Kinderen voor één dag de straat op

Zwolle – Woensdag 2 juni 2010 organiseerden bewoners van vijf straten in Zwolle de jaarlijkse Straatspeeldag. In de Wipstrik was dat op de locatie aan de Vosmaerstraat en het Herfterplein, in Stadshagen op de Klokkengieterlaan,, de Indische Buurt, in de Aa-landen op de Geleen en in Holtenbroek waren er deze dag kinderen te vinden op de Porporastraat. Het weeldrige zonnetje zorgde er mede voor dat de kinderen erg genoten.

straat_1.jpg
Straatpret op de Geleen

Met het organiseren van de middag vroeg de organisatie aandacht van omwonenden, gemeente en voorbijgangers voor een kindvriendelijker inrichting van de buurt. Met name deden zij een beroep op automobilisten om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen en zich aan de geldende verkeersregels te houden. In Holtenbroek en Aa-anden stimuleert de gemeente Zwolle het organiseren van meerdere straatspeeldagen per jaar om zo een mentaliteitsverandering teweeg te brengen bij automobilisten. De gemeente ondersteunt de straatspeeldag dan ook onder andere door het plaatsen van afzethekken en advies. De middag bood een keur van activiteiten voor de kinderen, zoals muziek, spelletjes, schminken en voetballen. Maar ook kon de fiets versierd worden, was er een springkussen, werden er pannenkoeken gebakken en konden kinderen op de foto met een politiemotor.

02-06-2010_nat_straatspeeldag_herfterplein_3.jpg
Herfterplein

02-06-2010_nat_straatspeeldag_klokkengieterlaan_3.jpg
Klokkengieterlaan

straat_6.jpg
Porporastraat

straat_2.jpg
Geleen

2juni10_straatspeeldagaa-landen-3.jpg
Geleen 

straat_3.jpg
Geleen

2juni10_straatspeeldagaa-landen-1.jpg
Geleen

straat_4.jpg
Porporastraat

straat_5.jpg
Porporastraat

02-06-2010_nat_straatspeeldag_herfterplein_2.jpg
Herfterplein

02-06-2010_nat_straatspeeldag_herfterplein_4.jpg
Herfterplein

02-06-2010_nat_straatspeeldag_herfterplein_1.jpg
Herfterplein

02-06-2010_nat_straatspeeldag_klokkengieterlaan_4.jpg
Klokkengieterlaan

02-06-2010_nat_straatspeeldag_indischebuurt_1.jpg
Indische Buurt

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Droevig, dat er op deze manier speelruimte gevraagd wordt voor kinderen. En wel een middag per jaar, daar moet verandering in komen.    Maak melding

Reageer