Algemeen Log 122

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 123 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 245
 1. Dankje Dick, Was net klaar met adm.
  Nog even kijken op wzl. Hé , nieuw log zonder reactie.
  Trouwens SVI F1 Gewonnen en kampioen. 5- 1 van Lelystad F2

  @Ingrid. heb ook maar even gestemd. Succes.


  Maak melding

 2. @Tim:
  ZWARTSLUIS – Wiebbe Bonsink, directeur van Hebo Maritiem uit Zwartsluis, is zeer teleurgesteld dat zijn bedrijf niet gevraagd is betrokken is bij de Nederlandse inbreng bij het opruimen van de gelekte olie in de Golf van Mexico.
  Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft op verzoek van Amerikaanse autoriteiten Rijkswaterstaat met zes veegarmen richting Louisiana gestuurd. “Ons bedrijf is voorbijgelopen door een consultant, die door BP is ingeschakeld”, zegt Bonsink. Hij vindt het donders jammer. Temeer omdat zijn plan nu door anderen wordt uitgevoerd.

  Lange tijd is Hebo Maritiem, de Nederlandse specialist in het opruimen van gemorste olie, in de markt geweest om met zijn materieel richting Golf van Mexico af te reizen.

  Oliefabrikant BP, die verantwoordelijk is voor de olielek met het Deepwater Horizon platform, heeft een bevriend bedrijf gevraagd contact met de Nederlanders te zoeken. Daarbij is, volgens Bonsink, gebruik gemaakt van een consultant, die het bedrijf uit Zwartsluis passeerde.

  Veel energie en manuren, die Hebo in het Amerikaanse project heeft gestoken, blijken nu voor niets te zijn geweest. Vandaar dat de teleurstelling ook bijzonder groot is.

  Bonsink heeft zijn ‘afwijzing’ geaccepteerd. Maar zijn Amerikaanse agent in New Orleans laat het er niet bij zitten. Die stapt naar de rechter om uit te zoeken of er geen ‘foul play’ is gespeeld met de aanbesteding. Zelf wil Bonsink die gang niet maken. “We hebben een uitstekende relatie met bijvoorbeeld Rijkswaterstaat en willen niet dat ze bij een rechtszaak betrokken worden. Bovendien hebben we werk genoeg. In een jaar tijd hebben we ons personeelsbestand moeten verdubbelen.” Vanaf nu gaat het Zwartsluiziger bedrijf zich niet meer richten op de Amerikaanse olieramp, die ongekende vormen dreigt aan te nemen.


  Maak melding

 3. Kan nog wel tot augustus duren dat “opruimen van de gelekte olie in de Golf van Mexico”. Maar Wiebbe Bonsink had toch ook zelf initiatief kunnen nemen?

  Hoeveel werven heb je eigenlijk in de Sluus? Schoonzoon van collega beheert er daar 1.


  Maak melding

 4. WHC is (uit zeer betrouwbare bron) bezig met Attemmer Velda (pa Velda speelde nog in ’t 1e van Atto Eim of Attem). Hij komt net te kort bij….PSV. Heeft ook bij de FC gespeeld.
  Volgens mij waren ze ook nog met een Zwollenaar bezig, maar dat zal ik nog ff moeten navragen. Mocht iemand daarin geïnteresseerd zijn.

  Hoe zou het met de sportclub gaan? Zou Genemuiden zich nog versterken met spelers van BUITEN de tapijtstad nu ze de topklasse in gaan?


  Maak melding

 5. dank je dick maare ik zit nu al die contrast vloeistof te drinken. Hoop dat die scan goed uitvalt want pas dan ga ik even de oude gracht op om een biertje te nemen. Meteen even kijken hoe het met ome mario is ( voor Zucht die in de buurt van de Amsterdamsestraatweg gewoond heeft, dat is de oude eigenaar van ijssaloon Millaan, fam van me ook wel bekend van SBS met de moord op oma Bindi)

  Nou allemaal toedeledokes wij gaan


  Maak melding

 6. Heb er vertrouwen in Derk…wel l*llig. Mag je tot achter in de ochtend nixxx anders dan contrastvloeistof 😮

  ome mario & oma Bindi; nou ja ’t zal wel. Doe ze de Zwolse groeten!

  Groeten aan vrouw-Derk ook!:D:D:D


  Maak melding

 7. Mogguh Papa val (en de rest)….je maakt het wel spannend: 1e of 2e …..

  Kom er maar in Drama, met de cijfers 😮

  Of zou Hij nu veel gezelligheid en “goeie koopjes jagende Assendorpers” in de winkel zijn? Kom net van de plaatselijke bakker. Da’s toch ook een heerlijke/heerlijjk ruikende en oogstrelende manier om je dag te beginnen
  😀 Ook omdat ik niet de enige maar wel de eerste klant was….bedoel: zulke mooie collega’s heb ik niet 😮


  Maak melding

 8. VN Veiligheidsraad ‘veroordeelt’ aanval Israël

  Update: Raad eist vrijlating van burgers die gevangen zijn genomen na aanval op goederenkonvooi en roept op tot onafhankelijk onderzoek… Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland, China, Brazilië en de Arabische vertegenwoordiger roepen op blokkade Gaza op te heffen… VS veel milder: maatregelen moeten worden versoepeld…
  De VN-Veiligheidsraad eist van Israël de vrijlating van de burgers die gevangen zijn genomen na de aanval op een konvooi schepen met goederen voor de Gazastrook. Verder roept de Veiligheidsraad op tot een onpartijdig onderzoek naar de acties van Israëlische commando’s tegen de vloot met hulpgoederen. Dat heeft de Veiligheidsraad dinsdag in een verklaring laten weten.

  Leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties hebben maandag in New York de Israëlische aanval op een konvooi met hulpgoederen voor de Gazastrook veroordeeld. Van veel kanten kwam de dringende oproep aan Israël zijn blokkade van de Gazastrook op te heffen. Dat meldt de Volkskrant.

  De raad was in een spoedzitting bijeengekomen om te overleggen over het bloedbad dat Israëlische militairen maandag aanrichtten op het schip. Bij de actie kwamen 19 mensen om het leven. Bijna vijfhonderd pro-Palestijnse activisten werden na de actie opgesloten.

  De vijftien leden van de raad gaven onafhankelijk van elkaar een verklaring af. Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland, China, Brazilië en de Arabische vertegenwoordiger riepen op de blokkade van Gaza op te heffen. De VS, een trouwe bondgenoot van de Israeli’s, was milder, maar liet wel doorschemeren dat de maatregelen in ieder geval versoepeld zouden moeten worden. Een gezamelijke verklaring van de leden is er nog niet. De raad is op dit moment nog bijeen.

  Lees ook in Trouw: Wereld reageert woedend op aanval Israël
  —-
  Reactie: De feiten:

  Er is geen medische verzorging, er zijn grote delen van de stad niet per auto bereikbaar, ziekenhuizen zijn platgebombardeerd, scholen ook, woningen ook. Duizenden mensen wonen in tenten. Er is een gebrek aan nagenoeg alles. Er is geen drinkwater, geen elektriciteit, geen riool.

  De mensen mogen de strook niet verlaten en zijn niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Ze wonen in een gevangenis en kunnen geen kant op. De werkeloosheid is 90% er is geen economie.

  Dit is allemaal omdat Israël de grenzen naar de Gazastrook blokkeert.

  Dit is tegen ieder humanitair recht in
  ==============
  Nederlandse activiste wil alleen samen met Palestijnen vrijgelaten worden
  Anne de Jong was aan boord van het geënterde hulpkonvooi en zit nu in Israëlische gevangenis

  Netwerk sprak met de moeder van de 29-jarige antropologe die al sinds haar tienertijd een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel heeft. Ze heeft voordat ze vertrok verklaard dat ze geen gebruik wil maken van haar bevoorrechtte positie als Westerling en bij arrestatie alleen vrij gelaten wil worden als ook haar Palestijnse mede-activisten vrijkomen.
  ***
  Goh, neef van mijn moeder (Zwollenaar H.Lode) is ook antropoloog; cultureel antropoloog. Is ook alleen maar elders in de wereld. Toch ook wel een heel gaaf en nuttig bestaan lijkt me.

  Netwerk had beelden van deze Anne de Jong.  Maak melding

 9. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst hebben inmiddels ook gestemd (ingrid) en feliciteren :

  Papa met z’n 2e Gouden Plak

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja

  met 5: Natascha, Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 18: Dick

  :D:D:D


  Maak melding

 10. @ Tim….op zijn vroegst in augustus! Er is nu allerlei juridisch onderzoek. Dit heeft natuurlijk enorme financiële gevolgen. Maar de gevolgen voor het milieu lijken mij ontzaggelijk groter.

  Ze willen nu kanalen gaan graven of zo.


  Maak melding

 11. @ Tim, het zal deze update zijn geweest:

  BP bereidt overkapping olielek voor
  Update: dinsdag 1 jun 2010, 07:23

  BP treft op de bodem van de Golf van Mexico voorbereidingen om een kap over de lekkende oliebron te plaatsen. Daar kan een deel van de in zee stromende olie mee worden opgevangen en naar de oppervlakte worden gebracht. De kap wordt op z’n vroegst morgen gepaatst.

  De olie zal nog zeker tot augustus in zee blijven stromen. Pas dan blijkt of het plan om twee nieuwe afvoerkanalen naar de bron te boren resultaat heeft opgeleverd.

  De hoogste openbare aanklager van de VS bezoekt vandaag Louisiana. Hij kijkt of BP of anderen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de ramp.
  —-
  Moet wel zeggen dat ik het nog niet voor me zie, maar zeker tot augustus!!! Niet nog langer toch, mag je hopen
  >:(>:(>:(


  Maak melding

 12. Zaterdag genoten van de mooiste bruidsreportage die ik ooit gezien heb. (Oh nee, op die van ons van alleskunner Harry t.K. na. Maar da’s al weer zooooo lang geleden ;))
  Ok, ’t was ook wel een heel fotogeniek stel 😉 Maar wat een creativiteit
  bij Ferdy D. 😀 grappig die bekenden[/url]


  Maak melding

 13. Natascha: Ik ook, ben verdorie nog nooit bij een live-optreden van mijn favoriete band geweest. Zo heel lang zullen ze vast ook niet meer optreden. Waar zijn de tijden dat ze nog in ’t Heem optraden of in de IJsselhal? Waar in elk geval Status Quo. The Police (ook echt supergaaf) en volgens mij Queen ook eens is geweest!

