Overvallenteam Zwolle boekt resultaat

Zwolle/Deventer – De twee overvallenteams van de politieregio IJsselland hebben in de afgelopen maanden diverse aanhoudingen verricht. Hierbij werden in totaal 21 verdachten aangehouden. De twee overvallenteams richten zich op diverse overvallen die vanaf eind 2009 plaatsvonden in Zwolle, Raalte en Deventer. Hierbij werden overvallen gepleegd op woningen en diverse ondernemingen zoals snackbars, supermarkten, benzinepompen, horecagelegenheden en een pizzakoerier.

Drie Zwollenaren van 18, 19 en 22 werden in de afgelopen weken aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen op twee snackbars. Deze overvallen vonden plaats op 9 december 2009 op een cafetaria aan het Petuniaplein en op 30 december 2009 op een snackbar aan de Rijnlaan. Hierbij werden de slachtoffers, waaronder een baby, met vuurwapens bedreigd.

De drie verdachten maken deel uit van een grotere groep die zich bezig hield met diefstal en omkatten van motoren, woninginbraken, mishandelingen en openlijke geweldpleging. Gedurende het onderzoek werden nog vijf leden van deze groep van 14, 16, 18, 19 en 21 jaar uit Zwolle aangehouden voor deze feiten. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Gedurende het onderzoek werden diverse woningen van verdachten doorzocht. Hierbij werden o.a. (vuur)wapens, munitie, gestolen motoren en fietsen aangetroffen.

Een 19-jarige Zwollenaar werd op vrijdag 15 januari aangehouden voor de overval op een benzinestation diezelfde ochtend aan de Hanekamp. De man bedreigde en verwondde de medewerkster van het benzinestation met een mes maar ging er zonder buit vandoor.

Daarnaast werden drie jonge verdachten aangehouden voor de overval op een pizzakoerier op de Palestrinalaan in Zwolle op 25 april jl. De jongens van 16 en 17 jaar uit Zwolle werden op maandag 24 mei jl. aangehouden en hebben de overval inmiddels bekend.

De politie IJsselland heeft in samenwerking met buurkorps Twente twee flyers met preventietips voor particulieren en ondernemers ontwikkeld. Met deze tips kan de kans op een overval aanzienlijk verkleind worden. De flyers zijn via de website van de politie IJsselland te downloaden. www.politie.nl/ijsselland  

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Die hebben we hier niet nodig Derk. We hebben hier ook niet zoveel gewillige billen waar tuut-tuut-tuut zomaar in mag knijpen. Asjeblieft zeg, die andere snuiter was hopelijk “zaterdag eens maar nooit weer”.
  Netjes berechten en de rechter heeft het laatste woord. Zo gaat dat in een rechtstaat waar iedereen gelijk is. Als mensen de straffen niet aanstaan, moeten ze maar een wetswijziging indienen via de 2e Kamer & 1e Kamer. Alles volgens de met elkaar afgesproken normen van een democratische rechtstaat.


  Maak melding

 2. Sooo! Anderen ook trouwens. Zoals de 3x in Westenholte. Misschien valt het nu onder een bende, daar gelden volgens mij zwaardere straffen voor.


  Maak melding

 3. Gevolg van deze overvallen is dat er, doordat er bij de Shell aan de Hanekamp een kogelvrije glasruimte gebouwd moest worden, het personeel voortaan tot 11 uur ’s avonds moet werken i.p.v. tot 9 uur. Dit om de kosten van de aanpassing weer terug te verdienen. Dus kan het personeel voor de terugverdien kosten opdraaien. Trouwens mooi dat deze lieden gepakt zijn.


  Maak melding

 4. Hulde voor de politie! Mag ook weleens worden gezegd en nu maar hopen dat er een zeer strenge rechter is die keiharde straffen uitdeelt. En daarmee bedoel ik geen taakstraf!


  Maak melding

 5. @Dick,
  Je valt inmiddels op als het gaat over de -met elkaar afgesproken democratie-.
  Naast het feit dat er kennelijk ook ooit een ‘minderheid’ tegengestemd heeft blijkt men in kamer 2 ook een eigen gang te gaan.
  Die minderheid is het mogelijk niet eens met die democratische beslissingen.
  Beloftes van vóór verkiezingen worden daarna immers ook gebroken.
  In een democratie heeft ook een Geert Wilders alle vrijheid om zijn verhaal te komen verkondigen.
  Zo ook mag Willem Lucht zijn best doen, maar ook daarover werd het weblog ook volgeschreven met kritiek.
  Als je een bv Wilders zo bestempelt zoals je schreef klopt jouw verhaal over democratie niet..
  Een Wilders heeft niet voor niets zoveel aanhangers.
  Kennelijk is toch een deel van de bevolking de verhalen van ome Joop t/m Cohen zat omdat we achteruit boeren.
  Anderen zien dat anders en dat mag, dat heet democratie.

  Jij voert je eigen campagne, dat is al lang duidelijk.


