OCG Zwolle organiseert zomerfeest voor IJsselheem

Zwolle – De Ondernemers Contact Groep Zwolle (OCG) organiseert op vrijdag 18 juni een zomerfeest voor haar leden. In het zicht van de zomervakantie, komen zij bij elkaar voor een gezellige feestavond met een veiling en barbecue. Van de opbrengst van deze veiling wordt voor bewoners van Verzorgingshuis IJsselheem De Weezenlanden in Zwolle een ‘snoezelkar’ gekocht. Het idee hiervoor is afgelopen maart tijdens Beursvloer Zwolle ontstaan.  

Op 8 maart heeft de OCG tijdens Beursvloer Zwolle contact gekregen met vertegenwoordigers van Verzorgingshuis IJsselheem. De OCG zocht een goede bestemming voor de veiling en de wens van IJsselheem voor een snoezelkar sprak de OCG direct aan. Afgelopen jaren organiseerde de ondernemersvereniging aan het begin van de zomer altijd een haringparty waarbij onder de leden een vaatje haring werd geveild. Ook hiervan ging de opbrengst traditiegetrouw naar een goed doel. Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak en is er op vrijdag 18 juni een Zomerfeest met barbecue en veiling georganiseerd. Dit vindt plaats bij Diff Dancemasters, locatie Fitplaza. De Ondernemers Contact Groep  is het ondernemersnetwerk voor starters en ervaren MKB-ondernemers in de regio Zwolle.


Snoezelkar

Tijdens Beursvloer Zwolle gaven vertegenwoordigers van IJsselheem aan dat zij een ‘snoezelkar’ willen kopen voor de bewoners van het verpleeghuis. Veelal ouderen die door verschillende oorzaken lichamelijke functies missen, aan bed zijn gekluisterd en/of dementerend zijn. De snoezelkar bevat verschillende materialen, licht- en geluids-apparatuur waarmee bij deze mensen positieve gevoelens worden opgewekt. Dit heeft op hen een ontspannende uitwerking. Wilt u weten hoe een snoezelkar eruit ziet en wat men ermee kan, bekijk dan het filmpje op de website van de OCG: www.ocgweb.nl.  

Veiling

Veilingmeester Kees Lubbers gaat zijn uiterste best doen om een mooie opbrengst voor de Snoezelkar bij elkaar te krijgen. Verschillende bedrijven waaronder Beers Ballooning, Blankier Shortlease, Rabobank, Fietsjoe, Rituals Shop Zwolle, Sauna Swoll, PBN Music & Events, Grafic Elements, Sjee Works, Impress, Mirjam’s Atelier Heerde, Kameleon Teksten, Kramer Organizing, YB-tekstproducties, OneSim ICT, Simourix, Art-D-Sign en Image Report hebben voor de veiling producten of diensten beschikbaar gesteld. Wilt u ook iets voor dit doel beschikbaar stellen, laat dit dan uiterlijk 11 juni weten via evenementen@ocgweb.nl. OCG-leden kunnen zich voor dit evenement aanmelden via www.ocgweb.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goed initiatief 😀

    NB.

    Op 8 maart heeft de OCG tijdens Beursvloer Zwolle contact gekregen met vertegenwoordigers van Verzorgingshuis IJsselheem.

    Het is verpleeg- en reactiveringscentrum de Weezenlanden ipv verzorgingshuis. Clienten in een verzorgingshuis hebben een andere mate van zorg nodig dan in een verpleeghuis. Clienten op de reactivering zijn daar met de bedoeling om na revalidatie huiswaarts te keren.


    Maak melding

Reageer