Detectieonderzoek in Holtenbroek voortgezet

Zwolle – Onderzoeksbureau Saricon gaat vanaf woensdag 2 juni opnieuw detectie uitvoeren naar mogelijke blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog in Holtenbroek. Het onderzoek gebeurt op binnenterreinen en tuinen van de woningcomplexen in de Muziekwijk. Het gaat om een vervolg op een eerdere detectie in de Trapjeswijk en het openbare deel van de Muziekwijk, in opdracht van de gemeente Zwolle. Alle bewoners van de betreffende woningen zijn inmiddels geïnformeerd.

Alle gezamenlijke gronden en tuinen in de wooncomplexen en de openbare terreinen waar nog geen detectie heeft plaatsgevonden en die vallen binnen het verdachte gebied, worden in de komende weken gedetecteerd. Het onderzoek wordt op dezelfde wijze en met dezelfde apparatuur uitgevoerd als de eerdere detectie. In de tuinen wordt de detectie handmatig gedaan in plaats van met een vierwielige motor.

Begin dit jaar is het grootste gedeelte van het gebied in de wijk waar mogelijk nog blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog kunnen liggen onderzocht. Daarbij zijn geen niet-ontplofte explosieven aangetroffen. Delen van de buurt die in de eerste fase niet aan bod zijn gekomen worden nu afgezocht naar mogelijke blindgangers.

Onderzoeksbureau Saricon heeft inmiddels twee nieuwe rapporten opgeleverd. Een van de rapporten is een rapportage over de resultaten van de al uitgevoerde detectie in de Trapjeswijk en de openbare ruimten in de Muziekwijk. Deze en de eerdere rapporten zijn in te zien via www.zwolle.nl (bij ‘zoeken’ de term “explosievenonderzoek” invullen).

Artikel delen:

Reageer