Stagedive Giovanca brengt Zwolle in vervoering

Zwolle – Zondagavond gaf zangeres Giovanca een concert in het Zwolse poppodium Hedon. De souldiva bracht de zaal met haar zwoele songs in vervoering, en vooral toen ze, volgens eigen zeggen, voor het eerst van haar leven een gewaagde stagedive in het publiek maakte. Rapper Typhoon was deze avond ook in Hedon te vinden. Hij zong, zoals hij dat vorig jaar al eerder in Odeon deed, met Giovanca een nummer mee. Support was er van het hiphop duo Jaykid & Valentina met een afterparty van het swingende Soulclap.

img_0442_copy.jpg

Wat te doen wanneer je de slaap ’s nachts maar niet kan vatten? Hoewel slapeloosheid meestal enkel vervelend is, leverde het Giovanca wel een prachtplaat op. Het album While I’m Awake, geschreven in de slapeloze uurtjes, laat een heerlijk zwoel soul en jazz geluid horen en werd dan ook met open armen ontvangen door recensenten. Zwolle was daar zondag getuige van. On my way betekende haar grote doorbraak in 2008 en sindsdien is Giovanca niet meer weg te denken van radio en tv. De zangeres werd bij Edison, TMF en 3FM genomineerd voor beste vrouwelijke act en begin dit jaar mocht ze de zilveren harp in ontvangst nemen. Daarnaast ontving ze een gouden plaat voor haar debuutalbum Subway Silence.

img_0205_copy.jpg

img_0245_copy.jpg
De Zwolse rapper Typhoon on stage met Giovanca…

img_0354_copy.jpg

Inmiddels is haar tweede album, While I’m Awake, uit. Nu.nl noemt het album “sexy slaapkamersoul”, een term dat het met pop, soul, jazz, motown en hip-hop doordrenkte Giovanca geluid perfect weet te omschrijven.

img_0154_copy.jpg

Soulclap

De Deejays van Soulclap namen de afterparty voor hun rekening wat resulteerde in een eclectische mix van Feel Good Soul, Future Funk Breaks, Rauwe Funk, Exotische Wereldmuziek, opzwepende (Nu) Jazz en vette Hiphop. Kortom, Funkiness alom & Groove vanuit de ziel! 

img_0460_copy.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wat was Giovanca goed in Hedon! Die band speelt zo ongelofelijk strak echt heel tof! Aan het begin van de avond zei Giovanca dat ze niet aan stagediven deed alleen als het werd gevraagd. Aan het einde was het even stil! Een vriend van mij schreeuwde toen keihard STAGEDIVEN!! en zo gebeurde het dat ze het publiek in sprong!
  Hier een kort filmpje http://www.youtube.com/watch?v=PrYVQQz_8Jo van de stagedive!


  Maak melding

 2. staat niks bij van jaykid en niet valentina,maar boyan roest (gitaar)die het voorprogramma deden .,goeie performance hartstikke goed ,maar waarom geen foto,s of clipje ,jammer hoor.giovanca ook fantastisch. super ,een groot zangeres ,groet mara


  Maak melding

 3. frank van hienen,bedankt voor deze tip,tof van je mij terug te mailen.voor de foto.s van jaykid. goeie service.groet mara vos.


  Maak melding

 4. mwah, zag er wel potentie in maar kwam er nog niet uit. Jaykid is leuk met zijn loop machine, maar toen die gitaarsolo er in moest knallen kwam die er niet uit en werd het hele optreden uit de sfeer gehaald…

  next time better…  Maak melding

Reageer