  Misschien hebben de IJsselhallen nog eens een overzicht van topperTs die bij hun hebben opgetreden? Maar eens vragen tijdens het feest op 2 juli aan Mariska niet maar (owww sorry ben zo slecht in namen). 3 juli trouwens “Van Eigen Bodem” op het Rode Torenplein weer! 😀


  Maak melding

 14. Als het al zo lang geleden is, dat jullie bruidsreportage is gemaakt, kan het ook zo maar zijn dat daar binnenkort een keer een jubileum van kan zijn.8)


  Maak melding

 15. Hahaha, dacht dat je verwees naar 25-jaar bij de baas. Da’s wel snel. Trouwen was 1991. Op een zonovergoten 12e april. Harry bedacht enkele zeer creatieve poses. Onderandere in Heino bij één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. .
  Gezellig dorpje, waar we ’s avonds feest hadden.

  Dit stel echter, had een unieke locatie op de boulevard van De Milligerplaya :D:D:D Mocht nog getuigen ook 😉

  Jij dan, ook getrouwd? Waar?


  Maak melding

 16. @ Drama op Sassenpoort-topic 11:18

  Had donderdag (daggie uut) het ISDN nr opgeschreven van een klein boekje met allemaal gave/aansprekende/positieve teksten over “geluk”. Heb ik waarschijnlijk toch een foutje gemaakt. Want toen ik het via de digitale commerciële “bol” wilde bestellen….kreeg ik nixxx. Via google nog ff gezocht maar nixxx. Heb het maar opgegeven, want die lui die die dag organiseerden hadden het ook bij een kringloop oid gehaald. Misschien heeft de organisator van hier nog een telefoonnummer. Maar als je het ISDN nr niet goed hebt en alleen het titelwoord “geluk” kent….word zoeken wel erg lastig, niet?  Maak melding

 17. Klopt Appie 😉 Ook al 5 juni. 😀 Ligt overigens niet alleen aan de bruidegom (dat bijna jaar) ook aan de drukbezette huisfotograaf bij de HMHall.  Maak melding

 18. @ papa, dacht ik zoek ’t ff op. Maar ken 2 x ’t Loo. 1x bij Oldebroek en 1x kroondomeinen Apeldoorn.
  Loo en Drostendiep kwam me al niet bekend voor….Misgegokt dus…
  :'(

  Maar uh? Omgeving Utreggg? (Ivm post van Derk)


  Maak melding

 19. @Dick, wat Israël al jaren flikt tov de Palestijnse bevolking is in 1 woord schandlaig te noemen. De wereld kijkt ernaar en doet verder helemaal niets. Hamas zal best een terreurorganisatie zijn, maar daar heeft de gewone Palestijn toch verder niets mee te maken. Die zijn er maar mooi klaar mee, gegijzeld worden door en de eigen Hamas-regering en door de staat Israël. Gewoon te belachelijk voor woorden. Natuurlijk vindt onze blonde paspop (Wilders) het allemaal volstrekt rechtvaardig wat Israël allemaal uitspookt. Kan ook niet anders, want zijn partij wordt gefinancierd met geld uit Israël. Het zou de VS en de EU sieren als er nu eens keiharde strafmaatregelen genomen worden tegen Israël. Ik ken de ins en outs van deze actie niet, maar het lijkt er verdacht veel op dat Israël onnodig veel geweld gebruikt heeft en dat kan en mag niet. De reactie van minister Verhagen was helemaal hilarisch, hoewel dat niet het juiste woord is. Het leek hem goed als Israël zelf een ONAFHANKELIJK onderzoek in gaat stellen, natuurlijk joh, droom lekker verder!


  Maak melding

 20. Bericht door dick, op 1 juni 2010 om 11:53 (over geluk)

  Zeg Dick, ik weet niet of het er nu nog instaat, maar had je vroeger in de teleroepert niet zo’n tekeningetje met een tekst: Geluk is…………
  Stond er jaren in volgens mij.8)


  Maak melding

 21. @Dick 11.53. Lijkt me idd een probleem. Als zo’n nummer niet klopt kent het systeem um niet. Van Geluk hej nooit genoeg. In dit geval zul je de juiste titel onder irgendwo een trefwoord moeilijk vinden want er zijn natuurlijk nogal wat boekjes met Geluk in de titel. Organisatie vragen om de juiste titel, en dan tnet op, lijkt me.


  Maak melding

 22. @ papa…mooie tip

  Papa, op 1 juni 2010 om 12:10

  weet wat je bedoelt. Volgens mij niet alleen in de TTTT Was tof, misschien nog wel op het www. Bedankt.


  Maak melding

 23. @ Drama; er zit blijkbaar weinig anders op. Bedankt!

  Organisatie vragen om de juiste titel, en dan net op, lijkt me.

  Zeker mooi wapen Papa! Vind dat waterschappen vaak mooie wapens hebben. Heb je die verklaringen tot verheffing in de raad der adelen wel eens gelezen…die aan dijkgraven/watergraven worden uitgereikt?

  De waterschapswereld staat bol van symboliek en historische links. Wij hebben hier een vitrine met allemaal verzamelde spullen uit het verleden. Iedereen die hier binnenkomt blijft hier eerst een tijd staan kijken…..en dan zitten we nog maar in een districtskantoor.


  Maak melding

 24. @ Zucht 12:07; Helemaal eens. Vooral met

  Idd gegijzeld door eigen regering en door Israël. Ook hier treffend: De reactie van minister Verhagen was helemaal hilarisch, hoewel dat niet het juiste woord is. Het leek hem goed als Israël zelf een ONAFHANKELIJK onderzoek in gaat stellen, natuurlijk joh, droom lekker verder!  Maak melding

 25. Ook in de buurt:

  Een 44-jarige vader uit Heerde heeft een pony een paar rake trappen verkocht. Nadat de 8-jarige dochter van de man van het dier af was gevallen stormde hij de renbaan op.

  Hij raakte de pony in de buik. Hij zou daarbij hard aan de teugels hebben getrokken om het dier in bedwang te houden. Volgens getuigen schopte de man acht keer. Hij kreeg voor zijn actie een boete van vijfhonderd euro.

  Het vergrijp vond plaats tijdens een concours. De dochter van de man bleef overigens ongedeerd bij de val  Maak melding

 26. Zojuist even rondgestruind op de “wapen” site. Staat ook een mooi wapen van Zwolle op. (even naar beneden scrollen).
  Zeg Dick, ben jij misschien (ook) conservator van het waterschap museum in jullie districkt kantoor?;)  Maak melding

 27. Dick herinner jij je nog dat er sprake was van een optreden in het oosterenk stadion, ik stond al te 😀 boven op te tafel maar de energie om te blijven dansen is nu weg hahaha


  Maak melding

 28. @ Papa…zou graag het “mini-museumpje” in beheer hebben. Maar ons aller chef Nico heeft het allemaal bij elkaar gesprokkeld. Vanuit Wold & Wieden en wij zitten hier pas 10 jaar. Hij is veel weg en pikt veel, maar kom niet aan zijn verzameling spulletjes. Zo bezittering is hij overigens ook over ons rijksmonument gemaal Stroink. Waarin op termijn ook een museumpje zal verschijnen. Ben er al een tijd niet geweest, toch maar eens kijken.

  Ons Hoofdkantoor heeft ook interessante artikelen uit de oudheid, maar geen historische-museumwaardige-artikelen helaas. Ons andere (en laatste) distriktskantoor ook niet helaas.
  —-
  Maar ik weet niet of je Zwollenaar bent? Bij het Zuiveringschap West Overijssel Ruiterlaan 7 (grote vila) bewaarden we ook historische-museumwaardige artikelen. Dat is meeverhuisd met veel artikelen van de oude waterschappen, toen we begin jaren ’90 WGS vormden. Daar, aan de Dr. van Thienenweg kan vast wel e.e.a. getoond worden door conservator Bertus S.

  Waterschappen een voortdurende historische bron van inspiratie.

  Kijk maar naar wat Willem-Alexander deed: Benoemde zichzelf tot de watermanager van Nederland. ok, zal wel op de achtergrond danig bijgeschoold zijn, maar toch: dat thema “water” blijft van levensbelang.

  Had een interview met chef Henk van chef Nico (gelijk onder de directeur), hij is een tijd in Uruzgan geweest. Als deskundige hulp zeg maar. Hij: “Die oorlog gaat niet over de Taliban, maar over water”.


  Maak melding

 29. Ik ben niet zo van skik in de vorm van Skik;)

  Moet nog ff bekijken Dick, gaan eerst een poging doen in de sportschool:P


  Maak melding

 30. Oh vind ut wel cool. Goeie teksten soms, zoals op fietse.
  Sportschoolbikkel! Je gaat er toch niet vaker heen omdat the-Plantman er ook komt 😮


  Maak melding

 31. Haha plantje is er door de weeks volgens mij helemaal niet;D Ik ga er de laatste tijd juist te weinig heen, daarom ga ik vanavond gezellig samen met Marcel. (maar op dinsdag is het meestal pokke druk, dus vermoed dat we snel weer thuis zijn)


  Maak melding

 32. Hopen dat het meevalt dan. Kun je misschien de hele wedstrijd nog zien vanavond. Dacht dat Plantje ongeveer sliep tussen de halters, om straks afgetraind op het podium te verschijnen.


  Maak melding

 33. Het CPB concludeert in de doorrekeningen dat een aantal verkiezingsprogramma??s enkele honderdduizenden extra banen zullen opleveren. CDA en VVD lijken zelfs de banenmachines van de toekomst. De berekeningen van het CPB zijn echter eenzijdig en weerlegbaar.

  Sterker, ik voorzie eerder dat het voorgenomen beleid van deze partijen zal leiden tot een nieuwe werkende onderklasse en groeiende armoede. Dit is niet terug te vinden in de conclusies van het CPB. Ik hecht er dan ook aan de verstrekkende gevolgen van ongeremde participatieprikkels op een rij te zetten, zodat we na 9 juni kunnen gaan werken aan gewoon goede banen.

  Wat berekent het CPB eigenlijk?

  Keuze
  Er zijn economen die beweren dat werkloosheid een vrije keuze is. Banen zijn er genoeg, maar de werklozen zijn simpelweg niet bereid deze banen aan te nemen. Dit zijn veelal dezelfde economen die ooit voorspelden dat een economische crisis iets van het verleden was. Het CPB lijkt tot deze club te behoren.

