Het weer: wisselvallig

Zwolle – Maandag begint de dag bewolkt, maar overwegend droog. Alleen in het zuidwesten kan in de vroege ochtend een losse bui voorkomen. De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig van kracht. In de middag ontstaan er enkele buien in het binnenland. Tussendoor zien we de zon af en toe en wordt het 14-17 graden. In de nacht naar dinsdag zijn er enkele opklaringen en koelt het af naar 6 graden.

30-05-2010_weerfoto__wijndragerstoren.jpg
Wijndragerstoren

Dinsdag is de eerst dag van juni en begint de meteorologische zomer. Het lijkt op de meeste plekken een droge dag te worden. In het zuiden van het land zijn de meeste wolken en is er kans op een enkele bui. In de rest van het land domineert de zon. Het wordt met 17-21 graden duidelijk warmer dan vandaag en morgen. Woensdag is er nog een kans op een lokale bui in het binnenland, maar droge periode overheersen en er is voldoende ruimte voor de zon. Het wordt opnieuw 17-21 graden.

De rest van de week lijkt geheel droog en zonnig te verlopen. De temperaturen lopen geleidelijk verder op en kunnen in het weekend de zomerse waarde van 25 graden overschrijden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer