Wethouder opent expositie wandplastieken op de Ambelt

Zwolle – Zondagmiddag 30 mei opende wethouder Vedelaar van gemeente Zwolle de expositie ‘wandplastieken’ van lid van het College van Bestuur van de Ambelt, Rob van Luyn. Onder toezicht van voorzitter Frits Prins van het College van Bestuur, lid Hans Zult van het College van Bestuur, familie en vrienden van Rob van Luyn en belangstellende collega’s onthulden de wethouder en Rob van Luyn om 14.30 uur het doek van één van zijn werken.

wethouder_en_rob.jpg

Na de onthulling werden alle plastieken bekeken en voorzien door commentaar van Rob. Wethouder Vedelaar noemde het prachtige veelkleurige kunstwerken in hout: “Het roept bij mij een gevoel van warmte en rust op.”Rob sluit binnenkort zijn loopbaan op de Ambelt af als lid van het College van Bestuur. In het Centrumgebouw van de Ambelt aan de Herfterlaan zijn tot op heden wisselende exposities gehouden. Soms van een medewerker, soms van een kunstenaar buiten de kring van de Ambelt. Nu Rob van Luyn de Ambelt gaat verlaten werd het ook tijd om zijn werk te laten zien. De zogeheten ‘wandplastieken’ van Rob worden gekenmerkt door een – in de loop der jaren – ontstane eigen stijl.

Hobby

Heel toepasselijk is de hobby van Rob vijftien jaar geleden in het Speciaal Onderwijs van de Ambelt van start gegaan. “Nadat ik de beschikking had gekregen over restanten van multiplex aanrechtbladen, zaagde ik hieruit dieren in de vorm van puzzels voor het onderwijs. Deze puzzels werden op een plaat geplakt en als wandversiering in de gebouwen van de Ambelt aangebracht. ‘In enkele gebouwen vind je ze nog steeds”. Later ontstond het idee om op identieke wijze landschappen te maken. “Het plastiek bestaat hierbij meestal uit meer dan honderd stukjes”. Rob wordt hierbij vooral geïnspireerd door Italiaanse (Toscane) en Franse (Provence) landschapen: “Ter herinnering aan onze vakanties”.

Bezichtigen

De wandplastieken van Rob van Luyn zijn nog tot en met het einde van dit schooljaar (tot en met 10 juli) op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur te bezichtigen voor belangstellenden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer