Wie is die grote oranjefan aan de Hanekamp?

Zwolle – Menig Zwollenaar zal het oranje versierde appartement aan de Hanekamp herkennen. Het is de woning van de 72-jarige Eef Bulder. Meer dan ooit tevoren heeft hij zijn woning versierd met ontelbare oranje artikelen. Bulder zelf geniet met volle teugen: "Fietsers stappen af en bussen stoppen voor mijn deur om de versiering te bekijken, prachtig toch!".

01-06-2010_eef_bulder_oranjegek_1.jpg

Eef woont 8 jaar aan de Hanekamp en woonde daarvoor aan de Thomas a Kempisstraat in Zwolle. Ook daar versierde hij zijn woning. De oranjefan verzamelt alle oranjeartikelen zelf. Voor het eerst kreeg Eef bij de versieringen ook medewerking van zijn buren. Zo’n 300 meter aan oranje vlaggetjes sieren nu een gedeelte van de straat. Misschien dat het versieren van het hele appartementencomplex er nog eens van komt, zegt Eef. De woningbouwvereniging vindt de versiering prima. Een overbuurman, is voor zover Eef dat weet, minder blij met zijn uitzicht, die vindt het maar ‘vieze rommel’. De voetballiefhebber kijkt de wedstrijden van het Nederlands Elftal meestal met een paar vrienden. Daar kan hij erg van genieten. De oranje versiering blijft hangen totdat de laatste wedstrijd van Nederland op het WK in Zuid Afrika gespeeld is. Worden ze voortijdig uitgeschakeld, dan is de versiering er binnen een uur af, zegt Eef. "Wie er Wereldkampioen wordt? Nederland natuurlijk!"

01-06-2010_eef_bulder_oranjegek_4.jpg

01-06-2010_eef_bulder_oranjegek_2.jpg

Meer over Eef Bulder via Lees verder…

De oranjefan in hart en nieren heeft zijn sporen verdient als verkoper van tractoronderdelen. Ook op maatschappelijk gebied maakte Eef zich verdienstelijk. Hij is bijvoorbeeld Prins Carnaval geweest bij d’Oelewappers, speelt al 45 jaar Sinterklaas en was scheidsrechter bij het jaarlijkse Horecavoetbaltoernooi. Ooit won hij met een tuinierenwedstrijd een beker (zie foto).

Een aantal keren per jaar krijgt het uiterlijk van zijn woning een metamorfose. Bij grote schaatswedstrijden, EK- of WK voetbal, rond Sinterklaas en met Kerst. Met schaatsen heeft Eef ook veel. Zo deed hij mee aan de barre Elfstedentocht in 1963. Door de barre vrieskou moest hij met twee maten na 35 km afstappen. Maar voetbal is toch wel zijn grootste passie. Zo bezocht hij bijvoorbeeld  in 1994 het WK-voetbal in Amerika. In een dolle bui heeft Eef tijdens een vakantie in Spanje eens meegedaan aan een stierengevecht. Alhoewel het een opleidingsstier betrof kreeg Eef de stier na drie pogingen op de kniën door erop te springen en het dier tegen de grond te werken. Gejuich uit het stadion viel hem ten deel, en Eef heeft er al bijna 33 jaar een blijvende herinnering aan overgehouden. Eef Bulder, Zwollenaar en levensgenieter!

Artikel delen:
Reacties 68
 1. Goede zaak dat die beste man hier niet tegenover woont… πŸ˜‰

  Ik zie absoluut uit naar het WK, maar hoe sommige personen ontsporen is echt ongehoord.


  Maak melding

 2. ik vind het wel gezellig hoor zo`n buurman! πŸ˜€
  ga een dezer dagen ook maar is wat oranjes voor mijn raam hangen(is kijken wat ik nog heb ;)). dus nog meer oranje gezelligheid op de hanekamp πŸ˜€


  Maak melding

 3. Wees blij dat er nog zulke mensen zijn, ze geven kleur aan het leven en als je hier last van hebt ga je maar een paar weken op de hei zitten.


  Maak melding

 4. Als het mijn overbuurman was, had hij het allang opgegeven als weer ’s ochtends alle vlaggetjes waren weggeknipt. Een beetje je huis versieren voor het WK, prima. Maar deze knakker overdrijft het zo’n 83x.

  ‘Bussen stoppen om te kijken’, nee knakker, die stoppen omdat daar een bushalte zit!

  Wat ik altijd dacht wordt bewezen, die gozer is zo dom als het achtereind van een varken.


  Maak melding

 5. jeetje! wat een comentaar! laat die man toch! en wat vlaggetjes weg knippen zielig hoor! beetje jaloers dat deze meneer wat extra aan dacht krijgt hahahah


  Maak melding

 6. @Jasper, zeker nooit gehoord dat je niet aan andermans spullen mag zitten. Als je er last van hebt kun je ook gewoon in gesprek gaan.


  Maak melding

 7. Wat een onzin om dit zo te bekritiseren laat Eef lekker gaan.Was verleden week in Geldrop een straat zo groot als de Hanekamp was helemaal versierd .alle bewoners deden mee.Gezamenlijk en gezellig.Laat iedereen in zijn waarde


  Maak melding

 8. Ik vindt het wel grappig om te zien als je over de Hanekamp rijdt. Was daar tegenover eerder niet altijd een hoekwoning die helemaal in de oranje dekkleden verpakt werd? Die heb ik al een paar jaar niet meer gezien. Misschien verhuisd?


  Maak melding

 9. De buurt of je huis oranje versieren vind ik ook leuk en ziet er gezellig uit.
  En iedereen mag ook op zijn manier de oranje gekte te uiten, begrijp me niet verkeerd.
  Maar bij deze man het ik het idee dat hij alles wat oranje is maar aan de buitenkant zet/hangt. Beetje een zooitje bij elkaar..  Maak melding

 10. Precies Pierik. Ontzettend leuk als je de straat versierd, maar wat deze knakker doet is niet versieren. Dit is at random oranje spul tegen je huis aan knikkeren.


  Maak melding

 11. Ik was destijds bij Nederland – Zweden in Portugal. Zag je hier en daar alleen maar een enkele Portugeese vlag aan een balkonnetje hangen. Doe mij dan maar de “oranje” gekte in Nederland. Hoort er bij, e’e’n keer in de twee jaar.


  Maak melding

 12. degene die zo lopen te zeuren over al dat oranje hebben zeker niets anders te doen (vlaggetjes afknippen????) zielig zulke mensen.


  Maak melding

 13. truus, lees eens even goed. Ik heb het prima uitgelegd πŸ™‚

  Ja Papa val, het hoort erbij. Maar dat mag best wel georganiseerd. Bij hem ziet het er gewoon uit als een zooitje (net zoals bij elke gebeurtenis waar hij zijn huis voor versierd).

  Ik ben helemaal voor het versieren van de straat, maar dit is gewoon verpaupering. En ik kan mij heel goed voorstellen dat er voldoende buren zijn die dit niet waarderen.


  Maak melding

 14. Oh jΓ©. Alle straten moeten de Jaspernorm hanteren….

  Japser, ik overdrijf hier natuurlijk weer, maar laat iedereen zelf of met z’n allen oranje wel of niet doen. Daar kan een ieder dan weer iets van vinden en zeggen wattie wil. Ik vind niet dat je hierop een norm moet loslaten. Of mogen uitsluitend mensen met een Artez-diploma deze versieringen aanbrengen? Nee toch:o


  Maak melding

 15. Je bedoelt de mensen die daar met de bus stoppen om zijn huis te bekijken? πŸ˜› (toevallig bij de bushalte die het dichst bij Artez zit :D)

  Maar ik mag er dus over zeggen wat ik wil? Fijn 8)


  Maak melding

 16. Tjonge tjonge laat die man toch in zijn waarde.
  Dat hij zijn versiering mooi vindt en plezier eraan beleeft,heeft niemand toch last van?
  Mooi beleef je als je hetzelf mooi vindt. Hetzelfde is met kerst,de een maakt er een kermis van met gekleurde knipperlichtjes, de ander weer op zijn of haar manier.
  Niet iedereen is gezegend met een decoratie inzicht,maar het plezier wat eraan beleefd wordt is voor ieder hetzelfde lijkt mij.


