Directie basisscholen Vivente Zwolle ‘het dak op’

Zwolle – De directie van de Vivente basisscholen in Zwolle zit vandaag op het dak. Ze zijn de bezuinigingen meer dan beu. Volgens de directeuren treffen de bezuinigingen vooral de kwetsbare groep kinderen. "Als de minister denkt dat we het dak op kunnen in het basisonderwijs, dan gaan we het dak op!", zegt directeur Kamphuis van basisschool de Ark.

vivente.jpg

In een brief aan demissionair minister Rouvoet verklaren de directeuren zich solidair met de kinderen en leerkrachten die in de kou worden gezet en noemen ze de bezuinigingen onacceptabel. De scholen zien geen mogelijkheden meer om nog verder te bezuinigen zonder dat de kwaliteit van het onderwijs in gevaar komt. Om hun woorden kracht bij te zetten, werken de directeuren van zes Zwolse basisscholen vanaf het dak.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Directie basisscholen Vivente Zwolle ‘het dak op’”

  1. Vanuit de media krijgt men de indruk dat er een lerarentekort zou zijn, maar in deze regio is daar in het basisonderwijs volgens mij geen sprake van. Afgestudeerden vd pabo mogen meestal alleen in invalpools. Als ze dat een tijdje doen krijgen ze misschien wel eens een tijdelijke baan, maar het is moeilijk iets vast te vinden. Bij bezuinigingen moeten de nieuwsten =jongsten er vaak weer uit, dus ik vraag me af of de lerarencorpsen zo hopeloos vergrijzen?
    Ik ken in mijn omgeving een aantal mensen die om deze reden het vak vaarwel hebben gezegd en een ander beroep hebben gekozen: geen gestress meer met steeds plots moeten invallen en vaak nog een beter loon ook…
    Maar goed, ik ben benieuwd of Rouvoet zich laat leiden door een paar mannen op een dak in het verre Zwolle-Zuid…

  2. tja, net als de zorg, Gemeente-ambtenaren, ontwikkelingshulp, politie, uiterkingsgerechtigden, eigen huis bezitters, bedrijven die niet goed lopen, provincies, WW-ers etc willen we allemaal niet meer met minder doen als je vanuit je eigen perspectief aan het kijken bent. Niemand ontkomt helaas aan het bezuinigingsspook. De crisis cq verandermanager die weet waar de meest efficiente winst is te halen mag het zeggen…

  3. @1stcobra: klopt, niemand wil het met minder doen. Maar het lijkt mij wel goed om heel goed te kijken waar je wilt bezuinigen, gegeven het feit dat het toch moet en niemand het (inderdaad) wil…
    Zolang er nog afscheidsfeestjes voor burgemeesters gehouden worden die E 100.000 kosten zijn er volgens mij nog dingen waar beter op bezuinigd kan worden dan op het onderwijs of de zorg.
    De werknemers op de werkvloer vh onderwijs en de zorg proberen vaak de kinderen cq patienten niet de dupe te laten worden vd bezuinigingen waardoor hun werkdruk steeds hoger wordt, terwijl ze meestal toch al niet de bestbetaalde en meest relaxte banen hebben…
    Het zou er in de toekomst wel eens in kunnen resulteren dat steeds minder mensen voor deze vakgebieden zullen kiezen en dat lijkt me op termijn ook niet goed voor ‘de maatschappij’

  4. Sluit ik me bij aan, er zijn echt wel betere dingen om op te bezuinigen.

    Zoals de politiek en gemeente. Daar hoor je nooit iemand over, maar kijk voor de grap eens in het provinciehuis. Nieuw wagenparkje zus, huisstijltje zo, dure feestjes waarna de helft van het eten wordt weggekieperd, culturele prestigeprojectjes etc.

    Of in het Haagse: dure verhuizingen van departementen na een jaar, ambtenaren die zelf zeggen dat ze nutteloos werk doen, de onzalige JSF en betuwelijn en ga zo maar door.

    Waar ik me ook aan stoor: Hansz magazine. Duur papier, full-color en een gigantische oplage. Wij gooien hem meteen bij het oud papier en zijn vast niet de enigen, maar moet je kijken wat zo’n blaadje kost!

  5. Het is ook vaak niet de werklvloer of basisniveau waar het probleem ligt, de leraren, de verplegers, de uitvoerder, de ambtenaren aan de balie, de militair / agent die de klus doet etc maar vooral de extreme grote hoeveelheid lagen van project-, verander-, people-, transitie, etc managers en natuurlijk team-, sectie-, afdelings-, locatie- etc chefs waarbij de meesten door dienstjaren ipv competenties zijn doorgestroomd. Dit maakt heel veel organisaties niet echt slagvaardig en flexibel maar geeft wel een mooi waterhoofd…

  6. @1stcobra: dat laatst ben ik he-le-maal met je eens!
    De beleidsmedewerkers bedenken steeds een nieuw beleid voor de werkvloer (omdat ze anders niks te doen hebben) en de manager mag bedenken waarop bezuinigd moet worden en om de een of andere reden kiest hij dan ook voor de werkvloer…
    Als nou eens een keer de helft van DIE mensen weg bezuinigd wordt dan wordt het leven vast een stuk simpeler…

Reacties zijn gesloten.