Zwolse studenten bedenken twittergroepen

Zwolle – Drie studenten van de School of Information Sciences en twee studenten van de School of Business and Economics van Hogeschool Windesheim te Zwolle bundelen hun krachten voor de minor Webcommunicatie. www.twittertogether.nl is het resultaat. "Erg leerzaam en leuk project", aldus projectleider Jeroen Slot.

Vijf projectgroepen zijn elk bezig met het bouwen van een eigen site. De groepen bestaan uit studenten van de School of Information Sciences en de School of Business and Economics. Het project duurt een half jaar, waarbij de studenten begeleid worden door docenten van de verschillende opleidingen. Naast het bouwen van een website zijn zij ook bezig met de marketing en communicatie. De informatica studenten leren op deze manier van de business studenten en andersom. "Ik heb zelf eigen websites en ik zou graag willen leren hoe ik die beter in de markt kan brengen", zegt groepslid Daniël van Kolfschoten. "Deze minor is voor mij de ideale uitkomst. Het leuke is ook dat de sites van onszelf zijn. Dus ook de inkomsten."

Twittertogether.nl

"Het is een site waar de interactie tussen de twitteraars beter mogelijk wordt gemaakt door middel van groepen", verteld groepslid Marissa Liemburg. Twitteraars kunnen lid worden van de site door zich in te loggen met hun twitteraccount. Dan kunnen zij lid worden van groepen, of nieuwe groepen aanmaken. In deze groepen kan gechat worden met andere groepsleden. Zo’n chatbericht mag 1400 tekens lang zijn, in plaats van de 140 tekens van een tweet. Deze berichten kunnen dan als verkorte tweets worden getoond in Twitter. "Mensen die graag met anderen discussiëren kunnen dat op onze site op een leuke, nieuwe manier doen. Twitter is een groot succes en daar maken wij gebruik van", aldus Jeroen Slot.

Artikel delen:

Reageer