  Neem de plannen van de VVD. Volgens het CPB verbeteren zij de werkgelegenheid met bijna 6 procent. Echter, het leeuwendeel van deze score wordt behaald door het versoberen van de WW, Wajong, WSW, Bijstand en AOW. Het CDA behaalt haar score op werkgelegenheid (6 procent groei) zelfs geheel door het versoberen van de sociale zekerheid. En D66 en GroenLinks creëren werkgelegenheid via het verkorten van de WW.

  De gedachte van het CPB (en blijkbaar ook deze partijen) is dat mensen een uitkering ontvangen door een eigen, vrije keuze. Als je de uitkering afpakt, gaan ze vanzelf werken. Ik vind deze benadering onvolledig en gevaarlijk. Ik verwacht juist dat louter negatieve participatieprikkels geen baan extra opleveren. Ze leiden wel tot slechtere arbeidsvoorwaarden, minderwaardig werk en armoede.

  Wat gebeurt er als we iedereen vanuit de uitkering de arbeidsmarkt op jagen? Als deze mensen moeten gaan bijverdienen voor een menswaardig bestaan, omdat de uitkering tot wel 20 procent wordt gekort?

  Lager loon
  Deze nieuwe toetreders zullen bereid zijn om voor lager loon te werken, omdat het voor hen pure noodzaak is extra geld bij elkaar te schrapen. Deze nieuwe toetreders zullen bereid zijn om voor lager loon te werkenDeze nieuwe banen zijn er nu niet. Het grote aanbod van arbeid zal leiden tot druk op de arbeidsvoorwaarden aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Zo ontstaat een race-to-the-bottom in sectoren en beroepen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Deze ontwikkeling zal zeker doorwerken naar andere groepen op de arbeidsmarkt. En zonder dat er maar één baan bij komt. Er is slechts sprake van verdringing van de mensen die er nu werken.

  Vergelijk het met Poolse arbeiders, die ook bereid zijn om voor een veel lager loon en zonder afdracht van sociale premies aan de slag te gaan en daarmee goedkoper zijn dan Nederlandse werknemers. Resultaat is verdringing van Nederlandse werknemers, geen extra banen en een uitholling van de arbeidsvoorwaarden

  In tijden van crisis zijn banen belangrijk. Maar dan wel goed en volwaardig werk (decent work). De FNV zet zich ervoor in dat iedereen in Nederland aan het werk kan tegen een volwaardig loon, en met rechten in de sociale zekerheid, veilige arbeidsomstandigheden en een perspectief voor de toekomst.

  Opbouwen
  Met werk moet je een zelfstandig leven kunnen opbouwen. Met de versobering van de sociale zekerheid en daarmee de verslechtering van de voorwaarden, komt deze doelstelling onder druk te staan. We gaan dan naar een situatie waarin mensen een tweede of derde baan nodig hebben om het gezin te onderhouden.

  In tijden van crisis kun je de mate van beschaving van een samenleving het beste peilen. Ik geef geen stemadvies. Maar wel een waarschuwing: laat uw keuze niet alleen afhangen van een beperkte en eenzijdige berekening van het CPB over de werkgelegenheidseffecten in de verkiezingsprogramma??s. Die berekening geeft geen zekerheid over de kwaliteit van de werkgelegenheid in de toekomst.

  Agnes Jongerius is voorzitter van de FNV in de VolksKrant  Maak melding

 34. @ Wichert, net ff nagevraagd aan vlotte en leuke collega (communicatie bij Emmen)….Berry Z. moet idd bij Emmen weg. Iedereen vind het hartstikke jammer!
  Door het samenwerkingsverband met Heerenveen komt Brucht B. (beiden natuurlijk nogsteeds WVF-er in hart & nieren ;)) nu in zijn plaats. Maar ze had geen tijd het allemaal toe te lichten omdat ze hier kwam vergaderen.


  Maak melding

 35. Bron Nu.nl

  DEN HAAG – De antikraakwet is een feit. Kraken is daarmee ‘crimineel’. De wet, die vorig jaar op het nippertje door de Tweede Kamer werd aangenomen, is nu ook door de Eerste Kamer geaccepteerd.

  © NovumDe PVV hielp het kraakverbod vorig jaar in de Tweede Kamer aan een meerderheid, nadat de indieners CDA, CU en VVD met de verhoogde maximale straf van een jaar wegens kraken waren gekomen, in plaats van de voorgenomen vier maanden.

  Ze verdubbelden tevens de straf voor huisvredebreuk naar een jaar. De straf voor kraken met intimidatie of geweld werd verdubbeld tot maximaal twee jaar.  Maak melding

 36. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Hypotheekrenteaftrek: aanpakken of afschaffen?
  – Nederlandse woningmarkt zit muurvast
  – Interview met Jolande Sap, nummer twee op de kieslijst van GroenLinks

  Sport: oefeninterland Nederland-Ghana
  (SBS6, 19:55)
  – Met vanaf 20:00 uur een rechtstreeks verslag vanuit de Kuip in Rotterdam

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Netwerk analyseerde de standpunten en de ‘MP-factor’ van Job Cohen en confronteert hem daarmee

  Nova politiek (N2, 22:15)
  – Emile Roemer en zijn gevecht tegen ‘rechts’

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Tennis: samenvattingen vanaf Roland Garros
  – Voetbal: de oefeninterland Nederland-Ghana

  Studio sport: Roland Garros (morgen, N1, 14:00)
  Met rechtstreekse verslagen vanuit Parijs

  VOETBAL: Sport: Oefeninterland Nederland-Ghana (SBS6, 19:55)
  Terwijl Nederland langzaam oranje kleurt (nog anderhalve week voor het WK!) staat er weer een oefenwedstrijd op het programma, ditmaal tegen Ghana. Het is de eerste wedstrijd waarin Van Marwijk met zijn definitieve selectie werkt. De geblesseerde Arjen Robben trainde weer mee met de groep, maar zal waarschijnlijk nog niet spelen

  FILM: The Truman Show (Veronica, 20:30)
  Hoogst originele satire (1998, Peter Weir) over realitytelevisie. De brave burger Truman Burbank (Jim Carrey) ontdekt langzaam dat hij de hoofdrol speelt in een realitysoap en dat zijn leefwereld fictief is. Zijn gehele sociale omgeving weet het en speelt mee in de soap, behalve Truman zelf. Geestig, schrijnend, ontroerend – een moderne klassieker

  CULTUUR: Opening Holland Festival
  (N2, 23:00)
  Het beste uit de internationale kunst- en cultuurwereld verzamelt zich weer in Amsterdam de komende weken waar het Holland Festival van start gaat. VPRO en NPS presenteren dagelijks een journaal, met in de eerste, extra lange uitzending aandacht voor het openingsconcert van de legendarische Egyptische zangers Oum Kalthoum.

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – The late show met David Letterman. Te gast: acteur Chris Rock en actrice Jane Lunch (22:45)

  Paul Rosenmöller en de lijsttrekkers
  (N2, 18:50)
  – Femke Halsema, lijsttrekker GroenLinks

  De wereld draait door – De toegift (N3, 19:30)
  Tafelheer: Felix Rottenberg
  – Alexander Pechtold, lijsttrekker D66
  – Hans Wiegel, VVD-icoon
  – Muziek van Sabine Uitslag (CDA), Anouschka van Miltenburg (VVD) i.s.m. Ernst Daniël Smid
  – Huisband The Souldiers, Nico Dijkshoorn (gedicht) en Maurice de Hond (peiling)

  Nova College Tour (N3, 20:30)
  – Jan Peter Balkenende, lijsttrekker CDA/demissionair premier

  Wat kiest Nederland (RTL4, 22:35)
  – Gasten nog onbekend

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet en GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema in debat over de acceptatieplicht
  – Herman Wijffels over het ontbreken van het thema duurzaamheid in de verkiezingsstrijd
  – Het verhaal van Cindy van het Ende, moeder van de 9-jarige Jelte die in coma werd geschopt

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – Marianne Thieme, lijsttrekker Partij voor de Dieren
  – Rita Verdonk, lijsttrekker Trots op Nederland
  – Sportkenner Marcel Rözer over de oefeninterland Nederland-Ghana
  – Opiniepeilingen met Tom van Dijk van bureau Intomart/CfK

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Kijkcijfer
  Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) ziet politici de meest uiteenlopende dingen doen op televisie. ‘In het kader van de nationale omroepactie ??Leuk met lijsttrekkers?? trok Netwerk (maandag, Nederland 2, 20:25, 486.000 kijkers) op met Rita Verdonk, voor een staaltje actiejournalistiek. Rita werd meegenomen voor een ⤽blind date⤝.’ Verdonk moest live op Radio 1 in discussie over haar plannen met de publieke omroep. ‘Onbegrijpelijk dat er politici waren als Mark Rutte, die zich niet leenden voor een blind date, vond Rita. ⤽Als je nou premier van Nederland wilt worden en je durft dit niet eens aan, dan ben je toch niets waard?⤝ In de TV Kantine werd instemmend geknikt.’
  ***
  Ook Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) merkt dat politici vlak voor de verkiezingen ‘elke minuut zendtijd met beide handen aangrijpen. […] In de stortvloed aan kort door de bocht geformuleerde vragen en antwoorden van de politieke standwerkers onderscheidt Paul Rosenmöller en de lijsttrekkers (maandag, Nederland 2, 18:50, 275.000 kijkers) zich.’ Iedere avond spreekt Rosenmöller met een lijsttrekker van de Grote Acht. ‘Het leidde tot nu toe tot aardige bespiegelingen: met Job Cohen (PvdA) over het verschil tussen socialisme en sociaal-democratie, met Emile Roemer (SP) over productieverhoudingen en zeggenschap en met Rutte over zijn definitie van liberalisme. Rosenmöllers stokpaardjes neem je er graag voor op de koop toe.’  Maak melding

 37. Joh ben weer terug. Uitslag van de scan geeft een hoop duidelijkheid. maar het jammere ervan is dat ik onder het mes moet en 4 weken revalideren. Maar de vooruitzichten zijn goed! Iedereen genoten van het mooie weer hier?


  Maak melding

 38. Drie Zwollenaren van 18, 19 en 22 zijn in de afgelopen weken aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen op twee snackbars. Deze overvallen vonden plaats op 9 december 2009 op een cafetaria aan het Petuniaplein en op 30 december 2009 op een snackbar aan de Rijnlaan. Hierbij werden de slachtoffers, waaronder een baby, met vuurwapens bedreigd.
  Jeugdbende
  De drie verdachten maken deel uit van een grotere groep die zich bezig hield met diefstal en omkatten van motoren, woninginbraken, mishandelingen en openlijke geweldpleging. Gedurende het onderzoek werden nog vijf leden van deze groep van 14, 16, 18, 19 en 21 jaar uit Zwolle aangehouden voor deze feiten. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Gedurende het onderzoek werden diverse woningen van verdachten doorzocht. Hierbij werden o.a. (vuur)wapens, munitie, gestolen motoren en fietsen aangetroffen.  Maak melding

 39. Goed nieuws Reintje!!

  Drie Zwollenaren van 18, 19 en 22 zijn in de afgelopen weken aangehouden

  Heftig:

  De drie verdachten maken deel uit van een grotere groep die zich bezig hield met diefstal en omkatten van motoren, woninginbraken, mishandelingen en openlijke geweldpleging. Gedurende het onderzoek werden nog vijf leden van deze groep van 14, 16, 18, 19 en 21 jaar uit Zwolle aangehoude

  Verdere aanhoudingen niet uitgesloten….maar VEERTIEN JAAR. Dan ben je echt de weg kwijt 😮
  En aangetroffen bij huiszoeking:

  o.a. (vuur)wapens, munitie, gestolen motoren en fietsen aangetroffen.  Maak melding

 40. Bericht door dick, op 1 juni 2010 om 19:10
  Wanneer gaat ’t mes er in Derk? 4 weken revalideren in de zon

  Ik wil er nog even over nadenken of ik het wel of niet laat doen risco’s moet ik overwegen. Dus al een afspraak gemaakt met iemand die er evaring mee heeft in Rotterdam


  Maak melding

 41. Ik zal de volgende keer hem meenemen als we elkaar weer zien evenals die collectie van The Police, maar die van Jim is goed. Hoop gedichten die “hij” voorleest die later in parijs zijn gevonden gecombineerd met muziek


  Maak melding

 42. Bericht door dick, op 1 juni 2010 om 19:36
  @ Derk, werven-vraag 09:05 nog gezien?

  Nee hier in het algm. log? Ga ik even kijken…….


  Maak melding

 43. Oh ja hij dichtte ook. Anders organiseren we een keer een Love & Peace-bijeenkomst ala (Milliger)Playa; Mastenbroek meets Woodstock.
  Joe Cocker, Crosby Stills etc, Janis Joplin etc etc vermengd met Jim, The Police, U2 alles kan….dan. Gedichten van Jim worden voorgedragen bij de ondergaande zon. Een knisperend vuur verlichte de als schimmen dansende mensen….En het was nog lang niet afgelopen.


  Maak melding

 44. Bericht door dick, op 1 juni 2010 om 19:46
  Oh ja hij dichtte ook…..blablabla…

  Oeiiiii Foei Dick toch dat was waar hij mee begonnen is en groot door geworden is zie zijn extreme optredens/uitingen. Had meer van je verwacht 😉

  the dessert ,dode indiaan helemaal verzonnen zo zijn er zoveel. hupatee dick terug naar de klas jij

  Maak melding

 45. Ok bedankt, weet ook niet welke die gozer beheert. Laat maar dus. Wel veel werven dan voor zo’n stadje waar je in een paar seconden door bent.
  Gefeliciteerd met 4 op een rij! Zullen we de volgende keer eens Risk spelen, of Stratego, Scrabble of schaken? Vorige week donderdag sinds tijden weer eens geschaakt. Maar verloor al veel te snel. Er zou eigenlijk meer gespeeld moeten worden.


  Maak melding

 46. Herdersmatje toch? Neuh die overleef ik nog wel. De pionnen moeten de waardevolle spelers een beetje speelruimte geven. Willen we zelf immers ook.


  Maak melding

 47. Nou dan spelen we zaterdag op de millingerplaya even en potje schaak. Nu ga ik onder de douche en rij over een uur naar Tsjechië anders ben ik vrijdag middag niet thuis en dat neemt mij die kleine dan kwalijk.


  Maak melding

 48. ;Dhahaha, dick…welnee, eerder ‘one step back to sanity’ …zoals dat heet.
  Maar wat is Henk GOED he, in het lagerhuis?
  Morgen weer kijken.
  En die vrouw met lippenstift en blonde pluk haar is nog steeds mega mega irritant…


  Maak melding

 49. Goeie reis Derk, zaterdag gaat niet lukken. Dan is vrouw-dick jarig. Volgende week maar eens zien. De Praagse-Lente(bode) krijgt met jou wel een heel ander gezicht.


  Maak melding

 50. QM, ik heb nog geen seconde van het Lagerhuis gezien. Maar die extreme mening van de man die eerst Geert op schoot heeft en daarna voor “rijken steeds rijker” kiest hoeft ook niet van mij.


  Maak melding

 51. Troost je QM, kom dat hoofd van brekebeen JP ook regelmatig tegen onderweg naar mijn werk. Veel agrariërs he. Blijven net zo stug voor die club als dat ze aan de Rabo (voorheen Raiffeisenbank/Boerenleenbank) vastzitten.


  Maak melding

 52. Och, als je zo lang als wij op deze aarde rondloopt, zie je de voortekenen al ; Cohen word premier, sinds het dalen der zetelaantallen van die rattevanger van venlo is dat toch min of meer (- hou nog een slag om de arm) uitgemaakte zaak.


  Maak melding

 53. Rutte staat anders virtueel nogal voor. Natuurlijk is Cohen veel meer een MP een man die boven de partijen staat. Mark lijkt wel een broertje van brekebeen JP. We hadden hier Geert en zijn roeiboot-vriendin ook. afgelopen zaterdag[/url]


  Maak melding

 54. Bericht door dick, op 1 juni 2010 om 20:40
  Troost je QM, kom dat hoofd van brekebeen JP ook regelmatig tegen onderweg naar mijn werk. Veel agrariërs he. Blijven net zo stug voor die club als dat ze aan de Rabo (voorheen Raiffeisenbank/Boerenleenbank) vastzitten.

  Wees maar blij dat jij nergens aan vastzit.:)

  Waren het allemaal nog maar Boerenleenbanken dan hadden we die ellende ook niet over ons gehad.


  Maak melding

 55. Hé Assie; prut jongen. We jensen al weer bijna dwars door de mooie week heen. Ben net precies, voor bepaalde diensten, aan het overstappen naar de ASN-bank trouwens.

  De ASN Bank is een zelfstandig opererende duurzame bank en onderdeel van SNS Reaal. Sinds haar oprichting in 1960 is de ASN Bank actief op het gebied van duurzaam bankieren voor de particuliere markt en een deel van de zakelijke markt (maatschappelijke organisaties en bedrijven die niet in strijd zijn met de ondernemingsprincipes van de ASN Bank) in Nederland.

  In een tijd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer weerklank vindt in het bedrijfsleven, het bankwezen in het bijzonder, wil de ASN Bank haar toonaangevende positie verder uitbouwen door een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van duurzame vermogensopbouw en door het actief verwerven van een groter marktaandeel. Hierdoor kan de ASN Bank een steeds grotere duurzame factor van belang vormen in de zich verder internationaliserende financiële markt.

  De ASN bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Daarom vinden wij bij de ASN Bank kinderarbeid, dierenleed, klimaat, mensenrechten en gentechnologie bijzonder belangrijke onderwerpen. Die spelen een beslissende rol bij al onze investeringen. Maar als bank streven we uiteraard naar een optimaal financieel rendement.  Maak melding

 56. @dick van je favo krantje (gelezen in de APPLE APP. van de VK)

  AMSTERDAM – Zeven kleine partijen, zeven programma??s. Een beknopt overzicht van de belangrijkste standpunten. ??Twee zetels moet kunnen.??
  PiratenPartij

  De PiratenPartij staat voor hervorming van het auteurs- en octrooirecht en voor het waarborgen van digitale burgerrechten. De partij maakt deel uit van een internationale beweging die zowel in de Zweedse als in de Duitse politiek voet aan de grond. Met argusogen volgen ??de piraten?? de ontwikkelingen rond Lijst 17 die dezelfde doelgroep (jongeren) en overlappende partijpunten kent.
  Lijst 17

  De politieke jongerenpartij is opgericht door omroep BNN en geniet daardoor al de nodige media-aandacht. Maar daarmee zijn ze er nog niet. Ze moeten zelf de campagnekosten zien te financieren en zowel de kandidaten als hun medewerkers zijn jong en onervaren. Naar eigen zeggen kennen ze geen politieke kleur, maar de nummers 1, 2 én 3 van de lijst komen uit linkse hoek.
  Nieuw Nederland

  Nieuw Nederland promoot zichzelf als een spirituele partij met een realistische benadering. Lijsttrekker Jan Frank Kroes, voor ingewijden ook wel ??JFK??, werkt in pak en stropdas voor de overheid, maar in zijn achterban bevinden zich veel mensen met creatieve beroepen. Een van de hoofdpunten is een basisinkomen voor iedereen, als vervanging voor kinderbijslag, studiefinanciering, uitkering enzovoort.
  Evangelische Partij Nederland

  De EPN is teleurgesteld in de gevestigde christelijke politieke partijen. Partijvoorzitster Yvonne Laclé, afkomstig van de ChristenUnie, vindt dat ze het debat over de moreel-ethische kwesties onvoldoende aanzwengelen. Ze hoopt wat dat betreft een steuntje in de rug te worden van de SGP, maar dan als partij die wél vrouwen in haar gelederen accepteert.
  Partij voor Mens en Spirit

  De partij rond astrologe Lea Manders streeft naar ⤽politiek op basis van modern spirituele grondslagen⤝. Manders wil ⤽handelen uit verbinding met elkaar en met het hogere⤝ en de machtstructuren binnen de politiek ⤽liefdevol ontmantelen⤝. De Partij voor Mens en Spirit pleit onder meer voor een door de overheid gegarandeerd inkomen voor huismoeders en mantelzorgers.
  Heel Nederland

  Heel Nederland zet zich in voor ⤽de moeders in onze samenleving⤝. Nummers één en twee Daisha en Sander de Wijs willen een basisuitkering invoeren voor moeders die de eerste vier levensjaren van hun kind niet gaan werken. Ook zijn ze voor het opschroeven van de leerplicht naar 6 jaar, zodat kinderen ⤽de geborgenheid van het gezin⤝ meekrijgen.
  Partij één

  Partij één kan bogen op een aantal prominente lijstduwers. Rabbijn Awraham Soetendorp staat op nummer zestien, cabareti?re Nilg?n Yerli op vijftien en managementgoeroe Harry Starren op dertien. De partij van lijsttrekker Yesim Candan profileert zich als een multiculturele ondernemerspartij die inburgeringscursussen wil afschaffen en de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt wil verbeteren.  Maak melding

 57. …en die laatste snapte ik ook al niet helemaal; ‘inburgeringscursussen afschaffen en de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt verbeteren’ …

  In de VS MOET je juist inburgeren, anders mag je daar niet eens stemmen…terwijl men hier juist diep buigt voor alles wat de meeste elementaire nederlandse samenlevings regels niet snapt en mensen dan aan het handje mee- neemt om het desgewenst voor te kauwen en helpen afslikken…
  En dan heb ik het dus helaas niet over de talloze ouderen of meervoudig gehandicapten die door gebrek aan hulp niet kunnen stemmen…al zouden ze dat graag willen.:(


  Maak melding

 58. Ik heb me echt gruwelijk geërgerd aan het feit dat medelanders alwéér aan het handje worden genomen om te helpen stemmen…en in rotterdam is zelfs een heel bataljon aan hulp ingesteld opdat de heren en dames het maar mogen doet zoals het MOET.
  Hoepel op zeg, elk beetje zelfredzaamheid is teveel gevraagd…en nogmaals, degenen die de hulp wel hard nodig hebben dan??? Ik las dat in sommige instellingen stemkaarten worden weggegooid ivm tekort aan personeel om mensen te helpen stemmen!!!

  kom, laten we ze allemaal een hoofddoek omdoen… ik ben het beu.


  Maak melding

 59. @ QM; begrijp helemaal nixxx van je post 0:06 hebben ze je weer opgenaaid bij Henk? Maar we hebben het er over, zit al jaren bij een stembureau. Iedereen die zijn/haar stem uit wil brengen moet de mogelijkheid krijgen is het uitgangspunt lijkt me?


  Maak melding

 60. dick; er was sprake van dat allochtonen GEHOLPEN zouden worden met naar de stembus gaan ed, en in rotterdam zijn zelfs hosts en andere maatregelen genomen om te voorkomen dat men met 2, 3 mensen in een stemhokje gaat staan…

  En dat terwijl hulpbehoevende ouderen, of mensen met meerdere beperkingen niet eens van hun stemrecht gebruik kunnen maken…omdat naar het schijnt, per instelling maar 12 stemkaarten gebruikt worden…vanwege menstekort worden de andere kaarten weggegooid…
  Dus blijkbaar ben je als ouder hulpbehoevende staatsburger, of staatsburger met meerdere beperkingen minder waard dan een allochtoon…
  (sorry dat het zo wilders- achtig klinkt…)

  Het word steeds gekker in nederland.Als je niet kunt stemmen, je ?berhaupt geen verschil ziet tussen de verschillende partijen, stem dan niet.  Maak melding

 61. En misschien is het daarom wel goed dat nederland een beetje verrechtst, want alles wat er zelf een zooitje van maakt, wat geen 2 zinnen normaal abn praat moet maar GEHOLPEN worden, zelfredzaamheid? nooit van gehoord…

  Bij ons in de famillie hebben we ook zo een kneus zitten, eerst een kindje maken, maar een baan…een dak boven het hoofd??? welnee…
  Moet je zo iemand pamperen??? Welnee, dan is de kans groot dat kind no. 2 eraan komt…aan de meest basale leefomstandigheden kan niet worden voldaan maar iedereen moet het maar leuk vinden…

  Wat is er mis mee om ZELF je broek op te houden, waarom moeten we alles wat er te lam en te beroerd voor is maar helpen???


  Maak melding

 62. @QM, wat is het alternatief? Iemand die wil stemmen niet laten stemmen?

  – Heb je geen vertrouwen in de hulp?
  – Als ze ons erom vragen zeggen we gewoon wat de opties zijn.
  – Haal de letterlijke tekst van de kiestwet er anders ff bij. Die klagers weten het toch zo goed? Of zijn het nog steeds “echter klagers” die niet met alternatieven en andere argumenten dan onderbuikargumenten komen?
  – Wat vind je er dan van dat er zoveel moeite wordt gedaan om mensen die in het buitenland werken te laten stemmen? Anders besparen we die kosten en moeite ook? Staat ook beter op het totaaloverzicht uitgebrachte stemmen op de VVD en CDA.


  Maak melding

 63. Je lijkt al een belangrijk argument om te hebben om rechtsblok op te richten: je lijkt mensen uit te sluiten?

  Hoe is het overigens met de overlast van boerenzonen daar?


  Maak melding

 64. waarom is het nou meteen rechts wat ik zeg, ik neem gewoon stelling tegen het feit dat het altijd dezelfde hulpeloze meuk is die geholpen moeten worden.De bekende bodemloze put…ik snap wel dat het tegen het zere pvda- been is, maar daarom ben ik het er nog niet mee eens.

  Staatsrechterlijk gezien gaan ingezetenen voor, of je het nou aanstaat of niet…dat is in griekenland zo, in marokko, in frankrijk…overal, behalve in nederland.
  Niet meer uit te leggen, dus dan weet je ook waar een deel van het pvv- electoraat vandaan komt.Dat zijn geen racisten of domoren…maar mensen als jij en ik die schoon genoeg hebben van het feit dat de duvel steeds maar op dezelfde hoop sch**t, ja toch???

  Wat is er mis met inburgeren,je te gedragen naar de regels van het land en jezelf te redden???
  En laten wij dan degenen helpen die het ECHT nodig hebben, die er niks aan kunnen doen dat ze hun stem niet kunnen uitbrengen, namelijk de ouderen die hulpbehoevend zijn of mensen met meerdere beperkingen.Niet degenen die maar 2 woorden nederlands spreken en achterwaards desintergreren (namelijk niet).


  Maak melding

 65. En ik hoef ook niet door zo een hemdjurk of voddebaal in mijn eigen land belachelijk gemaakt te worden, laat staan dat ik via belastingen heel hun leven en meer moet betalen…dan rennen ze maar naar unicef hoor.Ben er klaar mee.


  Maak melding

 66. qm.

  Vindt dat je een beetje uit je nek zit te kletsen nu.
  Elke partij bied aan met hulp om te KUNNEN stemmen,dus ook voor niet allochtonen,zoals bv ouderen,mensen die om wat voor reden geen vervoer hebben.
  En jah ik vind zo n uitspraak rechts gebral.


  Maak melding

 67. PvdA Bericht
  Aan: Leden en Belangstellenden PvdA-Zwolle
  Klik hier voor meer informatie over uw gegevens.
  Uw relatienummer : …….
  Van: PvdA – Afdeling Zwolle
  Onderwerp: Chauffeurs Rode Taxi gezocht!
  Datum: 02 juni 2010

  ——————————————————————————–

  Geachte mevrouw .. …..

  Op 9 juni telt elke stem. Daarom zet de PvdA de Rode Taxi in. Dankzij de Rode Taxi kan iedere kiezer die slecht ter been is en niet zelfstandig naar een stemlokaal kan gaan, toch stemmen. Iedereen telt mee!

  Wij zijn op zoek naar mensen die beschikking hebben over een rijbewijs en auto en bereid zijn op 9 juni stand-by te staan voor aanvragen van de Rode Taxi in de Zwolle.

  Het is afhankelijk van het aantal aanmeldingen hoe druk je het hebt.
  Je zult zeker niet de hele dag bezig zijn, maar zodra er een aanmelding binnen komt op het landelijke servicenummer, moet je wel paraat staan. Meld je vandaag nog aan via……. en vermeld daarbij je naam en mobiele (!) telefoonnummer

  Vereisten:

  Je hebt een rijbewijs
  Je hebt de beschikking over een auto (hoeft niet rood te zijn)
  Je bent op 9 juni tussen 9.00 en 19.00 uur beschikbaar én goed bereikbaar, om mensen die slecht ter been zijn naar het stembureau te begeleiden.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  B……. B…..
  Secretaris PvdA Zwolle

  ——————————————————————————–

  Deze kreeg ik net binnen,net zoals het bij andere partijen gaat.

  Klik hier als u geen e-mailings van de  Maak melding

 68. QM, 9.44 heeft nixxx met zere been van welke partij dan ook te maken.
  Algemene regels op een stembureau.

  Reactie op begin van 9:56. Dit zijn je eigen woorden: (oeps geen tags hier) “En misschien is het daarom wel goed dat nederland een beetje verrechtst”.


  Maak melding

 69. Nou ja, dan kom je tot de kern van het probleem, ELK mens huldigt wel zowel rechtse als linkse standpunten…

  dus al die politieke naargeestigheid die we nu over ons uitgesmeerd krijgen is allemaal puur uit eigenbelang…zo ook die ‘rode taxi’…heeft allah maar mooi voor gezorgt, al die voorzieningen.

  Jammer voor je, als je in een instelling woont waar de directie voor jou bepaald dat er niet gestemd kan gaan worden, ivm personeelsgebrek… had je maar eerder dood moeten gaan ofzo.


  Maak melding

 70. QM.

  Het spijt me QM,maar ik krijg nu stellig de indruk dat je door je veelvuldige getik op het lijntje bres,de realiteitszin ben kwijt geraakt.
  Denk dat jou uitspraken/ideeen beter passen bij het gezelschap wat bij bres/Willem lucht posten. Dezelfde kolder en giga grote waanzinnige onzin.


  Maak melding

 71. zwolse, he he, probeer ik eens de discussie hier eens op te laaien, sla jij ‘m meteen dood.
  Geeft niks hoor, maar om nou meteen als zijnde links of rechts weggezet te worden is wat kortzichtig…je kunt dan wel stellen dat mensen die dat doen, dezelfden zijn die stemmers richting pvv jagen…dus JA je hebt formeel gelijk, maar wat KOOP je ervoor…

  Durf eens na te denken, zet niet anderen die het anders zien of van gedachten willen wisselen meteen weg als inferieur of fout…


  Maak melding

 72. QM, ik constateer idd ook een bizarre hersenspoeling. Lachwekkend ook. Of je moet windvanen, lees je eigen teksten hier maar eens terug.

  Teksten als politieke naargeestigheid (maatregelen tegen de crisis? Welke welke partij? wat is het alternatief?)

  Jij: eigenbelang. Daar zijn we beiden tegen zo je weet. Doel je dan op de partij van het eigenbelang, de VVD?
  Wie of wat nam een rode taxi?
  Jij: “..heeft allah maar mooi voor gezorgt, al die voorzieningen”
  Sorry maar zo heb ik nog nooit gedacht: “voorzieningen waar God voor zorgt en waar Allah voor zorgt en als je nergens in gelooft regelt niemand iets voor je?”

