Swollwacht wil veiliger Bachlaan

Zwolle – Swollwacht is door meerdere verontruste bewoners uit de wijk Holtenbroek, omgeving Bachlaan, benaderd betreffende zorgen over de verkeersonveiligheid op de Bachlaan.

Swollwacht: "De Bachlaan heeft meerdere verkeersdrempels en het betreft een 30 km zone. Diverse automobilisten houden zich niet aan de snelheidsregels en aan de snelheidsbeperkende maatregelen, drempels werken schijnbaar onvoldoende om automobilisten in hun snelheid te beperken. In de directe omgeving wonen veel kleine kinderen en moeten veelal de Bachlaan oversteken om bij aanwezige kinderspeelplaatsen, als ook de scholen te komen. Het geheel betreft dus thans een zeer risicovolle situatie en dit is voor Swollwacht onwenselijk."


Over deze onveilige verkeerssituatie heeft ondergetekende, namens Swollwacht,  aan het college de volgende artikel 45 vragen: 

 1. bent u bekend met de door ondergetekende beschreven onveilige verkeerssituatie aan de Bachlaan?
 2. indien u hiermee bekend bent, wat heeft u reeds in gang gezet om de verkeersveiligheid aan de Bachlaan te normaliseren cq. te verbeteren?
 3. welk effect hebben thans, volgens u, de verkeersdrempels aan de Bachlaan opgeleverd en heeft u dit effect onderzocht?
 4. wat zijn uw voornemens om de voornoemde verkeersonveilige situatie te verbeteren?
 5. wordt er op de 30 km zone op de Bachlaan door de politie op snelheid van automobilisten gecontroleerd en gehandhaafd, waaruit blijkt dit en zo niet waarom wordt er niet frequent gecontroleerd en gehandhaafd?

Ondergetekende wenst van u spoedig, op de hierboven gestelde vragen, een antwoord te krijgen.  

Cemal Yildirim, gemeenteraadslid Swollwacht

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Nee dan dat “veilige”hoekje bij het winkelcentrum/wijkcentrum!! Tegenwoordig staat er dan ook nog gezellig de Kruitvatleverancier zodat de bus er niet langs kan!! Lekker veilig Holtenbroek.


  Maak melding

 2. Neem dan ook de complete Mozartlaan erbij. Met zeer grote regelmaat worden hier snelheden gehaald die niet zouden misstaan op het circuit.  Maak melding

 3. De mozartlaan is onveilig.
  De Gombertstraat is verandert maar aan een kant absoluut onveilig.

  En komende vanaf de minervalaan richting monteverdilaan is een bus opstapplaats verrezen maar wel zo dat je uit moet kijken met oversteken, dat moet nu dwars, mensen nemen nu vaak de bussluis omdat het verwarrend werkt. Waardeloos dus, wie bedenkt dat toch allemaal?


  Maak melding

 4. Er zijn heel veel straten waar bewoners vinden dat er te hard wordt gereden….kwam dit elders tegen

  de Porporastraat. Een straat waar volgens de bewoners veel te hard gereden wordt.

  In Stadshagen ken ik ook iemand die al minstens 2 jaar bezig is om snelheidsbeperkende maatregelen gerealiseerd te krijgen.

  Misschien kan de gemeente een meldpunt op internet open stellen. Waarop gefundeerde klachten (met feiten desnoods met foto’s) kunnen worden geregistreerd? Als men alternatieven weet, kunnen die ook vermeld worden. Dan is ook de voortgang door iedereen na te zien.


  Maak melding

 5. Het is bekend bij de gemeente dat er op veel plekken te hard gereden wordt, toch gebeurd en weinig tot niets zichtbaars voor de omwonende aan.

  Op de Mozartlaan heeft ook een tijd een bord gehangen waarbij de gereden snelheid werd weergeven. Regelmatig gaf het bord niets weer omdat de voertuigen harder reden dan het bord weer kon geven.

  Dit zal altijd een probleem zijn, de oplossing zal ook niet een prettige zijn. Je kunt nogal moeilijk een hele wijk vol hoge drempels leggen of tig slingers in de maken.


  Maak melding

 6. Volgens mij werken de drempels bij ons in Stadshagen wel goed. Maar dat is inderdaad niet voor elke wijk de geschikte oplossing. Die ronde drempels die ik gister in Assendorp tegenkwam, lijken ook aardig goed te werken?


  Maak melding

 7. Of gewoon andere maatregelen:

  Politie schiet autobanden kapot

  De politie heeft vandaag op de A7 bij Wognum een 46-jarige man uit Den Ilp kunnen arresteren door hem klem te rijden en zijn autobanden kapot te schieten.  Maak melding

 8. Schoftentuigvanderichel is het. De pliesie had nog mazzel dat ze niet terug schoten. Laetitia Griffith (VVD) zou roeptoeteren: ‘Het land staat in brand’ en Geert “Het leger uit Uruzgan terughalen en in Den Ilp inzetten.”


  Maak melding

 9. Het is ook machtig uit de klauw gelopen met al dat blik op de weg. Autobezit tot 2000. En al die CO-2 afkomstig van dit stukje welvaart op wielen. Misschien maar preventief ruimen 😮 ……Als ik ff weg ben 8)


  Maak melding

 10. Hoor ook vaak als er wel gecontroleerd word dat de mensen die het hardste rijden in de buurt, de grootste klagers zijn.
  Dus wat mij betreft camera’s of kentekens noteren.
  Wil el eens eten of wat ik heb van horen zeggen ook echts zo is.


  Maak melding

 11. @Ingrid. Heb ik ook gehoord: als er iemand wordt gepakt (speeding) dan is het vaak iemand die in die wijk woont, en dus geen doorgaand verkeer.


  Maak melding

 12. Klopt wel Drama123 wat je zegt. Hier ook iemand van buiten rijd rustig, maar ohwee als de klok 12 uur slaat dan zie je ze rijden met 80 en ja dat zijn de plaatselijke bewoners die thuis hun boterhammetje wilen eten


  Maak melding

 13. Dick jammer dat je nog geen 50 bent had je naar de reunie van de Wiekslag gekunt.Had er net met Aalt over .wonen jou ouders nog in de Dahlia weg???


  Maak melding

 14. @ Wichert; ja Dahliaweg idd. Geer de Ruiter woonde als het ware tussen hun en De Wiekslag in. Echt waar; 50? Mijn maten mogen dan ook niet komen. Zal (ex hoofdmeestert) Boks woensdag (stembureau) wel ff aan de tand voelen. Staat er mooi bij trouwens, die school.

  ==========

  On-topic a.u.b. !!


  Maak melding

 15. Ik snap het niet zo goed, de drempels in de Bachlaan zijn verschrikkelijk hoog en eigenlijk met geen enkele snelheid comfortabel te berijden. En als je dan hier bij het winkelcentrum aankomt, is de hele weg geblokkeerd door mensen die te beroerd zijn om hun auto op de parkeerplaats achter te laten en hem dus maar op de openbare weg parkeren.


  Maak melding

 16. Klopt, Bachlaan en Mozartlaan moeten echt veiliger (en heb zelf geen auto) maar zie vaak gevaarlijke situaties, ook met kinderen in het verkeer!


  Maak melding

 17. En dan die drempel in het koewegje, nog steeds niets aan gedaan, als fietser krijg je en klapper waar je rugklachten van over kunt houden.


  Maak melding

 18. Nou ja, als je weet dat je drempels krijgt vind ik het niet zo erg. De ergste/heftigste die ik tegen ben gekomen ligt buiten Zwolle in Elbug.

  Volgens mij dragen drempels goed bij aan de veiligheid. Heb hier (en in de vragen van Swollwacht) nog geen redelijk alternatief gelezen. Kom er maar in mensen:

  Wat zijn uw voornemens/suggesties om verkeersonveilige situatie te verbeteren?  Maak melding

Reageer