Noaber-prijs voor bewoners Palestrinalaan

Zwolle – Tijdens zijn bezoek aan Holtenbroek heeft CDA-Kamerlid Eddy van Hijum afgelopen zaterdag een prijs uitgereikt aan een groep bewoners van de galerijflats aan de Palestrinalaan. Op initiatief van Ina Uytenbogaerd dragen bewoners zorg voor de aanleg en het onderhoud van geveltuintjes in de omgeving van de flats. Van Hijum beloonde deze inzet met een ‘Noaber-koffiepot’, een prijs die het Kamerlid de komende tijd regelmatig wil uitreiken aan mensen en organisaties die bijdragen aan een betrokken samenleving.  “Dit initiatief maakt de wijk niet alleen groener en kleurrijker, maar versterkt ook de binding tussen de buurtbewoners”, constateerde de CDA’er op basis van het gesprek met de groep.

f4.jpg
Travers legt Eddy van Hijum, Cor Loos, Wim van Hattum en Steven Boersma uit dat er weer muziek in de wijkboerderij van Holtenbroek zit…

 
Behalve de flats aan de Palestrinalaan bezocht Van Hijum ook de wijkboerderij aan de Klooienberglaan. Beheerder Travers laat weten de boerderij vanaf augustus 2010 te renoveren. Naast een peuterspeelzaal komt er kinderopvang in de boerderij. Veel dieren zijn inmiddels weer terug na een desastreus seizoen. De wijkboerderij stevende af op een failliet. Nu wordt het organisatorisch weer professioneel op poten gezet en er wordt contact gezocht met de nieuwe Trapjeswijk. De laatste tijd heeft de boerderij overlast van dieven en vandalen. Er is lood van het dak gestolen en er zijn ramen ingegooid geweest. Travers hoopt dat door de samenwerking met de bewoners van de nieuwe Trapjeswijk de sociale cohesie in Holtenbroek-West beter wordt.

f1.jpg

f2.jpg

f3.jpg

Ook sprak Van Hijum met de Indische woongemeenschap Kembang Baru en sprak hij met de politie en straathoekwerkers over de problemen met Antilliaanse jongeren. De wijk is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan dankzij de inzet van de politie, de gemeente, de woningcorporaties en niet te vergeten de bewoners zelf. Maar volgens het Kamerlid mag de aandacht voor veiligheid en leefbaarheid nu niet verslappen. In een manifest, dat werd overhandigd aan voorzitter Cor Loos van wijkorganisatie Holtenbroek NU, spreekt de CDA’er de bereidheid uit om zich ook de komende periode weer voor Holtenbroek in te zetten.

Geert Wilders, die door Van Hijum was uitgedaagd om zich tijdens zijn campagnestop in Zwolle te verdiepen in de wijkaanpak in Holtenbroek, liet zich niet zien. “Een gemiste kans”, vindt het Kamerlid. “Ik verwacht niet dat we hem of één van zijn collega’s na de verkiezingen snel weer in onze regio zullen zien”.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Kwam het Ed nog goed uit dat Geert zijn geworpen handschoen niet oppakte? Bedoel, CDA wil graag een rechtsblok vormen met PVV. Dan kun je beter confrontaties uit de weg gaan lijkt me.

    Ome Dries van Agt schijnt zijn CDA-lidmaatschap op te zeggen, als ze met de PVV in zee gaan. Da’s tenminste duidelijk! Verhagen sprak echt hele andere taal in debat met Plasterk bij de mannenbroeders vrijdag.


    Maak melding

Reageer