Het weer: kans op buien

Zwolle – Vandaag is het zwaar bewolkt en trekken er van tijd tot tijd buien over. Vooral vanmiddag komen er buien voor die gepaard kunnen gaan met onweer. Met maxima rond 16 graden is het niet erg warm.

29-05-2010_weerfoto_hattem_gezien_vanuit_zwolle.jpg
Zicht op Hattem vanuit Zwolle

Vanmiddag zien we de zon af en toe tussen de buien door. De buien worden wel wat pittiger en kunnen vergezeld gaan van een klap onweer en windstoten tot 70 km/u. Het wordt maximaal 15 graden en de west- tot noordwestenwind neemt nog iets verder toe in kracht. Aan zee wordt de wind krachtig tot mogelijk zelfs hard, windkracht 6-7. Vanavond en vannacht blijft het overwegend bewolkt en kan er hier en daar nog een bui voorkomen. De minima liggen rond 9 graden. De wind neemt boven land behoorlijk af, maar aan de westkust is de noordwestenwind nog een tijdlang vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgen begint de dag bewolkt, maar overwegend droog. De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig van kracht. In de middag ontstaan er enkele buien in het binnenland. Tussendoor zien we de zon af en toe en wordt het 14-17 graden. In de nacht naar dinsdag zijn er enkele opklaringen en koelt het af naar 6 graden.

Dinsdag is de eerst dag van juni en begint de meteorologische zomer. Het lijkt op de meeste plekken een droge dag te worden. In het zuiden van het land zijn de meeste wolken en is er kans op een enkele bui. In de rest van het land domineert de zon. Het wordt met 17-21 graden duidelijk warmer dan vandaag en morgen.

Woensdag is er nog een kans op een lokale bui in het binnenland, maar droge periode overheersen en er is voldoende ruimte voor de zon. Het wordt opnieuw 17-21 graden.

De rest van de week lijkt geheel droog en zonnig te verlopen. De temperaturen lopen geleidelijk verder op en kunnen in het weekend de zomerse waarde van 25 graden overschrijden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer