Dakloze Pool aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op de Assendorperstraat werd maandagmiddag 31 mei een 28-jarige Poolse man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden en ingesloten voor openbare dronkenschap en winkeldiefstal.

De man was daar uit een winkel gezet en verkeerde in beschonken toestand. De Pool was onvast ter been, brabbelde en rook naar alcohol. Daarop werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Bij de man werd een fles drank aangetroffen, die bij nader onderzoek meegenomen was uit de winkel zonder dat deze was betaald. Van het gestolen goed deed hij afstand. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Kijk, dit soort mensen kunnen we hier in Nederland dus missen als kiespijn. Ik ben tegen de PVV, maar laat deze man lekker terug naar Polen gaan, want hij draagt niets bij aan onze samenleving. Dakloos en bezopen, wegwezen dus!


  Maak melding

 2. Wichert ik denk dat de landsgrenzen maar weer dicht moeten met goede controle want er komt nu allerlei soort gespuis hierheen.Mijn zoon woont bij de stad Utrecht en er is daar enorm veel last van oostblokcriminelen.Die lui stelen als raven daar en breken alles open en stelen raak auto,s.


  Maak melding

 3. Mensen volgens mij heeft dit niet veel met de PVV te maken. Vrij verkeer van mensen en goederen binnen de EU. Daar hebben we met z’n allen voor gekomen. Waarschijnlijk ook omdat de VRAAG naar niet-zeurderig, goedkoop en hardwerkend personeel groot was in NL.

  @ Zucht, idd dakloos is belangrijk. Maar waarschijnlijk ook zonder werk. Anders hebben we toch wel een mogelijkheid die werkvergunning in te trekken? Wie is verantwoordelijk voor de man? Als ie werkt de uitzendinstantie denk ik….als ie niet werkt….alleen hijzelf. Weet niet of ze hem terug kunnen sturen. Jullie?


  Maak melding

 4. @ Pieters:

  landsgrenzen maar weer dicht moeten met goede controle

  Nederland éénzijdig? Lijkt me onmogelijk. Wat denk je dat er met onze economie gebeurd als wij ons afzonderen als handelsnatie nr.1?


  Maak melding

 5. Pieters dat is volgens mij nog maar een tipje van,want heel veel criminelen uit die landen deinzen nergens voor terug,dit wordt/is echt een probleem.


  Maak melding

 6. @Dick; Deze man is inderdaad zelf verantwoordelijk voor wat hij doet. En ja, we hebben open grenzen in Europa. Gevolg, de criminaliteit (skimmen, diefstal van auto’s etc. etc.) door bendes uit oostbloklanden neemt toe. Daar heeft de EU niet goed over nagedacht toen de grenzen zo nodig open moesten. Vaak komen ze ook nog uit landen waar de corruptie welig tiert, dus dat schiet ook niet op. Ik heb in Bulgarije met eigen ogen gezien dat daar een walgelijk groot en luxe-hotel is gebouwd, met subsidie-geld van de EU, wat bedoeld was om het wegennet te verbeteren. De eigenaar van het hotel is een familielid van een Bulgaarse minister. De Bulgaar die mij dit vertelde lachte me recht in mijn gezicht uit. We waren maar een stelletje sukkels, dat er helemaal geen controle was. Ik ben ook nooit zo’n voorstander geweest van uitbreiding van de EU met al die oostbloklanden. Er zijn echter ook veel mensen uit die landen die hier alleen maar komen om te werken en vaak ook nog uitgebuit worden door Nederlandse mensen in hele nette pakken die werkzaam zijn voor hele keurige bedrijven. Met de straffen hier in Nederland lachen die gasten zich een ongeluk en gezien de armzalige situatie in hun thuisland snap ik dat nog ook. Het is wel zaak dat er op Europees nivo afspraken worden gemaakt, maar voor de dames en heren politici is dit de ver-van-hun-bed show. Zij hebben er geen last van in hun ivoren torens….


