Gedeputeerde opent unieke onderwijs- en zorginstelling

Zwolle – Speciaal Onderwijs en speciale (psychiatrische) zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen kun je het beste geven door samen te werken. Dat is wat in Zwolle gebeurt. Op woensdag 9 juni 2010 worden hiervoor twee bijzondere gebouwen officieel geopend. In de naast elkaar gelegen gebouwen komen speciaal onderwijs (en dienstverlening) en psychiatrische diagnostiek en behandeling in verbinding. Dit is precies wat de acht verschillende organisaties samen willen vieren die dag. Om dit te bevestigen voert Gedeputeerde Gert Ranter van Provincie Overijssel om 13.30 uur de openingshandeling uit.

De organisaties zijn trots op de bijzondere samenwerking en zetten gastvrij alle deuren open om hun activiteiten te laten zien. Dit zal niet onopgemerkt blijven voor de genodigden die na de officiële openingshandeling een rondleiding door beide gebouwen krijgen. Deze rondleiding voert hen langs een scala aan organisaties: school voor speciaal onderwijs de Ambelt, Onderwijscentrum de Twijn (Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), vier Ambulante Diensten (de Ambelt, de Twijn, Bartiméus en Kentalis) en revalidatiecentrum Vogellanden, ten behoeve van de leerlingen van de Twijn. Deze organisaties bevinden zich allen in het gebouw ‘Hengeveld College’. Daarna wordt de oversteek gemaakt naar het gebouw van de buren: zorginstellingen Karakter, Accare en Vitree. De feestelijke opening wordt afgesloten met een toast op de samenwerking.

Nieuwbouw

De nieuwbouw is voor het gebouw van Karakter, Accare en Vitree gerealiseerd in juli 2009. Het Hengeveld College, het voormalige pand van het Deltion College, heeft in de zomer van 2009 een grootse opknapbeurt gehad in de vorm van verbouwingen en grootschalig schilderwerk. In september konden de organisaties het gebouw betrekken.

Artikel delen:

Reageer