  Nogal een droevig beeldvormend niveau, lijkt me. Of is het daar bij ome Henk zo enorm achteruit gesprongen? Heb je je door die nep-Zwollenaren (gewoon 1 anoniem lafbekkie natuurlijk) mee laten slepen? Vertel QM… wat is er in heaven’s name met je gebeurd? Kan ik iets voor je doen?  Maak melding

 73. Wat koop je ervoor als je willens en wetens een discussie wilt laten oplaaien met uitspraken die voor velen als extreem en kwetsent gezien worden. Dacht dat de lijntjes Bres/Willem Lucht toch een duidelijk voorbeeld zijn waar dat op uitdraaid en wat voor soort je ermee aantrekt.

  Een discussie is leuk,anders van mening zijn ook prima,maar ik voel mij niet geroepen om de standpunten van een rascistische club te gaan beargumenteren,dat geeft ze onverdiende aandacht en daar doe ik niet aan mee.


  Maak melding

 74. Zwolse, je ziet het door al je vooroordelen niet meer, maar ik ben NIET Brés, en zeker niet wee lucht.

  Zolang je jezelf als maatstaf blijft nemen en iedereen en alles wat daar ook maar enigzinds van afwijkt daarmee afwijst ben je een ARM mens.Ergo, mensen als jij zijn er mede debet aan dat wilders zetels wint, en nog geef je daar anderen de schuld van.
  Verregaande kortzichtigheid en teveel ego…typisch nederlands, zeker.


  Maak melding

 75. maar zo een zinnetje als ‘daar heeft allah maar mooi voor gezorgt’ is gewoon voor twee dingen vatbaar, de ene kant zet je er mensen mee weg , aan de andere kant is het bedoeld om te triggeren…

  😉


  Maak melding

 76. Maargoed, het ging niet om mij…
  de stelling is; we pamperen teveel de mensen – iets anders mag ik van de censuur hier niet zeggen- die het NIET nodig hebben, en degenen die wel hulpbehoevend zijn laten we in de kou staan.

  Wie??? Rechts, links, fundamentalist, stalinist:P… alle meningen zijn welkom.


  Maak melding

 77. Oordeel over mij zoals je wilt QM, Maar ben er van overtuigd dat ik rijker ben dan jij. Ik veroordeel geen mensen op religie/kleur of sexuele geaardheid.Iedereen heeft zijn waarde en geen enkele groepering verdiend het om het beschuldigende vingertje en het etiket te krijgen dat hun de oorzaak zijn van de huidige situaties.

  De geschiedenis laat zien ,wat daar uit voorkomt .En als ik ook maar iets kan bijdragen aan een sociale vreedzame maatschappij,voel ik mij ontzettend RIJK.


  Maak melding

 78. QM.
  Over kortzichtig en ego gesproken? Als je maandenlang met vrijewoord een tweepersoons weblogje aan het vullen bent, zegt dat meer van jezelf dan van van mij lijkt me.:o:o:o


  Maak melding

 79. maar die sociale,vreedzame maatschappij ontstaat helaas niet vanzelf8) en voor sprookjes moet je naar de efteling ( citaat van ehhhh….;D )

  Heb je ooit wel eens met een Fundamentalistisch moslim van gedachten gewisseld (of vraag ik nu iets heel erg buiten je comfort z?ne…), dan gebeurt namelijk het volgende; alles wat bij deze mensen buiten hun geloofsvisie valt is bij voorbaat fout.Er word dus van je gevraagd of je je alleen wil beperken tot de islamitische denkwijze ONGEACHT of je het wil of niet, of je het ermee eens bent of niet…
  daar sta je dan met je tolerante mond vol tanden…

  En als je met het argument komt ‘ja maar we wonen hier wel in nederland’ …dan discrimmineer je.  Maak melding

 80. Sorry QM maar ik ga jou volgende daginvulling niet worden,denk dat je op zoek zult moeten gaan naar een nieuw slachtoffer om de dag mee te vullen.

  Het gaat je goed,maar heb echt wat beters/zinvollers te doen.


  Maak melding

 81. Anouk-Michelle

  Hoorde “Hey Soulsister” in de auto; heerlijk meegalmen met open
  ramen 😀 Klinkt ie nog beter!

  Genoten van de tekst van “schouder aan schouder”.

  Ook de cd “Boven van Blof” schalde over de highway 😀  Maak melding

 82. @ QM, heb er ook weinig aan toe te voegen. Het treurnisniveau van Henk, Willem, Vree en Reinout heb je toch redelijk bereikt. Je uit te ultra-extreem. Terwijl ik je discussiepunt begrijp. Je zult ook begrijpen dat ik vind dat ik er zelf, bijna dagelijks, al meer dan genoeg op gereageerd heb bij Henk. Maar dit

  Heb je ooit wel eens met een Fundamentalistisch moslim van gedachten gewisseld

  en tunnelvisie, geldt natuurlijk voor alle fundies/extremisten:
  – zowel in het Christelijk als elk ander geloof
  – wel eens een extreme Hooligan gesproken
  – een neo-communist?
  – een extremist die enig andere ideologie zegt aan te hangen (Boekenstijn bijvoorbeeld)?

  Waarom wijs je voortdurend naar “hullie”?
  Valt er nixxx op jou aan te merken?


  Maak melding

 83. Debat over JSF gaat niet door.

  De Tweede Kamer zal in de huidige samenstelling niet meer debatteren over de Joint Strike Fighter (JSF), een Amerikaans gevechtsvliegtuig. PvdA, SP en GroenLinks hadden op een overleg aangedrongen tijdens het verkiezingsreces maar ze kregen daar woensdag tijdens een interne vergadering net geen meerderheid voor.

  De stemming eindigde in zes stemmen van het CDA, VVD, ChristenUnie en SGP tegen een overleg en vijf stemmen voor van de PvdA, SP, GroenLinks, PVV en Partij voor de Dieren. In zo’n procedurevergadering tellen alleen de aanwezige Kamerleden mee en niet het aantal Kamerzetels van hun partijen. Het CDA had een extra lid opgetrommeld en bij de VVD stemde ook de liberale voorzitter mee.

  PvdA, SP en GroenLinks staan erop dat Nederland zich uit de testfase van het Amerikaanse project terugtrekt en direct zijn handen aftrekt van het eerste testtoestel, dat al deels is aanbetaald. Daarover zijn vorige week moties aangenomen. De fracties gaan nu schriftelijke vragen stellen aan minister Eimert van Middelkoop (Defensie) over de brief die hij vorige week stuurde over de moties. Daarin meldde hij dat eerst overleg met de Amerikanen volgt over ⤸de ontstane situatie⤝ en dat de Kamer later ingelicht wordt.

  PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink wilde in een spoedoverleg opheldering, omdat de brief volgens haar voor meerdere uitleg vatbaar is. SP-Tweede Kamerlid Krista van Velzen is diep teleurgesteld. ⤸Het is een brief vol verwarring die alle reden geeft voor een debat.⤝ Van Velzen ziet die als een vrijbrief voor het minderheidskabinet om toch nog door te gaan met het eerste testtoestel.

  De SP’er is pissig dat de tegenstanders van het overleg, die de JSF wel zien zitten als de opvolger van de verouderde F-16, woensdag extra mensen hadden opgeroepen. ⤸Het is oncollegiaal, omdat ze weten dat er een Kamermeerderheid tegen de testfase is⤝, aldus Van Velzen. Volgens haar ligt het lot van de JSF nu echt in handen van de kiezer. CDA en VVD vonden een overleg onzinnig en stellen dat het kabinet al lang heeft aangegeven in de demissionare status geen onomkeerbare besluiten over de JSF te nemen.

  Een vragenronde kan enkele weken duren. Op 9 juni zijn verkiezingen en op 17 juni treedt een nieuwe Kamer aan.  Maak melding

 84. @ Plantman (topic overvalteam)…vreemd dat je dat grappig vond. Heb je dan ook zo weinig mensenkennis als Ed? Moest er zelf hard om lachen. Vind het juist hartstikke gaaf als mensen anders denken. Ben nu met QM digitaal in gesprek en met Zucht ben ik het ook niet eens. Maar Rogier (vast dezelfde als bij Willem op ’t draadje) begint wel elke keer zijn zin met “ik”. Heb eens een theorie gehoord dat mensen die dat doen zichzelf erg belangrijk vinden. Zou passen in mijn idee over de VVD. Weet jij al wat je gaat stemmen trouwens?

  Vreemd dat jij dat écht lijkt te denken…over mensen die anders denken dan mij. Maar je mag me gerust wijzen wat Ed bedoelt met “elke keer”, sta altijd open redelijke suggesties 😉

  Valt het je trouwens ook niet op dat vele met wijzen en met andermans leven bezig zijn? Zonder zelfkritiek….uiteraard.

  Het mooiste? het mooiste vind ik nog dat ik duidelijk reageerde op het woord “campagne”. Heerlijk, die onzin die Ed er dan allemaal bijhaalt. Dat “Moeten” ook, misschien “Moet” hij zelf heel veel? Thuis, op t’werk elders?  Maak melding

 85. @ QM, gelukkig leven we in een vrij land, waar iedereen zijn/haar mening mag hebben. Zoals je zelf zegt: moe kunne.
  Je mag van mij het woord “schijn” ook weglaten voor “tolerantie” maar had al begrepen dat je er wat ???’s bij had. Maar laat je niet beïnvloeden door dat spul daar he! Heb ik nog wat gemist daar, sinds het me te hard begon te stinken?

  Nee, ga vanavond niet naar Henk kijken. Weet ie al wat ie gaat stemmen, na de schootsessie met Geert en zijn reclamespotje voor de VVD? Jij dan? SP?

  Het belangrijkste: Wat is Maarten van Rossem nog geweldig in vorm he!!!