  Maak melding

 7. Dick in het verleden hebben wij ons ook kunnen redden toen er grenzen waren .En toen was de invloed van deze buitenlandse criminelen veel minder .Nu komen uit landen als Roemenie en Bulgarije allerlei mensen die daar niks hebben hier de boel plunderen en vernielen.


  Maak melding

 8. @ Pieters: In het verleden waren overal grenzen. Nu zijn de binnengrenzen van Europa allemaal weg. Dit is in de Europese Unie afgestemd. Nederland kan toch niet éénzijdig de grenscontrole invoeren?

  Wat denk je dat er met onze economie gebeurd als wij ons afzonderen als handelsnatie nr.1? We hebben ze hier naartoe gehaald om deze reden (afkomstig van voorzitter grootste vakbond):

  Vergelijk het met Poolse arbeiders, die ook bereid zijn om voor een veel lager loon en zonder afdracht van sociale premies aan de slag te gaan en daarmee goedkoper zijn dan Nederlandse werknemers. Resultaat is verdringing van Nederlandse werknemers, geen extra banen en een uitholling van de arbeidsvoorwaarden

  Heb nog geen oplossing gelezen.

  Kom niet verder dan dit antwoord aan Zucht

  Waarschijnlijk ook zonder werk. Anders hebben we toch wel een mogelijkheid die werkvergunning in te trekken? Wie is verantwoordelijk voor de man? Als ie werkt de uitzendinstantie denk ik….als ie niet werkt….alleen hijzelf. Weet niet of ze hem terug kunnen sturen. Jullie?  Maak melding

 9. @Dick en anderen; mensen die hier komen werken zijn uiteraard welkom. Hoewel ik het bijzonder gek vind dat gezien de huidige werkeloosheid in Nederland er mensen uit het buitenland gehaald moeten worden om hier te komen werken. Het wordt tijd dat mensen die gezond zijn en geen werk hebben alles moeten doen wat er aan werk voor handen is. Ikzelf zou daar absoluut niet mee zitten. Alles beter dan thuis op de bank hangen.


  Maak melding

 10. @ Zucht

  Hoewel ik het bijzonder gek vind dat gezien de huidige werkeloosheid in Nederland er mensen uit het buitenland gehaald moeten worden om hier te komen werken.

  Dit heb ik uit een stukje van iemand die er kijk op heeft

  Vergelijk het met Poolse arbeiders, die ook bereid zijn om voor een veel lager loon en zonder afdracht van sociale premies aan de slag te gaan en daarmee goedkoper zijn dan Nederlandse werknemers. Resultaat is verdringing van Nederlandse werknemers, geen extra banen en een uitholling van de arbeidsvoorwaarden

  Zal de hebzucht van de werkgever zijn dan? Denk idd dat “werk” de sleutel is. Mensen die langs de kant staan zoveel mogelijk mee laten doen. Al was het maar om het gevoel dat ze weer nuttig zijn. Andere omgeving, andere omstandigheden. Uit die negatieve spiraal. En wat meer te besteden. Inderdaad: aanpakken wat voorbij komt.


  Maak melding

 11. met dat dit geschreven wordt staat deze bezopen pool met openstaande boete gewoon weer op straat. nog steeds in een alcohol roes en met zijn blik op de volgende drankenhandel waar die zijn slag gaat slaan.
  Natuurlijk moeten we deze notoire winkeldief met alle liefde omarmen en proberen zijn problemen weg te weken en hem weer op het juiste pad te brengen. maarr het is onbegonnen werk om die poolse sprinkhanenplaag te skimmen, jammer maar zo is het nu eenmaal.


  Maak melding

 12. Sprinkhanenplaag? Komen sprinkhanen tegenwoordig op uitnodiging? Nederlands geteisem hebben we anders niet uitgenodigd, wordt maar zo ongevraagd geworpen.


  Maak melding

 13. Zou wat zijn als we alleen al alle mensen die wekelijks dronken waren in het openbaar en een diefstal(letje) begingen, aan de openbare schandpaal nagelden. Of zijn niet alle mensen voor de wet gelijk?


  Maak melding

Reageer