GroenLinks organiseert Inbreidingsfietstocht

Zwolle – Op zaterdag 5 juni a.s. rijdt GroenLinks Zwolle langs de woningbouwprojecten die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd binnen de bestaande stad en langs locaties die de komende tijd kunnen worden bebouwd. GroenLinks benadrukt met deze fietstocht hoe belangrijk de partij ‘inbreiding’ vindt om het groene buitengebied van Zwolle te sparen.

 

Tijdens de fietstocht worden locaties aangedaan waar inbreiding reeds is of wordt gerealiseerd: Beulakerwiede, Betje Wolffstraat, Golden Wonderterrein en de Aloe, Holtenbroek, Kamperpoort, de Bruggemanlocatie en de 12 Apostelen, de voormalige Jenapleinschool (Celestraat/Van Ittersumstraat), Stinspoort (Westenholte) en winkel­centrum Zwolle Zuid. Waar mogelijk gaan we in gesprek met de bewoners, bijvoorbeeld bij de omstreden inbreidingslocaties. Voorts voert de tocht langs locaties die in de toekomst nog gerealiseerd zullen worden, onder meer: Diezerpoort, Roelenweg, Bagijneweide, Isala Kliniek de Wezenlanden, Kraenbolwerk (Schaepman), de Spoorzone (Deventerweg).

De fietstocht start om 10.00 uur in de Aalanden (Beulakerwiede) en eindigt rond 17.00 uur in het nieuwe winkelcentrum van Zwolle Zuid. Belangstellenden zijn van harte welkom om (een stuk) mee te fietsen.

GroenLinks heeft voordat het Structuurplan 2020 werd vastgesteld een structuurplan­fietstocht gemaakt door het Zwolse buitengebied, om de mogelijke woningbouwlocaties daar te beschouwen. Die tocht door de IJsselzone, Stadsbroek, Dijklanden en het Vechtdal heeft de partij gesterkt in haar overtuiging dat een compacte stad – dus bouwen binnen de bestaande stad – noodzakelijk is om het waardevolle groene gebied om de stad te redden. Met de nieuwe inbreidingsfietstocht wil GroenLinks zich een beeld vormen van de stand van zaken rond de inbreidingsstrategie.

Artikel delen:

Reageer