  Maak melding

 17. Jasper, Nederland zoit vol met regels, daar hebben we er al veel teveel van. Wil je net als in Noord-Korea een overheid die dit soort zaken organiseert? Hou toch op man, ik vind je reactie getuigen van enorm veel kleinzieligheid. Het wordt een ander verhaal als deze man iedere avond zwaar chinees knalvuurwerk af gaat steken, daar zou je als buurman of buurvrouw bezwaar tegen kunnen maken. We hebben het hier over versiering van zijn huis. Maak je druk om dingen die echt belangrijk zijn, dit slaat echt nergens op. Wil je dan allemaal grijze muizen hier in Nederland? Nee, daar wordt het gezellig van!


  Maak melding

 18. Jasper.

  Eet jij hier minder om?
  Slaap je er slechter van?
  Kost het jou geld?

  Denk dat jij jezelf meer geweld aan doet met je ergenissen.  Maak melding

 19. Zucht, de verkoopwaarde van de huizen in de buurt daalt door zijn actie’s. Dat is wat anders dan N-Korea.

  Gelukkig woon ik er niet in de buurt πŸ™‚


  Maak melding

 20. Jasper.

  Laat de buurt dan maar blij zijn om niet zo n mierenn..ker in hun midden te hebben,want dat is pas armoede en een waardevermindering.


  Maak melding

 21. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb liever een mierenneuker dan een paar duizend euro minder verkoopwaarde.

  Maybe that’s just me.

  En dat zeg ik niet omdat hij nu voor het WK zijn huis heeft ‘versierd’, maar omdat dat huis altijd versiering heeft.


  Maak melding

 22. @Japser

  Gebruik jij een huis om in te wonen of zie jij het vooral als een beleggingsobject om geld mee te verdienen?

  Kom op man als voetbalsupporters had ik wel iets meer coulantie verwacht richting iemand die een paar weken ff kleur bekent.

  Ik woon er bij in de buurt en ik ben iemand die ervoor afstapt. Die man is met z’n 72 jaar een stuk jonger dan sommige reageerders op dit weblog. Een beetje meer ‘joie de vivre’ kan nooit geen kwaad!


  Maak melding

 23. @Japser

  Dus jij ergert je eraan dat ook in de kerstperiode deze man zijn huis versierd terwijl je er niet eens in de buurt woont en het geen enkel effect heeft op de verkoopwaarde van jouw woning?

  Och, och, och wat zielig…


  Maak melding

 24. Maar waar maak jij je in godsnaam druk over? Je woont niet in de buurt zeg je.Dan kun jij je wel meer druk maken als je eens een rondje maakt door verschillende Zwolse wijken.Of is het zo gesteld dat een ieder die in jou omgeving woont zich moet houden aan de Jasper
  norm,om de waarde van je huis te waarborgen?


  Maak melding

 25. Ik kom er regelmatig langs, en dan erger ik me er aan. Mijn goed recht lijkt me. Is heerlijk om je af en toe eens flink te ergeren. Waardeer je de leuke moment ook meer πŸ˜€


  Maak melding

 26. @Jasper

  Jouw reacties zo te lezen, ben je volgens mij maar een klein, zielig, etterig en vervelend mannetje.

