding. Gaaf dat het zo geslaagd is; deftig zonnetje er op, mooie foto’s, veel publiek (en deelname) en het edele voetbalspel….wat wil je nog meer.


    Maak melding

Reageer