ROOD Zwolle overvalt collegezalen Windesheim

Zwolle – Vandaag heeft ROOD, jong in de SP, samen met de stufidieven Mark R, Alexander P, Job C. en Femke H. meerdere collegezalen overvallen op Hogeschool Windesheim. Veel politieke partijen willen de studiefinanciering afschaffen. ROOD, jong in de SP vindt dit belachelijk en wil niet dat het onderwijs alleen toegankelijk wordt voor mensen met een dikke portemonnee.

 04-06-2010_verklede_boeven_overvallen_hs_windesheim_1_.jpg

Door deze actie willen de jongeren studenten bewust maken van het gevaar dat na de verkiezingen de studiefinanciering wordt afgeschaft. Verschillende partijen pleiten voor de invoering van een leenstelsel in plaats van de basisbeurs, waardoor elke student zonder rijke ouders automatisch met een schuld van tienduizenden euro’s zou worden opgescheept. De SP is een van de weinige partijen die pleit voor het behoud van de studiefinanciering. Zwolse ROOD-woordvoerder en student Else Geenen: “Juist in een studentenstad als Zwolle, waar tienduizenden HBO en MBO-studenten hard werken aan onze toekomst, is het belangrijk hiervoor aandacht te vragen. Studenten moeten weten wat hen boven het hoofd hangt. Het is belachelijk dat de meeste politieke partijen de rekening van de crisis bij de armste bevolkingsgroepen willen leggen. Daar willen we met deze actie tegen protesteren.”

04-06-2010_verklede_boeven_overvallen_hs_windesheim_3_.jpg

04-06-2010_verklede_boeven_overvallen_hs_windesheim_4_.jpg

04-06-2010_verklede_boeven_overvallen_hs_windesheim_2_.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het is belachelijk dat de meeste politieke partijen de rekening van de crisis bij de armste bevolkingsgroepen willen leggen

  Generaliseren mag dus als het de eeuwige oppositie zo uitkomt (maar andersom niet). Jammer dat ze na de vorige verkiezingen de keutel introkken om mee te regeren want beleid maken is duidelijk anders dan goedkope stemstuntjes opvoeren.


  ⚠️ Meld

 2. @ 1stcobra: je opmerking klopt niet: Balkenende heeft de SP voortijds al buitengesloten van deelname. Dat Marijnissen mocht praten was niet meer dan een formaliteit. De SP wilde wel, maar heeft gewoon niet de mogelijkheid gehad.


  ⚠️ Meld

 3. Een verhaal heeft uiteraard twee kanten, uit de Elsevier in die tijd:

  ‘Socialer en menselijker’
  De informateur vertelde maandag dat Marijnissen al aan het begin van de verkenningsgesprekken, twee weken geleden, te kennen gaf dat hij een samenwerking met het CDA eigenlijk niet zo zag zitten en dat hij een voorkeur had voor samenwerking met PvdA en GroenLinks. Marijnissen zei eerder wel te willen regeren met het CDA, maar alleen op voorwaarde dat het beleid op ‘alle terreinen socialer en menselijker’ zou worden. Na afloop van het gesprek van vandaag zei Marijnissen dat de breuk ‘onvermijdelijk’ was.

  Balkenende wees de afgelopen weken ook verschillende keren op de wel erg grote verschillen tussen zijn partij en de SP. Maandag zei hij na afloop van het onderhoud met Hoekstra, Marijnissen en Bos, dat de verschillen tussen de twee partijen te groot waren om verder te kunnen praten. ‘De geloofwaardigheid van beide partijen was in het geding,’ aldus Balkenende.  ⚠️ Meld

 4. De SP was de op 3 na grootste partij en de grootste winnaar in de verkiezingen (+10,3% = 16 zetels winst) op dat moment. Dat geeft ze enigzins het recht een voorkeur uit te spreken over een te vormen coalitie.

  Feit blijft dat de SP uit de coalitie besprekingen is gezet.

  Verder kun je zeggen wat je wilt, maar ik heb deze verkiezingen vrij weinig jongeren uit de andere partijen gezien, dus kom alsjeblieft niet aan met “goedkope stemstuntjes” deze jongeren staan tenminste ergens voor én doen er ook wat aan.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Cor, op 6 juni 2010 om 20:01
  Feit blijft dat de SP uit de coalitie besprekingen is gezet./quote]

  Klopt helemaal. De PvdA wilde zo graag regeren dat ze de SP gewoon hebben laten vallen voor de CU.


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Assendörper, op 6 juni 2010 om 20:42
  Klopt helemaal. De PvdA wilde zo graag regeren dat ze de SP gewoon hebben laten vallen voor de CU.

  Wilde of wilt? AUB even geen CU de aankomende 4 jaar!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.