  LAAT IEDEREEN IN ZIJN OF HAAR WAARDE. RESPECTEER ELKAAR


  Maak melding

 27. @Hannibal
  Eerst zeggen dat Japser een klein, zielig, etterig en vervelend mannetje is en vervolgens roepen dat iedereen elkaar in zijn of haar waarde moet laten… haha, zie je de tegenstelling?

  Japser heeft gewoon een mening en dat is zijn goed recht. Net zoals iemand anders een andere mening is toegedaan, prima toch?


  Maak melding

 28. 1.94, alleen als ik mijn knie stoot ( :'( ), mooie huid. Ben wel af en toe vervelend, dat klopt.

  Voor de rest: wat Wouter zegt πŸ™‚


  Maak melding

 29. Jasper, of je bent hier alleen maar de boel aan het provoceren of er zit een steekje bij je los. In het laatste geval is het goed om hulp te zoeken. Je woont niet in de buurt van die man, wat is dan het probleem. Daling van de verkoopwaarde van een huis, omdat 1 iemand in een buurt zijn huis versierd? Grotere onzin heb ik in tijden niet gehoord. Er zijn gebieden in Europa, rond de poolcirkel, waar in de verste verte niemand woont. Misschien is het een optie voor jou om daar te gaan wonen? Als je dat doet heeft dat 2 voordelen;1) jij hebt van niemand last en 2) alle andere mensen hebben ook geen last van jou. Dat laatste is nog veel belangrijker. Sterkte de komende weken, want Nederland en dus ook Zwolle kleurt Oranje en dat kan mij niet Oranje genoeg zijn!


  Maak melding

 30. Jasper, dat vind je leuk en vervolgens ga je zeuren over de daling van de verkoopwaarde van een huis en dat er regels moeten komen. Je hebt dus geen eigen mening, nog slapper.


  Maak melding

 31. Hahaha Japser toch, het huis van mijn oom, die woont er echt pal tegenover, is er geen cent minder om waard:D En de appartementen zijn huur appartementen hahaha

  Super Eef, jij geeft de Hanekamp tenminste kleur!  Maak melding

 32. Zucht, als je goed leest (is soms lastig), zie je dat ik al de hele tijd heb gezegd dat ik Oranje versiering geen probleem vind, juist het tegenovergestelde, maar dat ik zijn ‘versiering’ er niks mee te maken vind hebben. Dat is gewoon een stapel oranje prularia dat tegen het huis is aangegooid.

  En Natascha? Weet je dat zeker, is er een makelaar langsgeweest voor een taxatie? Dat dacht ik al…


  Maak melding

 33. He Jasper met je 1.94, (zielig) alleen als je je knie stoot πŸ˜€
  en je mooie huidje: hoe weet jij dat de huizenprijs al is gedaald door die oranje versieringen? Ben je soms een 2e handsmakelaar?


  Maak melding

 34. Jasper.

  Jij lijkt mij de aangewezen persoon om toestanden rondom de werkelijke waardevermindering van huis en wijk aan te pakken.
  Begin eens in het groene dorp Berkum waar op een lijntje vanuit dat dorp,hartelijk gelachen wordt over het nachtelijke uitlaten en bouten (letterlijk vertaald) van honden in het speeltuintje aldaar.
  Waar de virtuele kleine grote man van dat dorp dit afdoet met katten schijten(letterlijk vertaald) ook overal in de tuin.

  Werk aan de winkel Jasper,dat is zinvoller dan mekkeren over een paar vlaggetjes die kris/kras aan een gevel hangen.


  Maak melding

 35. Ha Zwolse, je kijkt af en toe ook op het forum van de LWL zie ik, wat een malloten daar, echt niet te filmen. Ik zal hier een oproep plaatsen aan alle Zwolse hondenbezitters om hun hond uit te laten in de tuinen van de diverse malloten die daar reageren. Sorry, dit is off-topic, maar het moest even.


