Yannick Wildschut versterkt FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft zich versterkt met de van Ajax afkomstige Yannick Wildschut (18 jaar). De aanvaller tekent een contract voor twee jaar.
Wildschut kent het Zwolse kunstgras. Vorig jaar mei speelde de aanvaller met Ajax A2 een wedstrijd tegen FC Zwolle A1. Ajax won toen in Zwolle met 1-2. Met Ajax A2 werd Wildschut kampioen.  De jonge aanvaller acteerde ook op de sportvelden met Ajax A1. Daar voetbalde hij onder andere met talent Christian Eriksen. Ajax 1 was een maatje te groot voor Wildschut.
Artikel delen:
Reacties 26
 1. @dick

  Een echte Ajax buitenspeler naar verluid. Recentelijk nog genoten van zijn voorganger (Boerrigter). Spelers die de jeugdopleiding van Ajax hebben doorlopen, hebben toch altijd wat extra’s.

  Het wordt wel duidelijk dat volgend seizoen FC Zwolle weer iets wordt voor de trouwe honden. De financiële mogelijkheden zijn beperkt waardoor de garanties op sportief succes niet erg groot zijn, maar dat heeft ook wel weer zijn charme.


  Maak melding

 2. @ El: Zo is het

  Spelers die de jeugdopleiding van Ajax hebben doorlopen, hebben toch altijd wat extra’s.

  Mooi zeg: een klassieke vleugelspits!

  Seizoen 2010/2011 lijkt een mooie uitdaging voor de FC, de spelers en alle betrokkenen.


  Maak melding

 3. Hij kent het Zwolse kunstgras is wel een lichtelijke overdrijving, niet?

  Dan ken ik het Zwolse kunstgras zelfs… 😉


  Maak melding

 4. Deze jongen heb ik vaak zien voetballen. Ajax wilde hem op het laatst niet laten gaan omdat ie zeer goed speelt en zich zeer goed ontwikkelde. Was op Gestion Copa de uitblinker van het tournooi. Zeer snel, links en rechts benig, passert gemakkelijk en scoort veel. Hier heeft Zwolle een zeer goede koop aan en net op tijd. Wordt genieten in Zwolle.


  Maak melding

 5. Zijn nu de jongens van de A1 al niet meer haalbaar ?
  Dat gaat komend seizoen dus een eindklassering tussen plaats 10 en 14 worden denk ik.:(


  Maak melding

 6. En als er wel een speler zou komen uit de A1 , zou het zeker weer niet goed zijn want dan had ie uit het beloften elftal moeten komen . Voor sommigen is blijkbaar het glas altijd halfleeg .

  Volgens mij is dit voor Zwolle begrippen een keurige aankoop en zo somber als zwolleeder zie ik het niet in , gelukkig maar .


  Maak melding

 7. Wel knap dat mensen nu al kunnen voorspellen waar we komend seizoen eindigen. Met voetbal weet je het gelukkig nooit, je kan wel een inschatting maken maar dat geeft geen enkele garantie.  Maak melding

 8. @Ramon en Kippenboer,
  Als je Vossebelt al niet kunt houden, je jeugdige keeperstalent naar Heerenveen vertrekt en je van een speler die afgelopen seizoen 12 doelpunten heeft gemaakt de optie in zijn contract niet wil lichten en hem een salarisverlaging!? van 60% aanbiedt dan vrees ik het ergste.
  Daar waar van de gehele begroting maar 38% naar de selectie gaat en het legioen kantoorpersoneel alsmaar groter wordt zal de selectie weer worden aangevuld met afvallertjes en gokjes.
  Andere clubs als bv Cambuur,GAE en den Bosch komen aan met versterkingen, en Zwolle……….oh ja “wij hebben een nieuw stadion” en nog steeds geen cent te makken.
  Ik voorspel dan ook dat over een jaar of vijf(of misschien nog eerder)de Zwolse supporters naar Landstede voetbal zitten te kijken, in de topklasse welteverstaan.


  Maak melding

 9. @Zwolleerder, dat het niet lukt om de eigen talenten te behouden is inderdaad niet goed, dat Rojer een salarisverlaging van 60% zou krijgen is nieuw.
  Als dit het geval is dan is dat niet goed, gelukkig is het huidige bestuur in elk geval wel in gesprek met supporters en kunnen we hier vragen over gaan stellen.
  Je opmerking over die 38% kun je ook anders opvatten, aangezien er veel clubs zijn die veel te veel geld aan spelers salarissen spenderen.

  Dat jij de toekomst wel kan voorspellen is knap, ik kan het niet.
  Wat niet betekend dat je geen kritische vragen mag stellen aan het bestuur.
  En volgens mij is men van plan eind juni een bijeenkomst te plannen.
  En de manier waarop er met spelers omgegaan wordt inzake contractverlengingen of het aantrekken en vastleggen is wat mij betreft iets om heel kritisch naar te kijken.


  Maak melding

 10. Tja , elke speler die je aantrekt is toch een gok , net zoals het aantrekken van Vossebelt ook een gok is voor Willem II .
  En wat voor de ene club een afdankertje is is voor de andere club weer een aanwinst , of kan een aanwinst worden .
  Zekerheidjes zijn gewoon onbetaalbaar voor het merendeel van de clubs in Nederland .
  En rojer is natuurlijk , ondanks zijn goals , niet onvervangbaar .
  Als ze hem zo’n verlaging van 60% kunnen doen betekend volgens mij ook dat ie wel heel veel verdiende en als je dat niet meer kunt of wil betalen doe je hem een verlaagde aanbieding .
  Sommige spelers denken blijkbaar dat ze nog steeds veel geld kunnen vragen ondanks de financiele problemen bij de meeste clubs , ik ben juist blij dat Zwolle wat dat betreft daar niet (meer) aan mee doet .

  En uit onderzoek is gebleken dat een nieuw stadion een groei van 15 á 20 % in supportersaantal en begroting geeft , volgens mij is dat bij zwolle ook gebeurd .  Maak melding

 11. zijn opa woont naast mij..(amsterdam)
  wildschut is een toppertje het schijnt dat jol en frank de boer het in amsterdam wouden houden maar hij wou spelen en niet op de bank of nog een jaar in de jeugd..
  goede keuze om naar zwolle te gaan.hij kon ook naar psv,twente en grun..:D  Maak melding

 12. dat ie naar psv, twente en groningen kon, slaat natuurlijk nergens op, lijkt mij. Een speler uit de A2 van Ajax die interessant is voor PSV? Lijkt me niet.


  Maak melding

Reageer