Benefietdiner Isala levert bijna 44.000 euro op

Zwolle – Vijf co-assistenten van de Isala klinieken hebben een benefietavond georganiseerd voor 120 co-assistenten, arts-assistenten en medisch specialisten van de Isala klinieken in Librije’s Zusje te Zwolle.

Het doel was zoveel mogelijk geld ophalen voor AMREF Flying Docters, en het is een uitstekende gelegenheid om collega’s op een informele manier te leren kennen. De diverse acties, waaronder de veiling van kunstwerken beschikbaar gesteld door IQkunst Zwolle, waren een groot succes. De avond leverde een totaalbedrag op van € 43.967,75. Sponsor VvAA, de grootste ledenorganisatie voor (para)medici in Nederland, stelde een bedrag beschikbaar van 15.000 euro. Goede doel De opbrengst van het benefietdiner komt ten goede aan projecten van AMREF Flying Docters. AMREF Flying Doctors werkt al sinds 1957 aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede.

Als Afrikaanse organisatie gaan ze daarbij uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking. Ze richten zich op de opleiding van lokale mensen en op de bestrijding van ziektes. Ook zijn ze gesprekspartner van overheden, met als doel een blijvende verbetering van gezondheidssystemen. Stichting Benefietdiner Isala klinieken De Stichting Benefietdiner Isala klinieken is in 2009 opgericht op initiatief van co-assistenten werkzaam in het Zwolse ziekenhuis.

Doel van de stichting is om jaarlijks een benefietdiner te organiseren en geld op te halen voor een goed doel. Daarnaast biedt het diner de gelegenheid voor co-assistenten, arts-assistenten en medisch specialisten om elkaar op een informele manier beter te leren kennen. Tijdens het eerste benefietdiner in 2009 werd 25.000 euro opgehaald voor het realiseren van een intensive care unit in het St. Joseph ziekenhuis in Ghana.

Artikel delen:

Reageer