CSE en waterpoloërs gaan samenwerken

Zwolle – Aan de vooravond van het trainingskamp in Slowakije werd gisteravond in Zwolle een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het CSE (Centre for Sports & Education) en het WONN (Waterpolo Opleidingscentrum Noord Nederland).  

 

Het WONN is een door de KNZB erkend opleidingsinstituut met ruim 125 leden. Het opleidingscentrum verzorgt trainingen in Drachten, Emmen, Heerenveen, Joure, Kampen en sinds kort ook in Nunspeet. Naast deze trainingen verzorgt het WONN ook clinics, cursussen en nationale en internationale evenementen. Het WONN werkt nauw samen met de KNZB en verenigingen in het noorden van het land. In het CSE kunnen talentvolle sporters, die in de combinatie sport en onderwijs het zwaartepunt willen leggen bij de sport, een opleiding volgen tot topsporter. De sporter combineert dit met een zelf gekozen onderwijstraject dat resulteert in een diploma of certificaat.


Beide organisaties willen vanaf het schooljaar 2011/2012 een talentontwikkelingsprogramma aanbieden aan talentvolle waterpoloërs in de regio Zwolle. Dit programma wordt ondergebracht in het CSE. Waterpoloërs die door zowel het CSE als het WONN gekwalificeerd worden als talent, worden opgenomen in het zogenaamde sportdomein, het onderwijsdomein en het sportondersteunende domein.

De klaslokalen bevinden zich rondom het nog te bouwen zwembad aan de Ossenkamp in Zwolle.

Voorzitter Albert Jan van Ommen, namens het WONN en Thomas van der Staak, namens het CSE ondertekenden deze overeenkomst onder toeziend oog van een aantal belangstellenden.

Het CSE werkt in de regio Zwolle al intensief samen met organisaties in onder andere het basketbal, golf, hockey, tennis, voetbal en volleybal. "We hebben een goede deal gemaakt met deze professionele organisatie", aldus Herjan Reuten, secretaris van het WONN. Eerder al tekende het WONN een overeenkomst met Sportstad Heerenveen en SGHA (Startgemeenschap HZPC en Avéna).

Artikel delen:

Reageer