Gerdi Verbeet verrast Zwolle met bezoek

Zwolle – Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer, bracht dinsdag een bezoek aan het Gymnasium Celeanum en onaangekondigd het winkelcentrum de Dobbe in de wijk Aa-landen.

verbeet_1.jpg 

Gerdi Verbeet deelde op het gymnasium aan de Zoom de eerste stempas uit aan een leerling in aanloop naar de scholierenverkiezing op 8 juni 2010 en zij gaf een klein college over democratie en verkiezingen. Na haar bezoek aan de school verraste ze het winkelcentrum de Dobbe in de Aa-landen met een bezoek. Ze liet zich door het bestuur van de lokale PvdA Zwolle informeren over de nauwe samenhang van het winkelcentrum met omringende zorgcentra, wijkcentrum en ouderenwoningen en werd op de hoogte gebracht van nieuwe verkeersplannen om het drukke verkeer rond de Dobbe te ontlasten. In het winkelcentrum nam Verbeet ruim de tijd om wijkbewoners te enthousiastmeren om te stemmen voor de komende verkiezingen en in het bijzonder te kiezen voor haar PvdA.

verbeet_2.jpg

verbeet_5.jpg

verbeet_6.jpg

De verkiezingskaravaan van de PvdA bezocht Zwolle voor de derde keer in korte tijd. Na het bezoek van Anja Timmer (Tweede Kamerlid) en de Rode Rekenmeesters, bracht nu Gerdi Verbeet een bezoek aan de Hanzestad. Na de ontvangst en welkomst in het gymnasium ontmoette Gerdi Verbeet circa 100 leerlingen uit klas 4. In deze klas is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan democratie en verkiezingen. De eerste handeling verrichtte Gerdi Verbeet door de eerste stempas uit de reiken aan een leerling voor de scholierenverkiezing (schaduwverkiezing) op 8 juni. De gemeente Zwolle heeft in samenwerking met het Voortgezet Onderwijs een speciale stempas ontwikkeld voor de scholierenverkiezingen.

verbeet_3.jpg

Het Gymnasium Celeanum is erg enthousiast over dit initiatief. Met het uitreiken van de 1e stempas werd de pas ook geïntroduceerd. Na deze uitreiking kreeg Gerdi Verbeet de gelegenheid de leerlingen iets mee te geven over democratie en de betekenis van verkiezingen. Leerlingen vertelden vervolgens over hun rol bij het stembureau op het Celeanum. Het Celeanum is 9 juni 2010 voor het eerst ingericht als stembureau. Leerlingen worden ingezet als hulp bij het stembureau.

verbeet_4.jpg

ap_gerdi-verbeet.jpg 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. En Nico. Die man linksboven op de eerste foto heeft ook een bekend gezicht. Volgens mij beviel het Gerdi wel als kamervoorzittert. Heb ook het idee dat men haar daar wel goed vond. Iemand een andere indruk?


  ⚠️ Meld

 2. Nico .Een bekende baard,maar altijd aanwezig in goede en slechte tijden een voorbeeld voor velen,de plakkoning van Pvda


  ⚠️ Meld

 3. Een van de weinige PVDA’ers die mijn goedkeuring nog wel kan wegdragen. Uitstekend voorzitter als je het mij vraagt…


  ⚠️ Meld

 4. @Dick en Wichert,
  Nico is volgens mij ook nog een paar jaar wedstrijd secr of zo iets bij wvf geweest in de tijd van good old Kees K?


  ⚠️ Meld

 5. Dober vroeg of er foto’s van de uitreiking zijn bij het Gymnasium Celeanum.

  Het antwoord verbaast mij.

  Misschien eens kijken in info@weblogzwolle.nl naar foto’s het Celeanum en van de fotograaf zelf in het winkelcentrum.  ⚠️ Meld

 6. Beste Tsja, ja het is verkiezingstijd en dus worden er door de politieke partijen campagnes gevoerd, dat mag toch? Dat mevrouw Verbeet daaraan meedoet is prima en dat ze Zwolle aandoet helemaal. Als je nou niks beters te melden hebt, bemoei je er dan niet mee. Of heeft Wilders als enige het recht om overal in Nederland campagne te voeren?


  ⚠️ Meld

 7. @ Kickert, klopt volgens mij. In de tijd van Kees, nogsteeds met ’t wasbord van jonge hengst, K. De man die mij gewoon in de finale van het Berend Elzermantournooi WHC’s Jaap W. liet uitschakelen. We wonnen em, geloof voor ’t laatst.

  Kees is niet gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Steenwijkerland. Vist zeer regelmatig en geniet van alles, tenminste van veel hoor ik uit betrouwbare bron.

  Nico was rond die promotiewedstrijd nog in onze mooie kantine.


  ⚠️ Meld

 8. Anne Vondeling was voorzitter van de Tweede Kamer van1972 tot1979.

  In 1979 werdt hij als eerste rechtstreeks gekozen lijstrekker van de PVDA zitting in het Europese Parlement.

  November 1979 overleed Anne Vondeling ten gevolge van een auto ongeluk op 63 jarige leeftijd in Belgie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.