Doornspijker aangehouden voor joyriding

Zwolle – Op de snelweg werd in de nacht van zondag 30 op maandag 31 mei een 36-jarige man uit Doornspijk aangehouden en ingesloten voor rijden onder invloed en joyriding.

Bij de politie kwam die nacht een melding van een personenauto die op de Pannekoekendijk tegen een verkeerslicht was gereden en vervolgens zijn weg zou hebben vervolgd. De auto zou aanzienlijk beschadigd zijn. Na controle in de omgeving zagen politiemedewerkers de betreffende auto en volgden deze tot op de Katerdijk. De auto reed vervolgens rechtsaf de snelweg op tegen het verkeer in. De bestuurder stopte snel en zette de auto stil aan de rechterkant van de weg. Daar werd de man verzocht een blaastest te ondergaan met als resultaat een ‘A’. Op het politiebureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit.

De Doornspijker verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en hij vertelde dat de eigenaar van de auto niet wist dat hij deze had meegenomen. De man ziet voor de afzonderlijke strafbare feiten een proces-verbaal tegemoet. Tevens krijgt hij een rijverbod van zes uur.

Artikel delen:

Reageer