Eerste vrijwilligers bij Stadswacht officieel aangesteld

Zwolle – Stadswacht IJsselland heeft begin 2010 de ‘korps vrijwillige toezichthouders’ opgericht voor mensen die, net als de medewerkers van de stichting, een bijdrage willen leveren aan zowel de maatschappij als aan Stadswacht IJsselland. Twee vrijwilligers zijn reeds officieel aangesteld binnen de korps.

Vrijwilligers bij Stadswacht IJsselland houden toezicht in de openbare ruimte. Wanneer de vrijwilliger een management en/of uniform achtergrond heeft, dan kan de stichting deze persoon inzetten als coach/begeleider voor de toezichthouders en studenten in opleiding. Ook worden vrijwilligers ingezet bij sociale projecten binnen de regio IJsselland, zoals het optreden als gastheer/gastvrouw tijdens winkeldagen voor mensen en/of ouderen met een beperking.

Stadswacht IJsselland biedt vrijwilligers de mogelijkheid om een gedegen opleiding tot de officiële benoeming van toezichthouder te volgen. Tevens kunnen vrijwilligers de opleiding tot verkeersregelaar volgen en hiervoor ingezet worden.

Bent u enthousiast geworden, kijk dan voor meer informatie over werken als vrijwilliger bij Stichting Stadswacht IJsselland op de website: www.stadswachtijsselland.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wanneer de vrijwilliger een management en/of uniform achtergrond heeft, dan kan de stichting deze persoon inzetten als coach/begeleider voor de toezichthouders en studenten in opleiding

    Lekker duidelijk hoor Achja ze kunnen altijd nog verkeersregelaar worden.


    Maak melding

  2. @ Derk, vind de tekst niet zo moeilijk te begrijpen. Had wel wat minder wollig gekund. Ex-leidinggevers en uitoefenaars van geuniformeerde beroepen kunnen ingezet worden als coach/begeleider (voor toezichthouders en studenten).

    Positief, vind ik, vrijwilligers bij de Stadswacht.


    Maak melding

Reageer