SP Zwolle deelt gratis kinderboek uit

Zwolle – De SP in Zwolle zal aankomende zondag op de boekenmarkt in de Diezerstraat en de Melkmarkt  vanaf 10.00 uur het kinderboek ‘Weet jij het al?’ gratis uitdelen aan het publiek.

In ‘Weet jij het al?’ beschrijven en verbeelden schrijver Rindert Kromhout en tekenaar Jan Jutte de vele momenten in een kinderleven waarop gekozen moet worden. Bil en Wil, net als in zoveel eerdere boeken van het duo Kromhout / Jutte, ook nu weer elkaars beste vrienden, ontdekken hoe alles in het leven wel één voortdurend kiezen lijkt. Om moe van te worden, al die keuzes! Terwijl grote mensen het deze dagen almaar hebben over partijen, politici en programma’s waaruit je moet kiezen, hebben Bil en Wil en hun vrienden het druk om andere belangrijke keuzes te maken. Wordt het een patatje met of zonder mayonaise, een tomatenijsje of een ander ijsje – en welke kant gaan we eigenlijk op, naar het dorp, of naar het bos?

Afdelingsvoorzitter Frank Futselaar: ‘Met ‘Weet jij het al?’ bieden Rindert Kromhout en Jan Jutte een originele mogelijkheid aan ouders met jonge kinderen om iets van de hocus pocus rondom kiezen en verkiezingen uit te leggen, zonder dat er ook maar één politicus, partij of programmapunt aan te pas komt. Het boek is als campagnetoetje gratis verkrijgbaar voor ouders van jonge kinderen die zich op de boekenmarkt bij de SP melden. Dit boek maakt kinderen bewust van de vele keuzes die ze nu, maar ook op latere leeftijd moeten maken.’
 
Op www.sp.nl/weetjijhetal kunnen mensen het boek gratis bestellen, zolang de voorraad strekt.

Artikel delen:

Reageer