Zwollenaren op tour naar de biologische boer!

Zwolle – Op zaterdag 12 en zondag 13 juni kunnen inwoners van Zwolle op een leuke manier (nader) kennis maken met de biologische boeren in het ommeland van hun stad. Voor iedereen die daar oren naar heeft, is er een speciale fietskaart ontwikkeld met afwisselende routes naar deze bedrijven. Bovendien zijn op de kaart flink wat adressen te vinden van winkels en restaurants waar je goed terecht kunt voor lekker biologische producten, ook die van ‘de boer uit de buurt’.

De kaart is gratis af te halen bij Zwolle’s ‘bio-vriendelijke‘ adresjes, waaronder restaurants, speciaalzaken, Natuurwinkels en een aantal  biologische boeren en tuinders rondom Zwolle. De nieuwe kaart en haar routes worden extra in de zon gezet op zaterdag 12 en zondag 13 juni a.s. Onder de noemer ‘Lekker naar de boer!’ stellen, biologische bedrijven door heel Nederland – ook rondom Zwolle – hun erven dat weekend open voor publiek.  Om het Zwollenaren extra aantrekkelijk te maken de fiets te pakken, ligt er op beide dagen voor de eerste 100 ‘boerderijgangers’ bij restaurant Poppe (Luttekestraat 66, niet ver van het Centraal Station) een gratis knapzak klaar, met daarin een verse biologische lunch voor onderweg.

Biologisch op de horecakaart
Om de actie te ondersteunen serveert een aantal restaurants in Zwolle en ook elders in de provincie een speciaal ‘Lekker van de boer!’ menu, met een hoofdrol voor de biologische producten van Overijsselse bodem. Ook bij deze restaurants is de nieuwe fietskaart gratis verkrijgbaar.

Handvol stempels
De nieuwe kaart nodigt Zwollenaren uit om (nog) vaker te profiteren van het aanbod aan biologische producten uit eigen regio. Als extra stimulans wordt
een bezoek aan de biologische boer, het doen van boodschappen in zijn boerderijwinkel én in de Natuurwinkel in Zwolle beloond met een stempel.
Met vijf stempels maken deelnemers kans op het nieuwe kookboek ‘van eigen erf – koken met de oogst van de biologische boer’.

Alle informatie over de fietskaart en de verschillende activiteiten daar omheen is terug te vinden op www.vaneigenerf.nl en www.vriendelijkekeukens.nl

Artikel delen:

Reageer