  Maak melding

 86. Ja idd, Maarten van Rossem, helemaal top.

  Heeft ook in varsseveld opgetreden, helaas was het deel 3 van een drieluik over de wereldgeschiedenis (en niet over de amerikaanse geschiedenis, zoals ons was voorgehouden) dus een hoop mitsen en maren, veel ‘wist -u-dat’ feitjes…en enkele weken later zat hij ergens anders in het gelderse en bleek dat hij precies dezelfde grapjes en zinswendingen gebruikte…

  beetje een domper.
  Ik ga wel Henk kijken, er zit trouwens nog zo een figurant op de voorste rij, ketting om de nek, matje…kan niet uitvinden of ‘tie ook haagsch is;)


  Maak melding

 87. Nog meer feiten:

  VVD wil budget Europa halveren, maar meer geld voor Defensie

  Hmmm dit gister gemist bij DWDD: Wiegel komt schaamteloos terug op zijn steun aan Verdonk. Maar tijd is belangrijk en hoefde Pechtold & Wiegel niet zo nodig te zien. Of het moet dat stukje over de Peroxide-coalitie betreffen. We hebben beeld

  CDA beschouwt verkiezingen als verloren

  VNG boos op Klink om bezuiniging op huishoudelijke hulp

  ‘Grove rekenfout VVD met zonne-energie’

  Vrouwelijke singles daten liever met Cohen dan met Rutte

  Job Cohen heeft dinsdag in Utrecht duidelijk gemaakt hoe de VVD de crisis betaalt: over de rug van de middeninkomens. Gisteren beweerde Mark Rutte nog dat middeninkomens er bij de VVD op vooruit gaan. Cohen noemde op een campagnebijeenkomst in de Winkel van Sinkel maar liefst tien redenen waarom dit niet waar is.

  1. 100.000 banen gaan verloren door roekeloos bezuinigen
  2. Een gewoon gezin verliest 200 euro aan koopkracht
  3. Het zorgpakket wordt uitgekleed: een dure aanvullende verzekering is nodig
  4. Bij de huisarts komt een kassa: het huisartsbezoek valt onder het eigen risico
  5. De huren gaan omhoog
  6. De salarissen van leraren, verpleegkundigen en politieagenten worden bevroren
  7. Gratis schoolboeken worden afgeschaft
  8. De duur van de WW wordt korter
  9. Het eigen risico wordt hoger. 300 euro, ook voor chronisch zieken
  10. De zorgtoeslag gaat omlaag

  Cohen stelt vast: “Dat geld gaat bij de VVD naar een belastingverlaging van de allerrijksten. Een directeur met een inkomen van twee ton gaat er 2000 euro op vooruit. Een doorsnee gezin verliest 200 euro. Díe tweedeling, waarbij de rijksten erop vooruit gaan en gewone mensen daarvoor de rekening betalen, die tweedeling wil de PvdA niet. Het zou Mark Rutte sieren als hij net als Cohen eerlijk is over de keuzes die hij maakt.”
  video

  Tweet van de dag
  wo 02 juni 2010
  Exemplarisch: VVD-ers kunnen het woord milieu niet vinden bij Lingo. Er staat potverdrie al MILIE… (vanaf 4:10) http://bit.ly/clABOF

  Voor morgen worden 23 graden voorspeld :D:D:D


  Maak melding

 88. Bits of Freedom: VVD kan wel wat privacy gebruiken
  Fred Teeven tot digitale boeman bestempeld
  Digitale Burgerrechtenorganisatie verzamelt protest-video’s tegen politieke partijen die digitale vrijheid verkwanselen.

  Fredje in vorm


  Maak melding

 89. Bericht door dick, op 2 juni 2010 om 14:43
  @ Plantman (topic overvalteam)…vreemd dat je dat grappig vond.

  Nou ja… ik zag er gewoon de humor wel van in. Misschien heb ik niet genoeg van de achterliggende geschiedenis meegekregen.

  Heb je dan ook zo weinig mensenkennis als Ed? Moest er zelf hard om lachen. Vind het juist hartstikke gaaf als mensen anders denken. Ben nu met QM digitaal in gesprek en met Zucht ben ik het ook niet eens.

  Nou ja…weinig mensenkennis. Ik kan niet voor Edwin spreken, maar van mezelf vind ik het wel meevallen. (Zal immers niet voor niets vertrouwenspersoon op ons project zijn.)
  Ik snap wel waar Edwin zijn punt vandaan haalt. Ik denk dat als je alle keren opzoekt waarin jij aangeeft dat mensen hun eigen leven niet moeten vergeten het zal opvallen, dat net daarboven iemand zijn/haar uitgesproken mening geeft over een bepaalde situatie, persoon of groep personen. Meestal is dat een mening waar jij het niet mee eens bent.

  Op de één of andere manier is dat voor jou denk ik een trigger om mensen erop te wijzen dat ze in de eerste instantie voor zichzelf leven. En alvorens ze zichzelf te druk gaan maken om anderen kunnen ze beter op hun eigen leven letten.

  Maar zie zoiets ook met een vette knipoog!

  Maar Rogier (vast dezelfde als bij Willem op ’t draadje) begint wel elke keer zijn zin met “ik”. Heb eens een theorie gehoord dat mensen die dat doen zichzelf erg belangrijk vinden. Zou passen in mijn idee over de VVD. Weet jij al wat je gaat stemmen trouwens?

  Zekers! Gok maar 🙂

  Vreemd dat jij dat écht lijkt te denken…over mensen die anders denken dan mij. Maar je mag me gerust wijzen wat Ed bedoelt met “elke keer”, sta altijd open redelijke suggesties

  Valt het je trouwens ook niet op dat vele met wijzen en met andermans leven bezig zijn? Zonder zelfkritiek….uiteraard.

  Och ja… Geef maar eens een mening zonder iemand anders te bekritiseren. Er is altijd wel iemand te vinden die het niet met je eens is.
  Maar nee, over het algemeen valt me niet op, dat mensen vooral met anderen en met wijzen bezig zijn. Met name in het topic waar dit verhaal ontstond werden pluimpjes uitgedeeld aan de politie en werd een oordeel over de daders (geen verdachten) uitgesproken.

  Het mooiste? het mooiste vind ik nog dat ik duidelijk reageerde op het woord “campagne”. Heerlijk, die onzin die Ed er dan allemaal bijhaalt. Dat “Moeten” ook, misschien “Moet” hij zelf heel veel? Thuis, op t’werk elders?

  Sommige mensen “moeten” nu eenmaal vrij veel. Ik denk dat je niet uit het oog moet verliezen, dat je zelf ERG veel vrijheid hebt. Met name in je werk volgens mij. Dat is lang niet voor iedereen zomaar weggelegd.
  Dus ja, velen van ons “moeten” bepaalde dingen.


  Maak melding

 90. BeeldBuisBode

  Hommeles bij het CDA
  EénVandaag (N1, 17:59), Netwerk (N2, 20:25) en Nova politiek (N2, 22:15)

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – CDA kwetsbaar in campagne
  – Langer doorwerken: hoe krijgen we het voor elkaar?
  – Alexander Pechtold is te gast

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Op ‘blind date’ met Emile Roemer
  – Geluidsoverlast bedreigt vissen
  – Crisis in het CDA

  Nova politiek (N2, 22:15)
  – Femke Halsema is te gast
  – Hommeles bij het CDA

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Tennis: Roland Garros
  – Hockey: Samenvatting HGC – Oranje Zwart
  – Voetbal: Het laatste nieuws over het WK in Zuid-Afrika en het Nederlands elftal

  Studio Sport: Roland Garros (morgen, N1, 14:00)
  Rechtstreeks verslag

  FILM: The Mothman Prophecies (RTL8, 20:30)
  Journalist (Richard Gere) geeft na de dood van zijn vrouw zijn baan op om vreemde verschijningen te onderzoeken in West-Virginia. Best aardig, deze stijlvolle bovennatuurlijke thriller

  DOCU: Het onvoltooide land (Canvas, 22:00)
  Tweedelige documentaire over de geschiedenis van de Belgische staatshervorming. Extra boeiend vanwege de huidige crisis. In deze eerste aflevering een blik op de periode 1944-1977. Over de eensgezindheid na de oorlog en de daarna steeds weer oplopende spanningen rondom de taalgrens

  DOCU: Import: Solo (N2, 00:05)
  De Australische Andrew McAuly verlangde altijd al naar het risicovolle avontuur. Begin 2007 laat hij vrouw en zoontje achter voor een kanotocht van Australië naar Nieuw Zeeland. Hij filmde de reis totdat de kano lek raakte. Zijn lichaam is nooit teruggevonden, zijn video’s wel

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – 1×20 Frenk. Frénk van der Linden ontvangt Piet Römer (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: Robin Williams en Usher (22:45)

  Paul Rosenmöller en de lijsttrekkers (N2, 18:50)
  – André Rouvoet, ChristenUnie

  De wereld draait door – De toegift (N3, 19:30)
  Tafelheer: Felix Rottenberg
  – Mark Rutte, VVD
  – Emile Roemer, SP
  – Alexander Klöpping, internet-expert
  – Jan-Kees de Jager, CDA

  Lagerhuis verkiezingen (N1, 20:30)
  – Job Cohen, PvdA
  – Mark Rutte, VVD

  Benali in boeken (N2, 21:30)
  Abdelkader Benali bezoekt Amsterdam en spreekt met:
  – Henk Hofland
  – Remco Campert
  – Matthijs van Nieuwkerk
  – Aaf Brandt Corstius

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – Presentator Jack van Gelder
  – Demissionair minister Ab Klink
  – Kunstschilderes Ans Markus

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Volgens Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) was de laatste aflevering van het tweeluik Dokument: Voet tussen de deur bij de PVV (dinsdag, Nederland 2, 20:55, 282.000 kijkers), gemaakt door filmer Frans Bromet, nogal teleurstellend. ??Het deed vermoeden dat Bromet met HP/De Tijd-achtige bravoure een undercoveractie had uitgevoerd. Dat viel tegen.?? Het programma deed zijn naam geen eer aan. ??Niks voet tussen de deur: Bromet kwam in de laatste aflevering niet verder dan het filmen van openbare raadsvergaderingen en praten met voor- en tegenstanders.??

  Er werd veel gezongen op televisie, schrijft Hans Beerekamp in NRC Handelsblad. Bijvoorbeeld in Nova College Tour (dinsdag, Nederland 3, 20:30, 299.000 kijkers). ??Premier Jan Peter Balkenende (CDA) hief op de Vrije Universiteit uit volle borst het lied van zijn dispuut Pascal aan in Nova College Tour (NPS). Het zou wel eens een politieke zwanenzang kunnen worden, nu het NOS-Journaal meldt dat zelfs een deel van de CDA-top zich al meer bezighoudt met de opvolging van Balkenende dan met een mogelijke overwinning op 9 juni.??
  ===
  Krijg hier net de WK-bijlage van De SensatorT; zal ook wel niet meer zijn wat ie was nu Gert v.Dijk er niet meer zit :'(

  Toedelsssssss


  Maak melding

 91. Nee ik heb zo mijn twijfels over Cohen, en stem je cohen dan stem je ook de hele pvda…en omg wat zijn al die pvda’ers toch inert en zelfgenoegzaam…

  Emile Roemer heeft de juiste spirit, maar de sp heeft het tij niet mee…

  -zucht-


  Maak melding

 92. @ Plantman….zoek ze;) Maar het lijkt me wel logisch dat wanneer je een beetje wilt genieten van het leven, dat je dat met je eigen leven doet. Ben je ook zo druk met alles wat een ander doet? Vergeet je dan niet naar jezelf te kijken 😮 Een spiegel is niet alleen voor ijdelheid.

