Zwolse gemeenteraad bezoekt 35 organisaties

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad legt op vrijdag 11 juni maar liefst 35 kennismakingsbezoeken af. De raadsleden gaan de hele dag op de fiets op pad door Zwolle.

img_2290_copy.jpg

Direct na de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar deed de nieuwe gemeenteraad een oproep aan Zwolse bedrijven, verenigingen en stichtingen om de raad uit te nodigen voor een kennismakingsbezoek. Meer dan 45 organisaties reageerden enthousiast. Op basis van het aantal reacties is een programma opgesteld. De raadsleden en burgerleden zijn over zeven groepen verdeeld. Elke groep bezoekt 5 organisaties. Op die manier is het mogelijk om in één dag 35 bezoeken af te leggen.

Programma

Het programma van de dag begint om 08.30 uur met een gezamenlijke start voor het stadhuis. Daarna fietsen de verschillende groepen naar de programmaonderdelen.

Deelnemende organisatiesDe raadsleden gaan vrijdag 11 juni op bezoek bij de volgende organisaties:

Deltion/techniek, Dimence, Doepark Nooterhof in samenwerking met SWZ, Inclusief Intervens, De Zonnesteen, voetbalvereniging CSV’028, De Kern, AFAC, Plusgroep, Wijkvereniging Berkum, het Openluchtbad, het Stedelijk Museum, Vitens, De Vrijwilligerscentrale, het Tibetaans Klooster, de Raad van Toezicht Kamperpoorters, Novon project Clean Down, zorgboerderij Molenzicht, Wecovi,de bewonersvereniging Krekenbuurt, roeivereniging Boreas, GGD IJsselland, Groenstad, Abbott, Bed and Breakfast De Beuk, het COC, Thorbecke Scholengemeenschap/mediawijsheid, de Vrouwenopvang/tienermoeders, Trias Jeugdhulp, het Exodushuis, Scouting Indaba, de Taaltrein, IJsselheem, Trajecttum, Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle en DOK (Directeuren Overleg kunstinstellingen Zwolle). Na de zomer brengt de gemeenteraad aan Stichting Miesbahoel Islam, de Christelijke immigranten, Openbaar Belang, de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars BZK, SWO Zwolle, Vereniging van eigenaren Woningen Maagjesbolwerk en Travers een bezoek.

 Het is de eerste keer dat de nieuwe gemeenteraad  zo’n gezamenlijk activiteit onderneemt. De verschillende fracties in de raad zorgen over het algemeen zelf voor hun contacten met de inwoners van Zwolle. Deze activiteit past in de ambitie van de gemeenteraad om samen meer naar buiten te treden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed hoor! Lekker koffie drinken en dan na het zomerreces de stad besturen. Waar blijft het beleidsplan voor de komende jaren van dit college? Niet zo raar dat de kloof tussen burger en lokale politiek zo groot is.


    Maak melding

  2. Zucht kijk eens hoeveel instellingen er belangstelling tonen.Die vrijdag moet door zowat iedereen wel een vrije dag opgenomen worden.Komen we nu weer met Dat ze zoveel verdienen????


    Maak melding

Reageer