  Maak melding

 6. grote klasse dat die hufters van die snackbarovervallen gepakt zijn. dit was werkelijk schokkend, als ik zo vrij mag zijn.


  Maak melding

 7. Dit is goed nieuws! En zeker mag dat ook wel eens gezegd worden! Dat gezeur altijd over “ga boeven vangen”.

  Helaas zal een deel weer snel vrij zijn. Dit aangezien ze minderjarig zijn. Ik vind altijd, dat als je dit soort “volwassen” criminaliteit kunt uitvoeren je ook als volwassene berecht kunt worden!

  Sowieso… stel je voor, dat je (en sommige van de medewebloggers hebben dat) een zoon of dochter van een jaar of 14-18 hebt en de politie staat aan de deur. Je vraagt je af wat er dan aan de hand is… tegen de tijd dat je begrijpt wat je zoon/dochter heeft uitgevreten mag hij/zij toch blij zijn dat ie door de politie meegenomen wordt?!?


  Maak melding

 8. @ Plantje, weet je wat ik nog erger vind dat er blijkbaar veel ouders van 14-18 jarigen zijn die niet weten waar hun kinderen s’avonds toch vaak redelijk laat, niet weten waar hun kinderen uithangen.


  Maak melding

 9. Het enigste wat ik hoop is dat de rest van de slachtoffers waaronder ik zelf ook hoor. Hierdoor iets meer rust krijgen. Zoals het was word het voor mij toch niet meer maar ik laat me niet gek maken.
  En reken maar dat ik heen ga om de gezichten te zien want ik wil niet meer naar andere mensen kijken en denken goh zou hij erbij horen.
  Ik wil gewoon weer vooruit.  Maak melding

 10. Bericht door d, op 2 juni 2010 om 14:14
  Het enigste wat ik hoop is dat de rest van de slachtoffers waaronder ik zelf ook hoor. Hierdoor iets meer rust krijgen. Zoals het was word het voor mij toch niet meer maar ik laat me niet gek maken.
  En reken maar dat ik heen ga om de gezichten te zien want ik wil niet meer naar andere mensen kijken en denken goh zou hij erbij horen.
  Ik wil gewoon weer vooruit.

  Lijkt me verstandig dat je inderdaad gaat kijken. Als je het een beetje aan kunt.

  Wat ik me afvroeg… we hebben hier met zijn allen vaak een grote mond over zwaarder straffen enz… Hoe kijk je hier als slachtoffer tegenaan? Wat zou je persoonlijk een geschikte straf vinden? En helpt een fikse straf voor de daders jou om het te verwerken? (Beetje het idee:”Ik heb er een forse psychologische klap van gehad, maar de daders zijn in ieder geval gelukkig ook zwaar gestraft!”)

  Raar, elke keer dat iemand het niet met jou eens is, moet hij aan zijn eigen leven denken.

  😀


  Maak melding

 11. Goedzo! Laat die snotgozertjes maar een tijdje zitten. Niks geen taakstraf of “niet meer weer doen, hoor”.
  Ze willen de grote jongen uithangen door mensen te overvallen, dan moeten ze ook straf krijgen als een grote jongen. Ze piepen wel anders als ze bij de “echte grote jongens” in de bajes zitten…


  Maak melding

 12. Ik zou dit rapalje niet willen typeren als snotgozertjes, gepakt voor een of andere kwajongensstreek. dit zijn ernstige delicten die met harde hand moeten worden aangepakt.
  maar dit is nederland, dus ze zullen wel weer wegkomen met een of andere lullige taakstraf en een gepaste tik op de vingers. die geitenwollensokken strafrecht cultuur werkt recidivisme in de hand


  Maak melding

 13. Een dergelijke behandelmethode is naar mijn weten nog niet ontwikkeld. De slachtoffers zullen willens en wetens met deze kwelling moeten leren leven. Overigens stoort mij t niet.


  Maak melding

 14. een lange straf stelt het probleem alleen maar uit. een of twee jaar later komen ze vrij en staan ze zo weer in het tankstation of cafetaria. Nee, dan heb je wat…
  Zowel daders als slachtoffers hebben een traject nodig.


  Maak melding

 15. REACTIE OP DE VRAAG VAN plantje:

  Wat ze met die gozers gaan doen intreseerd mij niet omdat ik weet dat het minder zal zijn dan wat ze de mensen allemaal hebben aan gedaan .Er zullen een een paar moeten zitten en er zullen een paar vrij uitgaan maar het komt allemaal op hetzelfde neer uiteindelijk doen ze het gewoon weer en spijt zullen ze echt niet hebben hoor.

  Laat ze maar het zelfde voelen als wat wij hebben moeten voelen.  Maak melding

 16. Dank voor je reactie d!

  Ik begrijp precies wat je bedoelt! Ik vrees alleen dat je de gerechtigheid die je hier vraagt en waar je op hoopt nooit echt zult krijgen.

  Veel sterkte!


  Maak melding

Reageer