  Maak melding

 36. Hij heeft net een aanbouw laten plaatsen en de keuken vernieuwd dus die van me oom is ECHT NIET minder waard;)

  En dan daarbij, als je zulke toestanden niet wilt, dan moet je gewoon lekker niet in de Wipstrik willen wonen, want het is algemeen bekend dat het in de Wipstrik er zo aan toe gaat. Het is juist vaak dat mensen om zulke dingen hier willen wonen!


  Maak melding

 37. Zucht.
  Het is diep treurig gesteld met het niveau daar. Marcel van Dam had het over de onrendabelen toch?
  Het klassieke voorbeeld zit daar inclusief de leider van dat bijgeraapte zooitje.


  Maak melding

 38. Wat een discussie hier….ik vind die versiering er niet uitzien, maar als die man dat leuk vind moet ie het vooral doen. Ongevaarlijk gek πŸ˜‰


  Maak melding

 39. @Zwolse; En maar klagen dat ze niet gekozen zijn, werkelijk ongelofelijk.
  @Emilio; ArgentiniΓ« heeft een prachtig elftal, alleen met zo’n dwaas van een trainer is een WK-titel ver weg. Jammer, want er spelen schitterende spelers in dat elftal.


  Maak melding

 40. @ Zucht, 1 van de eigenschappen die een trainer moet hebben: “hij moet uit een selectie een TEAM kunnen maken dat voor elkaar (en voor god en vaderland in dezen) door het vuur gaat”. Heb op je LWL-info op het Alg.Log gereageerd.


  Maak melding

 41. Bericht door Zucht, op 4 juni 2010 om 12:43
  @Zwolse; En maar klagen dat ze niet gekozen zijn, werkelijk ongelofelijk.
  ——————————————————————-

  Nog ongelooflijker is het waanidee dat ze het in 2014 wel gaan redden.
  Moest net wel heel hartelijk lachen,toen ik bij dat stelletje een reactie las dat Lucht PM van Madurodam kan worden.  Maak melding

 42. Heb ook een tijdje poging gedaan om daar serieus de discuscieren. Dat is onmogelijk.je wordt diep beledigd, uitgescholden en bestookt met leugens door een paar vriendjes van Lucht.
  Heb velen zien vertrekken die het goed met hem meenden,maar ook de pijp aan Maarten gaven.
  Hij verdiend ook niet beter als je dat aso gespuis alles laat bepalen en dat walgelijke taalgebruik toestaat.  Maak melding

 43. Zwolse; klopt, ik heb Willem een mail gestuurd en daarin aangegeven dat ik aangifte ga doen wegens smaad en belediging. Kijken of ze dan nog zo’n grote mond hebben.


  Maak melding

 44. Eerlijk gezegd was mijn eerste reactie toen ik dit artikel en foto’s zag” “Whaha geweldig!” en dat meen ik dan ook. Laat het gewoon feest zijn en de voel er vrolijk gekleurd uit zien! En dat zeg ik, als niet-voetbalfanaat. Ik ben dol op creatieve, vrolijke mensen die met positiviteit en enthousiasme wat meer kleur aan het leven willen geven. En dat dit dan aan de buitenkant in plaats van de binnenkant van het huis is, vind ik alleen maar leuker. Dit straalt het veel meer uit. Ondanks sommige negatieve reacties hier, ben ik dus 1 van degenen die het positief vindt. πŸ˜€


  Maak melding

 45. Eef moet zich aanmelden bij FCZ Tifosi πŸ˜€

  Geweldig dat deze man een beetje vrolijkheid in de straat brengt. Waren er maar meer van dit soort sympathieke mensen.


  Maak melding

 46. ik zou het als buren niet acepteren wat een aanfluiting ziet er niet uit wat een rommelzaakie zeg versieren is mooi maar dit ziet er niet uit rommelig en goedkope aanzicht,moet je in de maand dec zien oo wat dan is het net zo erg


  Maak melding

 47. Ik hoop voor hem dat ze daar de boel wel laten hangen. Hier in de pierik hebben ze alles vanacht alles van de muur afgestolen.


  Maak melding

Reageer