Kinderdiabetescentrum Isala erop uit met oldtimers

Zwolle – Zaterdag 5 juni trakteren de Nederlandse Dwergautoclub en de Motor Vrienden Kring Lelystad de patiënten van het kinderdiabetescentrum Isala op een rondrit in prachtige oldtimer dwergauto’s. Dit zijn gemotoriseerde drie- en vierwielige voertuigen voorzien van een motor met een cilinderinhoud van maximaal 600 cc en waarvan de productie gestopt is voor 1970.

Het doel van de rit is ongedwongen contact met lotgenoten. De kinderen gaan een dagje op stap zonder hun ouders. Het gezelschap wordt wel begeleid door diabetesverpleegkundigen en een kinderarts van de Isala klinieken. De motorkring zorgt voor een spectaculaire begeleiding van de stoet en een veilige doorgang. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De stoet vertrekt 5 juni om 10.30 uur vanaf het Jongeren Centrum in Stadshagen te Zwolle. Circa twintig kinderen nemen deel aan de autorit.

De kinderen krijgen een dagprogramma aangeboden tot 16.30 uur. Ze maken een rondrit over de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Halverwege het programma nemen ze deel aan een outdooractiviteit georganiseerd door het kinderdiabetescentrum.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.