  Idd er is geen mens precies hetzelfde. Zo is het ook vaak met meningen. Mooi toch? Besef idd dat velen veel “moeten”. Maar mijn streven, zo sta ik in het leven, is dat “moeten” zoveel mogelijk te beperken.

  Hier hangt een mooie Loesje “De zon schijnt, het land is mooi; de vrijheid wil je grijpen”. Heb jij dat streven niet?
  ====
  Oeps nog meer postings; Schema maar weer aanpassen.8)


  Maak melding

 93. Dat “Moeten” ook, misschien “Moet” hij zelf heel veel? Thuis, op t’werk elders?

  Duidelijk Dick. Iemand is het niet met je eens en vervolgens begin jij over zijn eigen leven en in dit geval begin je weer over mij, wat ik al dan niet moet. Vreemd.
  Zoek maar eens in die hele brij van opmerkingen. Het valt op gewoon op. Soms denken mensen anders dan dat jij doet. Is helemaal niet erg maar respecteer die mening ook!


  Maak melding

 94. @ QM; 2 juni 2010 om 16:47 Idd. Iets met tang en varken.
  Vind de lieve, gezellige Brabo Roemer niet bij de harde (soms) extreme SP passen. Sociale gezicht van de SP is wel prijzenswaardig.
  Maar je stem gaat naar de tomaten?

  Geen ruimte om met die zware kogels te rollen? In Zwolle is lebensraum zat! Kom maar eens kijken. Hebben alle politieke kopstukken ook al gedaan.


  Maak melding

 95. @ Ed, jammer dat je schijnbaar twijfelt over mijn gebrek aan respect. Blijkt weer dat je me niet kent, nogmaals jammer dat je dan toch oordeelt. Schijnbaar zonder zelfkritiek. Zie ook 2 juni 2010 om 16:54.
  Bovendien viel ik jou niet aan, heb hier volgens mij nog nooit iemand persoonlijk aangevallen. Hou wel van een levendige discussie, maar da’s toch écht wat anders. Goedgoan Ed, want jij bent toch die kerel bij Natascha op de tribune van de FC? Nixxx mis mee lijkt me.


  Maak melding

 96. Bericht door dick, op 2 juni 2010 om 16:54
  @ Plantman….zoek ze Maar het lijkt me wel logisch dat wanneer je een beetje wilt genieten van het leven, dat je dat met je eigen leven doet. Ben je ook zo druk met alles wat een ander doet? Vergeet je dan niet naar jezelf te kijken Een spiegel is niet alleen voor ijdelheid.

  Ik geniet zeker wel van het leven!

  Maar ik vind het ook heeeeeerlijk te kijken wat een ander doet! En in het leven heb je nu eenmaal ook veel te maken met wat anderen doen, denken, vinden, zeggen enz.

  Idd er is geen mens precies hetzelfde. Zo is het ook vaak met meningen. Mooi toch? Besef idd dat velen veel “moeten”. Maar mijn streven, zo sta ik in het leven, is dat “moeten” zoveel mogelijk te beperken.

  Gaat je volgens mij ook best goed af! 😉 Ik denk dat veel anderen ook niet zo de behoefte hebben het juk van “moeten” van zich af te werpen. Voor een hele grote groep mensen geeft het denk ik structuur!

  Hier hangt een mooie Loesje “De zon schijnt, het land is mooi; de vrijheid wil je grijpen”. Heb jij dat streven niet?

  Ja, mooi h?? Lekker man! Zo heb ik met die reden het vissen weer eens opgepakt. Op het forum over vliegvissen vroeg iemand ook al of ik ook op weblog zwolle zat.

  Bericht door dick, op 2 juni 2010 om 16:55
  @ Plantje: VVD

  Yes! 🙂


  Maak melding

 97. Bericht door QuestionMaster, op 2 juni 2010 om 16:50
  Nee ik heb zo mijn twijfels over Cohen, en stem je cohen dan stem je ook de hele pvda…en omg wat zijn al die pvda’ers toch inert en zelfgenoegzaam…

  Emile Roemer heeft de juiste spirit, maar de sp heeft het tij niet mee…

  -zucht-

  Ik lees hier zo af en toe mee, ken dick en koko maar QM voor welke partij ben jij dan? Ook die rooien? Of ben je gewoon een relschopperT?


  Maak melding

 98. Goedgoan Ed, want jij bent toch die kerel bij Natascha op de tribune van de FC? Nixxx mis mee lijkt me.

  Laat mij er buiten aub;D


  Maak melding

 99. @ erica; heb ik QM ook al gevraagd. Dacht SP, maar (nog) geen antwoord. QM heeft een goed hart, alleen komt de tekst soms wat beroerd uit zijn vingers. Hij heeft echter ook al veel aansprekende teksten op het www achtergelaten.  Maak melding

 100. @ Plantje, zo bedoel ik het ook. Geen éénrichtingsverkeer. Geven en nemen. Ben er ook van overtuigd (en weet uit ervaring) dat je terugkrijgt wat je geeft. Dank je voor de goed-af-waarneming. Mensen die graag met “moeten” leven “moeten” dat zeker blijven doen als ze er zich, gestructureerd, goed bij voelen.
  Mooi als je dat kunt “vissen”! Kan er het gedult niet voor opbrengen. Als ik te lang nixxx heb gevangen (volgens mij was dat vrogger “alleen maar zo”) word ik onrustig en wil ik wat anders doen. Misschien ook wel “economisch”: je kunt je tijd maar 1x besteden.

  🙂 Goh, waarom verbaast je keuze me niet. Gelukkig mag iedereen zelf weten op welke democratische partij wordt gekozen. Vrouw-dick heeft veel verkiezingen helemaal niet gestemd, heb vrienden die zeer uiteenlopend stemmen. Van sommigen weet ik het ook niet. Mooie vrijheid!

  Gremdaat Over een nieuwe coalitie  Maak melding

 101. ‘Van der Sloot verdachte in Peruaanse moordzaak’

  Joran van der Sloot zou in Peru gelden als de hoofdverdachte van de moord op een 21-jarig meisje, dat afgelopen vrijdag verdween.


  Maak melding

 102. erica…een relschopper¿¿¿ huh, nee, ik overwóóg cohen te stemmen, of misschien Roemer- wat is er overigens mis met aardig zijn, Agnes was weer niet aardig…o, lieve help…het is ook zelden goed.

  Emile Roemer brengt de SP weer aardig op koers, en die neppigheid van ‘gezellige brabander’ neem ik wel op de koop toe, waarom zou pakweg een zeeuw of een fries minder gezellig zijn, wat een onzin.


  Maak melding

 103. Ed, jammer dat je schijnbaar twijfelt over mijn gebrek aan respect. Blijkt weer dat je me niet kent, nogmaals jammer dat je dan toch oordeelt. Schijnbaar zonder zelfkritiek

  Ik twijfel gewoon en constateer iets. Iets wat je al veel vaker hebt gedaan. Dus misschien moet JIJ ook eens aan zelf kritiek doen ipv de boel te verdraaien  Maak melding

 104. @QuestionMaster en Dick ik zit op veel forums maar nog nooit heb ik mensen zo in de stress zien raken als jullie nu er verkiezingen zijn. Kom op de 10e is het over en leven we gewoon vrolijk verder.
  Ik snap die drukte niet. Derk is er ook druk mee bezig nou hij mag mijn stembiljet en paspoort meenemen hij kiest maar. Ik maak me eigen er niet druk om, leven gaat door of het nu rood of paars of groen of oranje is. Uitkomst in deze tijd is hetzelfde we moeten inleveren en dat kan niemand voorkomen.


  Maak melding

 105. Bericht door QuestionMaster, op 2 juni 2010 om 16:55
  Tim; lolsmilies/smiley.gif

  Het is vandaag straatspeeldag, maar denk je dat ik ergens kan sjeu de boulen…welnee.
  zo valt er altijd wat te klagen….smilies/shocked.gif

  Ik schreef speLLen, niet spelen, en dan is het nog mooier, want ik speel nooit een sjeu maar jeux de boule 😉

  AzijnzijkerT (A)


  Maak melding

 106. @erica klopt, we moeten allemaal inleveren, maar je kan zelf beslissen waarop.

  “Een auto? Maakt me niet uit welke, hij rijd toch wel” > is toch ook een drogredenatie?


  Maak melding

 107. @ Ed, maak je geen zorgen. Zelfkritiek en zelfspot te over. Kan ook behoorlijk om mezelf lachen. Zou mooi zijn als dat meer gebeurde: lachen. :D:D:D


  Maak melding

 108. @erica; blijf zitten waar je zit en verroer je niet…:P

  wat voel je je toch heerlijk boven alles en iedereen verheven.Jou overkomt nooit wat…

  Mocht dat wel zo zijn, of anderszinds…dan niet hier posten graag.:D


  Maak melding

 109. @ Erica, je hebt toch ook diverse programma’s doorgekeken? Joh, die onderlinge strijd met woorden is toch geweldig om te volgen. Beetje overdrijving soms, om wat duidelijk te maken. Tuurlijk zijn er belangrijker dingen om je druk over te maken….veel. Maar politek gaat oa over de inrichting van ons leven. Van ons geweldige land. Jij bent toch ook niet voor verharding, met de ruggen tegen elkaar staan? Jij lijkt mij ook meer een bruggenbouwer dan een klovenschepper. Iemand die Liefde en onbevangenheid boven haat en angst verkiest…mooie basis om je stem door te laten bepalen. Maar hier zit dus ook zo’n mevrouw thuis. Prima toch, dan doet ze lekker haar eigen ding. Op het moment zit hier trouwens niemand naar Het Lagerhuis te kijken (Job versus Mark).


  Maak melding

 110. @Tim ; “@erica klopt, we moeten allemaal inleveren, maar je kan zelf beslissen waarop.”

  Voor zover je die beslissing zelf kunt maken, eens ; bijv. eigen uitgaven. Maar het gaat met die verkiezingen nou juist om de verdeling van de lasten (inleveren), waar je als burger geen directe invloed op hebt; het enige wat je dan hebt is je stemrecht.


  Maak melding

Reageer